pomak BG, ако искаш нищо да не пиша - да не объркам хората. Кои са тези хора дето толкова лесно мога да ги объркам ? Ти защо не се объркаш. Аз това съм го казвал 1000 пъти.
Според мен и цялата демографска (а доколкото знам и историчекса общност в България или поне мнозинството от тях) помаците са етнографска група. Искрено и лично - това ми е мнението. При мен няма театър или игри. Това ми е мнението. Съжалявам, ако съм объркал някого. Като не променям нищо - тогава какво те притеснява моето мнение. И как целя да проваля анкетата ? Моето мнение надали ще обърка някого, надали от тази тема някой помак ще реши какъв е. Всеки си знае за себе си. Аз си казах моето мнение. Съжалявам, ако не ти се е харесало и съжалявам, ако така лесно се объркваш.
Впрочем в моето мнение се крие и отговора на въпроса защо няма "графа помаци" при преброяването...
Просто, защото юридически не е изискано да се структурира населението по етнографски групи. Иначе за мен също би било интересно в едно от следващите преброявания да се направи етнографска структура на населението в България, но без такава структура - няма как да видим и графата помаци...