Ако, разглеждаме Българската нация като, съвкупност и сбор от различни етнически и религиозни групи и общности, то значи всички с БГ-паспорти са Българи!
Но ...., оттук насетне тръгват разминаванията в понятията и "Балканските" им тълкувания!
В анкетната карта на преброяването от 2001г. знаехме и е видно, че няма подгрупа – Помаци, както е посочено в първата таблица на преброяването!
Но, какво съзирам сега в близката далечина на втората обобщаваща таблица, има вписвания и разделяне по етнически групи, което е много добре направено, Но ..!
Ооо, чудо на статистическите чудеса!
Посочени са всички български граждани и по етнически групи, но само "онези" "невидимите" ПОМАЦИ ги нема никъде!
Вижте само - "Руска, Арменска, Влашка, Македонска, Гръцка, Украинска, Еврейска, Румънска "!
Дори и почти никой да не се е вписал като ПОМАК, което пък изобщо не е вярно, отново тези инструктирани "нацио-статистико-шовинисти" умишлено не са посочили тази група!
Еее, аз много добре си спомням деня и момента при преброяването когато всеки от близките ни се записа в графата "Други", като "Помаци" с букви от българската азбука, и въпреки това не съм отразен в отделна графа, както други етноси и общности!
И това си го спомням добре, защото се чувствам що-годе малко-грамотен Помак и ми струваше поне 1 час да убеждавам преброителката, че няма право да ми се бърка в това самоопределяне, тъй като не искаше да ми даде картата да се впиша като такъв!
Та, и от това налагане мнението на преброителката, останах с този дълбок спомен!
Сага като гледам и втората таблица с етническите групи се питам!
Какви са тези лъже-патриото-държавни служители които са обработвали данните!
То, бива, бива, ама пък чак такава измама и фалшификация на информация не бива!
Ама, има ли нещо за чудене и вайкане, като помаците в БГ-то, са едно голямо "НИЩО" , „Н-И-Щ-ООО” !
И, язье шьа кажа кать Бай Петко от оньая приказка: „А, бье, Вий в ТКЗС-то и в АПК-то за НИЩУ ли сте ма имали, бре хаирсъзьи с вагабонтите, такива”!?!
Абре, драги "шовинисти", ако има такива, чак пък толкоз да сте ни смятали за будали, никой не е допускал, да стигнете, чак до такава самозабрава в статистическите измами!
На това се казва, хора без срам и свян, за тези елементарни манипулации в двете таблици и липса на всякакво правдоподобно обяснение, поне за пред външния свят!
Или, как онези от НСИ са го публикували, като са си мислели, че сигурно Помаците са толкоз неграмотни, че няма да го забележат!
Аман, от "патриоти-шовинисти" и "криворазбрани националисти"!
Затова, от следващото преброяване през 2011г. може наистина, и на инат Помаците да решат да се "турцизират" - от "Помаци" да се пишат "Турци"!
Ами, колко му е, що да не опитаме!