Author Topic: Село Туховищa  (Read 304099 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Re: Село Туховищa
« Reply #60 on: April 11, 2009, 00:07 »
На картинката не се чете добре, но защо има раздел "Филология"??? Май някой с по-добри умения по български език трябва да дръпне една редакция на текста.
Да,сега и аз видях за този раздел,може би по добре би било раздела да е "Геология" имайки впредвит разкопките които се откриха през 1978-79 година за тракийското гробище,които и до днес се съхраняват в Националния исторически музей- София.Да виждал съм ги преди 10 години,ако не се лъжа в палата 10 .Не знам сега какво е състоянието на онази гробница дето бе открита когато се правеше стадион в с.Туховище!

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #61 on: April 11, 2009, 00:21 »
Геология е наука за изучаването на структурата на земята - видове скали, видове почви, наслаги, релефни образования, тектоника и т.н. Ето един пример какво може да се каже са геологията на дадено място: линк.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #62 on: April 11, 2009, 00:32 »
Съгласен :),може би ще съм полезен със знанията ми,постинга по горе да е в" История" на село Туховище! Иначе поздравление за Ерол,местно момче е сега живее в Испания,и винаги снима когато идва в родното село!

Offline abc

• Forum fan
« Reply #63 on: April 11, 2009, 00:55 »
Ерол пусни го в четим размер, че се изкьорихме.
Chechliya, Назми може би искаше да каже Археология  ???

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #64 on: April 11, 2009, 00:57 »
Ерол пусни го в четим размер, че се изкьорихме.
Chechliya, Назми може би искаше да каже Археология  ???

Да абс,толкова години зад граница, :) това имах впредвит!Наздраве живи и здрави бъдете!

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
    • Страница на с. Туховища
« Reply #65 on: April 11, 2009, 02:04 »
Извинете, просто сайта където качих снимката е много шибан  и тъй като снимката  беше много голяма аз  е смалих и за това сега е толкова малка. Първо да се обясня за разделите:
Геология: това е раздела които липсва да препиша, знам какво е геология и знам какво е археология. Но археологията съм я добавил в историята, тъй като са само четири линии където се споменават разкопките.
История: Няма да е зле да ми дадете още данни по въпроса "историята" тъй като там аз добавих само това от скановете не Чечлия.
Филология: това е науката за езика на един регион или държава. Но тъй като не намирах подходящо име за раздела с имената в село туховища реших да го именувам "Филология" ако някои има предложение те ще са добре дошли.

По въпроса че някой с по-добри умения по български език трябва да дръпне една редакция на текста съм повече от съгласен, аз не съм учил български език, нито пък най-малко граматика. за това давам тук документа в "Маикрософ Уорд" ако някои иска да го редактира  за правописните грешки. всичката информация в документа е вярно (поне всичката е от държавни архиви и от книги) ако някои иска да добави повече информация в документа е добредошъл. ето тук документа http://tuhovishtaserver1.hit.bg/Tuhovishta.doc
а тука историята както искам да я представя в страницата tuhovishta.hit.bg: (разбирасе ако поправите грешките няма да е така, а с всичко поправено)
За да го прочетете по ясно и по лесно, отворете снимката на нов прозорец, защото тук излиза изрязана защото е много голяма

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #66 on: April 11, 2009, 11:01 »
Филология е наука за анализиране езика на дадени текстове. Крайно неподходяща за заглавие на раздела. Местни имена звучи къде по-добре.

Ерол, когато копираш чужди текстове, си длъжен да ги поставиш в кавички и да посочиш, от къде си ги копирал/преписал. В противен случай работата ти не е нищо повече от плагиатство. Виж например в тази статия как има текст в доста големи кавички, като преди или след текста има малки номерца, дето като цъкнеш на тях, ти показват от къде е преписан текста. Освен това, след всяко твърдение има поставено също такова номерче, дето като цъкнеш на него, отново ти показва от къде е взета информацията.

Та идеята ми е, ако се занимаваш да правиш нещо сериозно (сайт, книга, брошура), по-добре да играеш по правилата, иначе най-много да те обвинят в плагиатство и да си навлечеш проблеми.

ПП MS Word поправя само някои правописни и граматически грешки.

