Author Topic: Децата пишат писма до Бог  (Read 32337 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline gece yolcusu

• Adviser
Re: Децата пишат писма до Бог
« Reply #30 on: September 10, 2009, 22:26 »
А първичното е съмнението.
Дори Бог (ако го има де ;)) се е съмнявал дали може, преди да създаде създаденото.  ;D

Кой създаде материята Петер, материята, т. е . атома, електрони обикалящи протонното ядро, без да променят траекторията си за миг дори.Чудото за учените.
Тези атоми, които са градивна частица и на живата и не жива материя.

Mool

• Guest
« Reply #31 on: September 10, 2009, 22:49 »
ne e smeşno Peter zaştoto ti po gore beşe kazal v skobi (ako go ima) apak te sa detsa ,,uj,, nqmat predstava za absulütno nişto

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #32 on: September 10, 2009, 22:52 »
Ако нещо е създало материята, то кой тогава е създал това нещо дето е създало материята?
И защо (ако има такова нещо, де ) на това нещо трябва да му викаме някой (демек нещото да е личност)?

;D

Offline abc

• Forum fan
« Reply #33 on: September 10, 2009, 22:53 »
Кой създаде материята Петер, материята, т. е . атома, електрони обикалящи протонното ядро, без да променят траекторията си за миг дори.Чудото за учените.
Тези атоми, които са градивна частица и на живата и не жива материя.

А де? Кой?

Не ми се вярва и не мога са си представя господ седнал с чук, менгеме, клещи и отверки да прави каквото казваш. Във физиката съм срещал обяснение за твоите въпроси.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #34 on: September 10, 2009, 22:55 »
Нямаш си и халхабер от християнство.... искаш ли да дискутираме и това....?
Написаното горе от Теб  за християнството, не отговаря на истината и 5 процента... айде неправи пак така,защото тук не е мястото да спорим!
Отвори ако искаш тема..

Виж , Фотакиев за християнството се дискутира с истински праведни християни. А праведните християни не лъжат за разлика от теб.

Пламен Пасков никога не ми е използвал ника ,не говори по предположения...  
Същият получи Бан, на лична основа от Метка..Пасков не е влизал в сайта от март месец и няма как да е нарушил, което и да е правило!
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1694.msg37594.html#msg37594

Само в този постинг имаш две лъжи. Ако Пасков има БАН това какво е :

http://www.pomak.eu/board/index.php?action=profile;u=1277 - "Последно активен днес -22,56ч"

Твърдиш, че същият не е ползвал твоя ник. Интересно, именно твоя ник стоеше в темата "Метка, новия стар глобален модератор. Честито!" със следният текст. За съжаление, темата във форума ни вече е изтрита.

А това какво е:

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2496.msg36740.html#msg36740 = Фотакиев

http://www.edliny.com/smf/index.php?topic=369.0 = Пасков

Виждам, че твоят учител се опитва да завърже някакъв задочен диалог в неговия сайт, като продължава да ме цитира без моето съгласие. Диалог с клонинги не желая да водя, предай му да не си губи времето. Всъщност, недей - той е тук в момента и чете.

Към модераторите - забелязах, че Тоска е заключил темата "Важно" с мотивите, че правилата не трябва да се коментират. За протокола ще добавя - правилата във един форум са като законите в една държава. Ако не се спазват отиваме към анархия.

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #35 on: September 10, 2009, 22:57 »
А де? Кой?

Не ми се вярва и не мога са си представя господ седнал с чук, менгеме, клещи и отверки да прави каквото казваш. Във физиката съм срещал обяснение за твоите въпроси.
Дай примерче де, все ще е нещо.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #36 on: September 10, 2009, 23:03 »
Утре. За днес стига :)

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #37 on: September 11, 2009, 01:24 »
Виж , Фотакиев за християнството се дискутира с истински праведни християни. А праведните християни не лъжат за разлика от теб.
 http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1694.msg37594.html#msg37594

Само в този постинг имаш две лъжи. Ако Пасков има БАН това какво е :

http://www.pomak.eu/board/index.php?action=profile;u=1277 - "Последно активен днес -22,56ч"

Твърдиш, че същият не е ползвал твоя ник. Интересно, именно твоя ник стоеше в темата "Метка, новия стар глобален модератор. Честито!" със следният текст. За съжаление, темата във форума ни вече е изтрита.

