Приятелю Джевизов аз също съм далеч от мисълта, да чопля историята, най-малко пък и да определям, кой какъв е. Исках само да отбележа в постинга си , че по същество това е истината за помаците. Едни се определят като турци, други като християни трети са с християнски имена изповядват ислямска религия.Шарен помашки свят. Нямам нищо против нито едните нито другите, това е личен избор. Не ме разбирай неправилно. Аз лично съм за това да гледаме напред. Вярно е, че трябва да знаем и миналото си, но прекалено много се набляга на история.
Аз също съм строител , проектирам и изпълнявам строителство и съм човек технократ. Не ме влече историята, но понякога ми е интересно да прочета нещо за нашето минало на помаците.
Ако и ти се занимаваш със строителство, можем да обменим информация, свързана с инвестиционното проектиране и строителство.
Имам строителни работници с различна квалификация с които работя от 15 години и , ако ти са необходими в определен момент мога да ти изпратя. Работниците са от област Кърджали, както и аз съм от там.
И още един път ти благодаря за положителното отношение към нас помаците.
А дали твоята версия за с. Манолич е по точна от моята или обратното, това не ме вълнува. Мен по скоро ме вълнува настоящето и бъдещето. Просто някои от нашите помаци се задълбочават прекалено и отвличат вниманието на хората, като ги пращат обратно във времето в ненайси години.
Довиждане и да си жив и здрав. Може да ми отговориш, ако сметнеш за необходимо