Türkçe > Duyurular

Eski dostlar

(1/3) > >>

iskeceli:
Eski dostlar geri gelmeli Bello Saleika Merkür bu arkadaslar fikir üretiyorlar yeni konular aciyorlar  uzun zamandir yoklar burda esksikligi büyük bosluklar yaratiyor burda bir an evvel gelin arkadaslar .eskisi gibi gene yazmaya devam edelim hep birlikte.

bogutevolu:
Sitemizde türkçe yazan arkadaşların biraz gayrete gelmesi lazım. Katılım olmadan bayram olmaz. Bu sitede Türkiyeden üye olan arkadaşların sayısı bu kadar fazla iken etkinlik derecesinin düşüklüğü endişe verici boyutta. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Sitemizin Bulgaristan dışındaki Pomakların da dilek, görüş ve sorunlarını etkin bir biçimde yansıtılmasını savunuyorum.

bello:

--- Quote from: iskeceli on September 04, 2009, 09:02 ---Eski dostlar geri gelmeli Bello Saleika Merkür bu arkadaslar fikir üretiyorlar yeni konular aciyorlar  uzun zamandir yoklar burda esksikligi büyük bosluklar yaratiyor burda bir an evvel gelin arkadaslar .eskisi gibi gene yazmaya devam edelim hep birlikte.

--- End quote ---

Buradayım  :) Eskisikadar pek yazmasamda takip ediyorum. Selamlar.

bello:

--- Quote from: bogutevolu on September 04, 2009, 09:57 ---Sitemizde türkçe yazan arkadaşların biraz gayrete gelmesi lazım. Katılım olmadan bayram olmaz. Bu sitede Türkiyeden üye olan arkadaşların sayısı bu kadar fazla iken etkinlik derecesinin düşüklüğü endişe verici boyutta. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Sitemizin Bulgaristan dışındaki Pomakların da dilek, görüş ve sorunlarını etkin bir biçimde yansıtılmasını savunuyorum.

--- End quote ---

Hocam Türkiyeden katılımın düşük olması ve aktiv olmamalarının sebepleri üzerine eksiklerimizi görüp hatırlanacağı üzere bir özeleştiri yazmıştım. Durum hala aynı. Türkiyeden katılım aktivasyon gittikçe düşmekte. Bu durumdanda çok az kişi şikayetçi demekki  :(

Тоска:
Türkiyeden katılan arkadaşlarımızıda anlayışla karşılamak gerekiyor zira sitenin geneline hakim olan pomak türkçesini! anlamakta zorluk çekiyorlar ve haliyle tereddüt ediyorlar. Birde pomak türkçesi! kiril alfabesi ile yazılırsa cabası oluyor. İğneleme bir yana esas problem kültürel başkalaşımdır ve türkiye pomaklarında başkalaşım son evresini almış kültürel yokoluş merhalesine gelmiş durumdadır. Dolayısı ile paylaşım yapabilecekleri konular sınırlı olduğu için sadece izleme ile yetinmektedirler. Temennimiz türkiyeden katılan pomak kardeşlerimizin en azından sitede iletecekleri suallerle daha yapıcı ve sorgulayıcı olmaları, eğer ellerinde kültürümüze ait materyaller varsa bunları bizlerle paylaşmaktan çekinmemeleridir.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version