Виждам, че сте коментирали моята книга, която всъщност е докторат + речник. Имам и снимки от селата и някои археологически обекти в областта. Специално за този некропол при Туховище или Тувища по народному има няколко публикации, които са отпечатани в сборник и някои статии, публикувани по-късно. Бих се радвал да чуя конкретни забележки относно книгата. Имайте предвид, че като християнин, който е бил учител във Вълкосел, ми беше адски трудно да ме приемат хората. Да си призная Тувища ми беше най-трудното село, хората много ги е страх от това, което носят като езиков словник, който по същество си е български (ах, сакън ние сме каури, ще кажат людете). Наложи се тайно да записвам и като разбра ана ньенка, и сьетне ми са разсорди. Махни това, но и след това не искаше да говори на моя човек от селото. Много страх има в това население откъм собственото историческо и езиково наследство. Ами че то в Тувища има най-много названия на местности по християнски светци. Аз съм спал в това село и малко има хора, които да се отнасят с разбиране към тази проблематика без да подскачат. По принцип това са по-интелигентни хора. Затова вижте моята статия в американско списание, идете на гугле и напише името ми.