Author Topic: Село Туховищa  (Read 302708 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
    • Страница на с. Туховища
Re: Село Туховищa
« Reply #75 on: April 11, 2009, 16:18 »
Мерси!!

Как през уорд се правят страници?
аз когато правих тая страница за село я правех с Notepad!

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #76 on: April 11, 2009, 16:24 »
Мерси!!

Уформяш я като документ, но като я съхраняваш, избираш HTML формат.

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #77 on: April 11, 2009, 16:30 »
Мерси!!

ABBYY FineReader 7.0 Professional Edition-с тази програма всичко сканирано става WORD.Изтеглия от Замунда не е тежка ;)
http://www.zamunda.net/browse.php?search=ABBYY+FineReader&cat=0&incldead=1

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #78 on: April 11, 2009, 16:33 »
Уформяш я като документ, но като я съхраняваш, избираш HTML формат.
Толкова ли е лесно???  ??? :o :o :o

Не знам защо, но сега, като кача някои документа в hit.bg от Испания, само чрез Internet Explorer ми го отваря като подобава страницата, а чрез Opera Web Browser (които ползвам аз) не ми го отваря, само отваря една бяла страница с таговете които съм писал като съм правил документа.

Добре, като направя документа в уорд в какъв формат да го съхраня между всичките вазможни??:

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #79 on: April 11, 2009, 16:34 »
ABBYY FineReader 7.0 Professional Edition-с тази програма всичко сканирано става WORD.Изтеглия от Замунда не е тежка ;)

Еисега ще я пробвам, мерси!!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #80 on: April 12, 2009, 13:51 »
С повечко съвети ще се научим,дано е от полза за останалите членове или онези дето са решили да отварят такива страници.Който има познание да помагаме,от полза е!

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #81 on: April 16, 2009, 19:36 »
Готово, направих страницата, само съм взел две снимки от Уникoпедиа (за балканската война) и под тях написах същото което пишеше в статията в уикипедия.
http://tuhovishta.hit.bg/
лошото е че само чрез Internet Explorer може да се гледа, и не знам защо през другите браузъри не може да се влезе. Ако някои знае как да направя документа да може да се гледа из всичките интерент браузъри помоща му е добрадешла.
Аз като запазвам документ го запазвам в формат "Unicode" със разширение "html"  не знам дали това е проблема.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #82 on: April 16, 2009, 20:06 »
Готово, направих страницата, само съм взел две снимки от Уникoпедиа (за балканската война) и под тях написах същото което пишеше в статията в уикипедия.
http://tuhovishta.hit.bg/
лошото е че само чрез Internet Explorer може да се гледа, и не знам защо през другите браузъри не може да се влезе. Ако някои знае как да направя документа да може да се гледа из всичките интерент браузъри помоща му е добрадешла.
Аз като запазвам документ го запазвам в формат "Unicode" със разширение "html"  не знам дали това е проблема.
При мен  и като страница,и снимки е супер добре! :)Поздравление Ерол!

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #83 on: May 05, 2009, 09:56 »
Privet, Nazmi!
 Familiata  Бюлюкбашиеви ,koiato citirash gore e izvestna po nevrokopskia krai.Tazi familia se sreshta i v Ribnovo.
Kmeta n Garmenskata obshtina rodom ot Ribnovo nosi tazi familia.Poradi neizvestni za pomacite pri4ini , oba4e toi dnes se kazva - Башев.
Istnskata predishna familia na Ahmed Bshev be -Бюлюкбашиеви

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #84 on: May 05, 2009, 19:23 »
Назми, сигорен ли си че този филм Очите плачат различно има заснети кадри в Туховища?? защото го намерих но се колебая дали да го изтегля ако не се споменава с. Туховища

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #85 on: May 05, 2009, 21:16 »
 Filma sym go gledal otdavna,seshtam se v nachaloto na filma e sniman na Dolnata voda,ottam trygvat kolite izselnici za Turciq prez 89 godina,na snimkata se vujda Fenata/Isen,kadyra e do zavoq na Kalarevata kyshta,drug kadyr ot filma ima kogato se koli kurban i se dere agneto daicho mi Ismet e tam,za drugi ne se seshtam.Metka,da tazi familiq Билюкбашиеви si q ima i do dnes v.Tuhovishte,tuka tezi deto spomenah sa 3 semeistva i sa q zapazili.Interesnoto mi beshe,che i prez komunizma tazi familiq se beshe sys syshtoto ime!

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #86 on: May 06, 2009, 09:13 »
добре, аз почи съм го изтеглил, като го изтегл ще го кача в форима!

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #87 on: May 06, 2009, 18:26 »
рагледах филма два три пъти и единствената сцена която можах да намеря дето може да е заснета в село е тази, даже е на пътя а не в селото. като се качи филма надявам се да го изтеглиш и да ми кажеш на коя точно минута е където го има нащо село, че аз не мога да намеря друг освен този

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #88 on: May 08, 2009, 16:09 »
ето в тази тема дадох линк за теглене на филма "Очите плачат различно"

Ако има желаещи ето ви темата
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1805.msg19674.html

Offline rsrebranov

• Avarage member
« Reply #89 on: May 20, 2009, 18:28 »
Виждам, че сте коментирали моята книга, която всъщност е докторат + речник. Имам и снимки от селата и някои археологически обекти в областта. Специално за този некропол при Туховище или Тувища по народному има няколко публикации, които са отпечатани в сборник и някои статии, публикувани по-късно. Бих се радвал да чуя конкретни забележки относно книгата. Имайте предвид, че като християнин, който е бил учител във Вълкосел, ми беше адски трудно да ме приемат хората. Да си призная Тувища ми беше най-трудното село, хората много ги е страх от това, което носят като езиков словник, който по същество си е български (ах, сакън ние сме каури, ще кажат людете). Наложи се тайно да записвам и като разбра ана ньенка, и сьетне ми са разсорди. Махни това, но и след това не искаше да говори на моя човек от селото. Много страх има в това население откъм собственото историческо и езиково наследство. Ами че то в Тувища има най-много названия на местности по християнски светци. Аз съм спал в това село и малко има хора, които да се отнасят с разбиране към тази проблематика без да подскачат. По принцип това са по-интелигентни хора. Затова вижте моята статия в американско списание, идете на гугле и напише името ми.