Ама чакайте , чакайте ся...
Попитах преди няколко ден любимия на цяла Брезница Асен Балкси който предпоследната неделя беше в собствения ми дом на гости :
" - Професоре , кажи какво толко сме направили помаците , та само за нас се говори, като че ли сме намазани с мед и масло!?
Той каза - Просто е Мехмед, Вие сте най интересната общност на Балканите!
И докато сте най интересни, други ще говорят от ваше име!"
Аз му задавах много подобни въпроси , той разбира се одговаряше с охота.
Записал съм всичко , но ако публикувам тука разговора ми с него, но на практика ще обезмисля примерно престоя във форума на хора като Боян.
Нека човека да пише на воля квото му текне и да лови "сепаратисти" до като му омръзне или се засрами.
Сега обаче аз също искам да кажа някой неща които за жалост сам ги казвал и друг път и рискувам да стана банелен, но предполагам че ще ме разберете.
Дрън, дрън та пляс..
.Това мие коментара за някой горни коментари.
Като делегат на една конференция за човешките права в София се запознах със
представителя на Гръцкия Хелзински Комитет.При разговора ми с него той ми препоръча да чета една книга от неговия шеф - Никос Диму.
Книгата се казваше - "Нещастието да си Грък"
Според автора на тази книга , на Балканите за да умре човек трябва да е задължително някакъв си , примерно - грък,турчин,българин или сърбин.
Ако си друг тежко ти горко!
Ще си проклинаш майчиното мляко!Кой си пък ти, та да не се определяш като принадлежащ към нито една националност от тези на Балканите?
- Ами аз съм си аз.
Не съм нито българин,нито грък,нито турчин,нито сърбин,нито албанец,нито косовар,нито хърватин, и така натамо...
Кво ми дреме на мене за кръвополитните идей за наций или национални държави?
Аз съм фен на Империйте.
Таква Империя в момента е Европейският Съюз.
Мога да пътувам навсякъде.Мога да говоря на какъвто си език искам без да се притеснявам.Мога да си сменям паспорта от български - на белгийски, на германски, на турски на гръцки , на албански и на какви ли не още идиотски националности които са създадени с цел да разделят хората помежду ни.И да дава привилегий и облаги на онези джавкащи палета , които най силно джафкат, както казва Мусов.
Абе Вавилонска кула.
Европейският съюз е бъдещето ни .Само в Европа можем като нейни стопани да
покажем и развиваме добрите неща в собствената ни култура и традиций.
Защо пък трябва да искаме от когото и да е било да ставаме етнос?
На практика Европейските институций не биха се възпротивили на това, стига самият акт да е циволизован.
При положение че Турция,Босна и Херцеговина,Косово, Албания Македония влезат ли в Европейският съюз и 1 милион войни на танакра или тангра да има, никой не може да спре или да контролира общуването ни със сродните общности и етности от Балканите.
Та това приятели се случва и сега , не само в интернет ами навсякъде другаде в Европа - само не и на Балканите!
Нима това е справедливо ?
И тука Боян не ни е виновен, виновни сме самите ние!
Виновни сме защото не оценяваме онези интилигентни хора сред нас които могат да правят европроекти, именно за популяризиране и развитие на уникалните ни традиций и диалекти.Да създават дългосрочни връзки на всички нива в институцийте на съответните държави където живеем .