А това какво е:

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2496.msg36740.html#msg36740 = Фотакиев

http://www.edliny.com/smf/index.php?topic=369.0 = Пасков

Виждам, че твоят учител се опитва да завърже някакъв задочен диалог в неговия сайт, като продължава да ме цитира без моето съгласие. Диалог с клонинги не желая да водя, предай му да не си губи времето. Всъщност, недей - той е тук в момента и чете.

Към модераторите - забелязах, че Тоска е заключил темата "Важно" с мотивите, че правилата не трябва да се коментират. За протокола ще добавя - правилата във един форум са като законите в една държава. Ако не се спазват отиваме към анархия

Мустафа, обърни, ако обичаш, внимание на следното:

Първо, бана му е вече свален, а доказателството, че го е имало, е скриншота, r], където ясно се вижда, че Пламен пасков е бил с бан вчера веднага след застъпването на Метка като нов-стар глобален модератор. То ест, това първо твое обвинение в лъжа към мен се оказва клевета.

Второ, аз не съм излъгал за това, че Пламен Пасков не е писал тук от март насам. Това е самата истина и технически това може лесно да се докаже от админите - питай ги сам, ако не вярваш...
То ест, ти и тук си меко казано несправедлив към мене и ме обиждаш незаслужено.

Трето, еднаквостта на някои от моите постинги с публикуваните в неговия форум е доказателство само за това, че или аз ги копирам от него, или той копира мои от тук. Но, при всички положения въпросът:  кой от кого, е въпрос между мене и Пламен Пасков, и нямаме никаква нужда от твоя арбитраж относно авторското право над тези постинги.
Отново и отново се фокусираш на опаковката, където пише автора, а не на съдържанието. Явно защото не можеш да спориш със съдържанието, се чудиш как да се заядеш с опаковката.
Изреденото обаче ни най-малко не променя факта, че Пламен Пасков не е написал и една буква в публичната част на форума: нито преди, нито сега, от март насам.

Така че, прости ми откровенността, но, както сам виждаш, оказва се, че един добър мюсюлманин като тебе се оказва или лъжец, или клеветник.
Избери си сам.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #38 on: September 11, 2009, 12:05 »
Фотакиев аз имам много повече хабер от християнството, колкото може да си преставиш. Доста по-учени хора са ма уценявали за това. И тези хора са били с научни степени, били са и богослови и то християнски. Освен това аз със години наред съм скитал по евангелиските църкви и съм ги разочавал и дори си имах и учител казваше се Пламен. Беше евангелист и обущари, работилницата му беше малко по-нагоре от Главното мюфтийство. Така, че нямаш уснование да твърдиш, че аз съм нямал хабер от християнство.

Петер има два вида хора по света. Едните ги сътворил Бог, дугите са по-примитивни, правилиги маймуни. Извода за себеси, си го направи сам.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #39 on: September 11, 2009, 14:42 »
Мустафа, обърни, ако обичаш, внимание на следното:

Първо, бана му е вече свален, а доказателството, че го е имало, е скриншота, r], където ясно се вижда, че Пламен пасков е бил с бан вчера веднага след застъпването на Метка като нов-стар глобален модератор. То ест, това първо твое обвинение в лъжа към мен се оказва клевета.

Второ, аз не съм излъгал за това, че Пламен Пасков не е писал тук от март насам. Това е самата истина и технически това може лесно да се докаже от админите - питай ги сам, ако не вярваш...
То ест, ти и тук си меко казано несправедлив към мене и ме обиждаш незаслужено.

Трето, еднаквостта на някои от моите постинги с публикуваните в неговия форум е доказателство само за това, че или аз ги копирам от него, или той копира мои от тук. Но, при всички положения въпросът:  кой от кого, е въпрос между мене и Пламен Пасков, и нямаме никаква нужда от твоя арбитраж относно авторското право над тези постинги.
Отново и отново се фокусираш на опаковката, където пише автора, а не на съдържанието. Явно защото не можеш да спориш със съдържанието, се чудиш как да се заядеш с опаковката.
Изреденото обаче ни най-малко не променя факта, че Пламен Пасков не е написал и една буква в публичната част на форума: нито преди, нито сега, от март насам.