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #67 on: April 11, 2009, 13:04 »
ами тая информация за община сатовча и проектите съм писал че е от "План за развитие на община сатовча" това беше документ които го принтирах и избрах малко информация.
А другите неща са от книгата която даде "чечкият говор" която не съм писал я споменал, но тъй като това не е цялото, ще го редактирам и ще я пишам и нея.
А и също така искам да те попитам дали мога да взема някоя информация от статията ти в Уикипедия за "Чеч"

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #68 on: April 11, 2009, 13:49 »
Всички статии в Уикипедия могат да се разпространяват под ГНУ лиценза. Т.е. ако копираш нещо, трябва да споменеш, че е от Уикипедия, да посочиш от коя статия и да посочиш, че копираният материал се разпространява под лиценза за свободната документация на ГНУ, оставяйки линк към самото лицензно споразумение.

Например ако искаш да копираш нещо от статията за Ваклиново, би трябвало да изглежда така:

От Уикипедия, свободната енциклопедия: http://bg.wikipedia.org/wiki/Ваклиново. Версия от 2009-04-11. За списък на съавторите, посетете http://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=Ваклиново&action=history

Село Ваклиново се намира в планински район. То попада в историко-географската област Чеч. Климатът е преходно-средиземноморски с планинско влияние. През селото тече Марулевска река, приток на Жижевската река. Почвите са предимно кафяви планинско-горски и се отглежда тютюн, зърнени и фуражни култури. Най-високата точка в землището е връх Марашова чука — 1414 метра надморска височина. Чуката, заедно с цялата местност „Мараша“, както и местностите „Продаица“ и „Дългия боаз“, попадат в землището на Ваклиново през 1992 година, а до преди това са били в землището на село Кочан. Тъй като земята в тези местности е на кочански собственици, се правят опити местностите да бъдат отново върнати на кметство Кочан.[2] Други високи точки в землището на селото са върховете Падибога - 1309 метра, Куртев рид - 1130 метра и Брезовец - 1124 метра, където има изградена кула на Глобул.

Текстовото съдържание е достъпно при условията на Лиценза за свободна документация на ГНУ, версия 1.2 или коя да е следваща, публикувана от Фондацията за свободен софтуер; без непроменяеми раздели, без предни и задни корици.

Казано на кратко, можеш да ползваш коя да е информация от Уикипедия, ако спазваш следните правила:
1. Посочване, че текстът е от Уикипедия
2. Посочване на статията
3. Посочване на датата на статията (кога си я посетил - съдържанието на статиите се променя)
4. Посочване на съавторите (оставяш линк към историята на статията)
5. Посочваш, че текстът се разпространява под лиценза на ГНУ и оставяш линк към самия лиценз

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #69 on: April 11, 2009, 13:55 »
леле!!! ами как да направя линк към статията като това е снимка в .png формат??
Нищо, няма да го добавям, това са много разправии ::)

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #70 on: April 11, 2009, 13:58 »
А ти защо го правиш в PNG формат? То това всъщност какво е - някаква брошура ли е? Разясни какво искаш да правиш и ще ти кажа как ще стане.

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #71 on: April 11, 2009, 14:34 »
ами не е брошура, исках да дам малко информация за селото. но тъй като нямам опит да правя уеб страници и всичко ми става "качамак" го направих на снимка, и после ще го пусна в страницата в този стил, защото ако е на оригинален уеб формат (хтмл) не мога да го подредя както искам.

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #72 on: April 11, 2009, 15:06 »
 :D  ;D Какво толкова има за подреждане - то е прав текст с няколко снимки? В таговете на картинките само задаваш размера им и позицията им - ляво, център или дясно. То е елементарно.

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #73 on: April 11, 2009, 15:15 »
то лесно звучи, но трябва да добавиш сто тагове за да поставиш една снимка на мястото и. а после и текста трябва да му дадеш формата за да има място в нег да се добавят снимиките, та още сумати разправии. а докато с една снимка мога да я сложа и в нея си е текста и в нея са снимките.  :D

Offline abc

• Forum fan
« Reply #74 on: April 11, 2009, 15:57 »
Ерол, радвам се на ентусиазма ти. Почитател съм ти  :)

Можеш да правиш страници и през WORD