Author Topic: Село Туховищa  (Read 302517 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Re: Село Туховищa
« Reply #180 on: July 04, 2009, 08:22 »
Pozdravi ot Amerika,dnes tuk e praznik ,cqla Amerika praznuva denq na Nezavisimost.! A az sledq kak e v moeto selce praznika dnes tam,za vsichki  po sveta e pozdrava  mi.http://www.youtube.com/watch?v=hwCZBmcijnY&feature=relatedmi#lq-lq2-hq :)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #181 on: July 04, 2009, 08:29 »
Nazmi.да ви са честити и двата празника - хем денят на независимоста, хем на родното ти село.
С мъка константирам факта че аз досега не сам бил в Туховище.
Дано един ден да го посетя подобаващо.
Радостната новина обаче е че снощи се събрахме накуп и се видяхме на живо следните съфорумци - Mustafa_b,Oruch,Adi_bg,Gelina,RIBNOVO,@xmet, bukowqnoglu_s,Yusui feika..
Беше голям купон повярвай ми..

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #182 on: July 04, 2009, 08:37 »
Nazmi.да ви са честити и двата празника - хем денят на независимоста, хем на родното ти село.
С мъка константирам факта че аз досега не сам бил в Туховище.
Дано един ден да го посетя подобаващо.
Радостната новина обаче е че снощи се събрахме накуп и се видяхме на живо следните съфорумци - Mustafa_b,Oruch,Adi_bg,Gelina,RIBNOVO,@xmet, bukowqnoglu_s,Yusui feika..
 Mетка,стопли сърцето ми с това,че сте били заедно с хората от сайта ни,и аз исках да съм там,един ден скоро.Благодаря ти  наистина в днешния ден това ме зарадва,все пак аз съм всеки ден с вас във Форума.Живи и здрави и заедно.Поздрави Назми.САЩ

Offline abc

• Forum fan
« Reply #183 on: July 04, 2009, 09:09 »
Назми днес със двоен празник :) Честити да са ти и двата!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #184 on: July 04, 2009, 09:47 »
  Някак си не върви днес без да има помашка музика,нали сайта е за това наш дом! Гюлфието беше поканено за днешния празник на село Туховище преди месец,но разбрах в Испания е.Хубаво беше да  е сред нас помаците!  http://www.dailymotion.com/video/x85vwj_gu4i-2_music

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #185 on: July 04, 2009, 10:08 »
    Радост за душата е да се поздравим,ама истински да е,защото живота Не е един ден.....http://www.dailymotion.com/video/x85w4d_rodopska-kitka_music

Offline alie

• Senior member
« Reply #186 on: July 04, 2009, 17:59 »
4estit praznik na Nazmi za dvoiniq praznik,na vis4ki hora ot s. Tuhovishta i na vsi4ki po Amerika!!!Ne sam 4uvala predi za Tuhovishta i daje neznam mnogo ne6ta no ot snimkite ka4eni tuk ,az vijdam edno prekrasno mestence naseleno s poma6ki narod,ima krasiva priroda i starinni sgradi ,koito mogat da prevarnat Tuhovishta v turisti4eski centar,a samo da popitam na edna snimka vidqh nqkakva grobnica nqkoi znae li ot predi kolko godini e? Novinata za sabora v Tuhovishta me zaradva,za6toto znam 4e na takiva sbirki se sabira poma6ki nrod ne samo ot seloto a i ot cqla Balgariq!Pozdravleniq za horata organizira6ti  tova meropriqtie,Allah da e dovolen ot tqh!Pozdravi!!!

Offline alie

• Senior member
« Reply #187 on: July 04, 2009, 18:02 »
http://vbox7.com/play:601c0cf0
iskam da pozdravq vsi4ki  koito praznuvat dnes po edin ili drug povod!!!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #188 on: July 04, 2009, 22:23 »
Blagodarq na vsichki koito izraziha syprichastnost i me pozdraviha men i v chastnost selo Tuhovishte  :). Alie,grobnicata e ot Trakiisko vreme koeto govori,che tuk po tezi mesta e jivql drug narod.V Tuhovishte ima e grobishta deto se pogrebvat ot Gornata i Dolna mahala,ima i edno izvyn seloto.Ima dve novi Djamii.Ima i ostanki ot starinen grad,mestnosta ne pomnq mislq beshe Selishta ili Garmade.Seloto e nad 1000 godini,zaedno s Ablanica i Жижево sa edno ot nai starite sela v raiona. www.tuhovishta.hit.bg

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #189 on: July 04, 2009, 23:56 »
Честит празник макар и със закъснение нека всички са живи и здрави поздрави Назми.

