Извинете, просто сайта където качих снимката е много шибан и тъй като снимката беше много голяма аз е смалих и за това сега е толкова малка. Първо да се обясня за разделите:
Геология: това е раздела които липсва да препиша, знам какво е геология и знам какво е археология. Но археологията съм я добавил в историята, тъй като са само четири линии където се споменават разкопките.
История: Няма да е зле да ми дадете още данни по въпроса "историята" тъй като там аз добавих само това от скановете не Чечлия.
Филология: това е науката за езика на един регион или държава. Но тъй като не намирах подходящо име за раздела с имената в село туховища реших да го именувам "Филология" ако някои има предложение те ще са добре дошли.
По въпроса че някой с по-добри умения по български език трябва да дръпне една редакция на текста съм повече от съгласен, аз не съм учил български език, нито пък най-малко граматика. за това давам тук документа в "Маикрософ Уорд" ако някои иска да го редактира за правописните грешки. всичката информация в документа е вярно (поне всичката е от държавни архиви и от книги) ако някои иска да добави повече информация в документа е добредошъл. ето тук документа
http://tuhovishtaserver1.hit.bg/Tuhovishta.docа тука историята както искам да я представя в страницата tuhovishta.hit.bg: (разбирасе ако поправите грешките няма да е така, а с всичко поправено)
За да го прочетете по ясно и по лесно, отворете снимката на нов прозорец, защото тук излиза изрязана защото е много голяма