Защото вярвам в собственото ,,аз''тоест на собствените си сили и си мисля,че всеки за себе си може да постигне всичко ,стига да вярва в себе си и целта се постига.
Аз също вярвам, че човек може да постигне много
Но не всичко. Има неща, които не зависят от теб - нещастни случаи, някои сериозни болести и пр., абе хората са изненадващо смъртни, както е казал класикът.
И още Раждането на религиите - будизма,юдизма, християнството и исляма променя тотално психологията на хората.
Не мисля
Твърдиш, че религиите произхождат една от друга (с това съм съгласна). Как тогава едни на практика ненови идеи ще променят "психологията на хората"? Виждам противоречие
Човешката природа е една и съща - всеки има голям потенциал да върши добро и зло. Изборът зависи от самия човек.
Народите започват да си създават образи не по собствен път и хрумвания, а по път, наложен от съответната религия. Това е някаква психоатака за човешкото мислене, безропотно възприемане на поднесеното от религията, целенасочено населване на съзнанието с готови образи, правила и норми, които затъпяват усетът към творчество и реална представа за живота, като форма на съществуване.
А не мислиш ли, че нещата не са толкова прости?
Религиозните представи зависят и от географското разположение, и от икономическото развитие. Християнството и ислямът у нас (и на Балканите като цяло) се възприемат по различен начин в сравнение с останалите части на света - има запазени доста езически елементи например. За да се задържи дадена представа у хората, тя би трябвало поне малко да им импонира.
Ще ме извиняваш, ама не мога да схвана логиката ти