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
    • Страница на с. Туховища
« Reply #190 on: July 06, 2009, 12:03 »
Здравейте на всички и от мен, знам че от одавна не съм писал в сайта, извинете ме, просто бях много зает с разни щуротии. Та сега да започна да пиша:

Празникът, осъществен на 4 юли от сем. Касапови по причината откриването на чешмата беше един от най-големите тържества в село Туховища/е беше дори и по-голям от "Предой".
Сем. Касапови пристигнаха в селото на 3 юли, докато с нетърпение ги очаквахме в къщата на брата на Мехмед Касапов, той пристигна там със съпруга си Тереса и двете си дъщери Ребека и Елизабет. Между гости и много роднини ги посрещнахме много топло и се надявам да им е харесало посрещането.
Следващият ден беше празникът, 4ти юли, които започна с футболен мач между отборите на селата Туховища и Копривлен, резултата на мача беше Туховища 3 - Копривлен 2, но мачът не се игра по заради победата а заради веселбата. След мача беше откриването на чешмата, което, ако не се бъркам, беше към 12:00 часът. Дъщерите на г. Касапов прочетоха реч на английски, а тя беше преведена и на български. Д-р Арбен Мименов, общинският кмет, заедно с г-н Касапов отрязаха лентата на откриването на чешмата. Ще ме извините ако бъркам, но на око мога да кажа че имаше над 1000 гости там. По-късно днеска, ще се опитам да сканирам програмата която бе закачена в кметството по повод празникът.
След откриването на чешмата, на площада на селото имаше музика на живо от оркестър. Интересен факт, е че цялото село остана приятно изненадано как дъщерите на г-н Касапов се хванаха на хорото и играха без да се изморят нито за секунда като това им беше първият път който са идвали в България и са били на такова мащабно селско събитие. Техният отговор беше "Ние от малки сме учили някои хора, не знаехме всичките хора които се играеха, но свикнехме с ритъма на музиката и гледайки хората как играят, бащани ни научи да играем някои народни хора още от малки"
Двете дъщери и съпругата на г-н Касапов останаха много доволни от селото като цяло и от дружелюбието на хората.
За празникът беше усъществен запис, които като излезе веднага ще го кача в сайта. За сега само мога да предоставя няколко снимки които след малко ще ги кача в сайта.

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #191 on: July 06, 2009, 14:33 »
Ето и снимките.

Когато доидоха за пръв път в селото и ги посрещнахме на 3-ти юли

Сутринта на празника когато вървим на стадиона:

След откриването на чешмата:

Репортеката взима интервю от г-н Касапов за вестник "Струма"

Последният им ден в селото на 5 юли

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #192 on: July 06, 2009, 15:01 »
....... Радостната новина обаче е че снощи се събрахме накуп и се видяхме на живо следните съфорумци - Mustafa_b,Oruch,Adi_bg,Gelina,RIBNOVO,@xmet, bukowqnoglu_s,Yusui feika..
Ей, Меткьа!
С теья сбиркьи, дету ги правитье, зарь да ни съ сдумватье да правитье, неквьъ Помашка Ризолюсия, да ослобуждьватье Народьъ от задавщутьо съ Ивропскьо Робству!  ;D
Виж, тамь, аку ие некьвъ такава уйдурммьа, рюкьайтье и назье!  :o
И, ний сме бая, бабьаитье и нахь борбьа и нахь поматски весельи хорцьа, аку ще и в Тувьища да съ играять на средье мегданья!  ;D  ;)

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #193 on: July 06, 2009, 15:08 »
Ей, Меткьа!
С теья сбиркьи, дету ги правитье, зарь да ни съ сдумватье да правитье, неквьъ Помашка Ризолюсия, да ослобуждьватье Народьъ от задавщутьо съ Ивропскьо Робству!  ;D
Виж, тамь, аку ие некьвъ такава уйдурммьа, рюкьайтье и назье!  :o
И, ний сме бая, бабьаитье и нахь борбьа и нахь поматски весельи хорцьа, аку ще и в Тувьища да съ играять на средье мегданья!  ;D  ;)
EVROPOMAK моляте пиши разбираемо, защото това което си написал само ти си го разбираш, друг никой!!!

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #194 on: July 06, 2009, 15:32 »
EVROPOMAK моляте пиши разбираемо, защото това което си написал само ти си го разбираш, друг никой!!!

Абре, човекь, не знаеш ли, че аз почти като "джингиби" се боря със Световната Конспиративна Корпорация "Гугъла", да включи в "Гугъл-преводача" , ай тойя, Поматския иязикь, да улеснява, "Атакистите", като четат тука!  :D
Сега, само за това изричение, за да го преведа, знаеш ли съм докарвал човек-преводач, чак от вдън горите-тилилейски от "Помакия", само и само за да ти обяснь, че ма харчишь с един куп допълнителни грошовье!  :o
То, и яз некав път ни гу разбирам, ама кво да правя, кат съм си прость помак от долнитье села!   ;D
Кво, искаш, цел живот съм по нивитье на тютюн и по ливадитеь да сбирам сено, за да храня гладния народ!  :D  ;)