Така че, прости ми откровенността, но, както сам виждаш, оказва се, че един добър мюсюлманин като тебе се оказва или лъжец, или клеветник.
Избери си сам.

Ясно, шовинизмът не признава неща като авторско право, етика на общуването, право на самоопределение... Чудя се защо не взема "да напусна" и аз форума по подобие на ПП, и без това има достатъчно хора тук, които могат да публикуват мненията ми. Тъкмо така ще звуча много по-убедително, а и възможностите ми с този ник, при настоящите обстоятелства са на изчерпване. Ех, защо нямам свободата на шовинистите ::)    

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #40 on: September 11, 2009, 15:06 »
-кой от кого, е въпрос между мене и Пламен Пасков,
-че Пламен Пасков не е написал и една буква в публичната част на форума: нито преди, нито сега, от март насам.

Plamene, doktor si, erudiran si, udryali sme se po kokalçetata ama ne ni karay da ti vyarvame ştoto si e apaçik. Takava prilika v stil na pisane i u bliznacite ya nyama. Moje da si imaş bliznak i toy da e doktor-veterinar i da se interesuva ot sıştite neşta kato tebe no ne sme go çuli. ;)

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #41 on: September 11, 2009, 15:30 »
Петер има два вида хора по света. Едните ги сътворил Бог, дугите са по-примитивни, правилиги маймуни. Извода за себеси, си го направи сам.

Аз пък знам за други два типа хора.
И двата са произлезли от маймуните, но
Първите са останали хора защото са предпочитали да мислят, да се съмняват и работят.
Другите са замязали пак на маймуни защото им е било трудно да мислят и са почнали да вярват.

При 96% сходство в генотипа да отричаш произхода на човек от маймуната си е маймунщина.  ;D

Offline chech224

• Avarage member
« Reply #42 on: September 11, 2009, 22:38 »

ВЯРА - това е силата/енергията, която реализира нещата.

УМ - това  са нещата.

СЪЗНАНИЕ - това е арената където стават нещата.

Фокуса (арената) на пакета "ВЯРА -УМ - СЪЗНАНИЕ",
съдържа в себе си много Вселени.
-----------------------------------------------------
Определен брой такива пакети пулсират във Великият Океан-Време.
Те са породени от 5-те енергийни центъра("сетива") на "Великата Костенурка" - която е
началният принцип на съществуващото и съществуването,
и е само една проява на Онова, което е БОГ/АЛЛАХ.

Нашата Вселена е една от многото Вселени, намиращи се във фокуса
на един от тези пакети.

Звукът(енергия/вълна) е дело на първият център на В.Костенурка.
7-те основни звука/букви на човешкият говор съдържат името (сляти)
 и основните неща(поотделно) на Проявеното от БОГ/АЛЛАХ.

Който търси отговора на въпроса "Какво Съм Аз?"-
книгата "Ти Си Това" ще му помогне:

част1:
http://forum.tisitova.com/download/file.php?id=3&sid=89906c9bac6bc33a49f417fb5eded649
част2:
http://forum.tisitova.com/download/file.php?id=7&sid=89906c9bac6bc33a49f417fb5eded649

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #43 on: September 12, 2009, 14:05 »
Сходство в генотипа човек има и със свинята и с другите бозайници, но това не доказва нищо. Колкото до вярата на човек, без нея човек няма да е сред живите. Човек вярва във себеси, вярва в прогреса, вярва в бъдещето и пр. Всичко това му дава стимул за живот.
Има хора които вярват, че не вярват, но в тях пак се таи вярата. Така че хората не се деляли чрез този принцип. А колкото до това, че безверниците са като маймуните си е факт. Днес това се вижда, като жънем плодовете на един атеизтически строй, който ни управляваше около 45 г.

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #44 on: September 12, 2009, 15:29 »
Хусеин Мехмед(pomak BG), предложих ти да спреш и да не коментираш без знания и без смисъл.
Винаги те избива на християнство и колко са грешни....без да те е закачал някой...
Това има два аспекта..или се вдига изкуствено самочувствието,като се очерня друг,или се настройват хората, за  угаждане на непоносимост..
Ако толкова искаш да коментираш християнството съпоставено с исляма,направи го.Аз защото няма никога да отворя такава тема...

.. всичко това говори за обреди и сказания характерни за монотеизма. Ако дойдем във времето на нашата епоха, ще видим как седемте вселенски събора отдаличина християнството от иудеизма и го изградиха като отделна религия.
Християнството не се отдалечава от иудеизма след вселенските събори!

Християнството е изпълване на иудейският закон,като се добавят нови заповеди.Преди това е било  нижно само да се спазва  стриктно закона и това е била гаранцията за праведност.А след Христос, летвата се вдига и работи закона на любовта и себеопознаване.
Ако погледнем назад добре виждаме,как във всяка епоха Бог добавя или допълва.Това е заради човешката слабост и неверие..Трябвало е иудейте да признаят обещаният за месия(цар)  Христос,но те очаквайки земен цар,като символ на величие, го отхвърлят. Следователно не християнството се отдалечава от иудеизма, а иудеизма сега е отдалечен от християнството!

С този си акт те промениха облига на монотеизма в самата религия.  
Нищо не е променено.Християнството и до днес е монотеистично.Както мюсюлманинът казва: "Аллах(Бог) е един"..така и християнинът твърди,че: "Бог е един".
Това, че често се визира тройцата ,като аргумент на противното е въпрос на незнание!
Това, че Бог ни се е открил в три лица,означава ли че има три бога?
Това,че казваме:"Отец ,син и свети дух са едно",какво значи за Теб?
Ако Христос е Бог слязъл на земята,това значи ли, че вече го няма на "небето"?
Светият дух се споменава и в исляма!Какво е светият дух тогава за теб?

Измислиха някакъв нов монотеизъм нечуван до сега, свързан с триединство, с което не се оделиха окончателно от иудеизма, а се отклониха от монотеизма    

За да си монотеист,означава да вярваш в съществуването на един Бог!
Бог никой никога не го е виждал и всичките си знания за това кой е Той ги имаме от него и това, което ни е разкрил... В Библията я има цялата последователност на бежествените събития, и ако нещо  окончателно е решено на някой вселенски събор е било след обстойното и проверяване.Ако тези вселенски събори ги е нямало..е имало опасност всеки да хване отделна част и да я проповядва за най-превилна ,както е било и тогава...

Това се отнася и за иудеизма, щом се стигнало до там да идват пророци, като Захари, Йоан Кръстител и Иисус значи онези доста са се отклонили от закона на Мойсей.
И това не е добре казано макар и да има истина!
Добавката е,че Захари и Йоан Кръстител идват основно да подготвят и разгласят идването на Иисус не като на месия..

Фотакиев аз имам много повече хабер от християнството, колкото може да си преставиш. Доста по-учени хора са ма уценявали за това. И тези хора са били с научни степени, били са и богослови и то християнски. Освен това аз със години наред съм скитал по евангелиските църкви и съм ги разочавал и дори си имах и учител казваше се Пламен. Беше евангелист и обущари, работилницата му беше малко по-нагоре от Главното мюфтийство. Така, че нямаш уснование да твърдиш, че аз съм нямал хабер от християнство.
Въпростният ти постинг за които твърдиш ,че си експерт в християнството и аз коментирах накратко,показа колко не познаваш християнството.Незнаеш основни принципи и причинни следствия от това учение и за по-голяма тежест на думите си споменаваш еродираността по християнската теология.
Сега в главате ми се заражда следниат въпрос:"ако си ходил на изпит с тези си знания.какси минал" и "..ако си минал значи все пак знаеш нещичко,ама не Ти е отървало и си го написал за да минеш",защото аз знам какво се учи в богословските университети...и то не е като това което пишеш!

Тук идва един друг момент.Ти си ислямски духовник, а в Корана много ясно и точно се засягат страни от християнството.Поради това всеки вярващ мюсюлманин има мнение по определени въпроси,без да е размятквал в ръце студентска книжка.Тук вече се получава сблъсък на две Книги и вярванията в тях, за което няма смъсъл да спорим тук!И не искам!
Затова и не обсъждам исляма в темите,където може да се получи този сблисък,но не мога да не се вклуча,когато без хабер..говориш...