Author Topic: Джамиите в Помашките райони !  (Read 120827 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Re: Джамиите в Помашките райони !
« Reply #270 on: April 25, 2010, 23:27 »
Нема начин да нямаш пълна и достоверна информация за посещаемостта.
Чудя ви се на увереността с която съобщавате статистики за това колко човека, къде и по какъв повод се молят. Стига бря  :-X
Pepito, отиваш, виждаш и имаш информация- много е просто. Със същата увереност мога да ти кажа, че в Доспатско джамиите са пълни а по байрамите не могат да поберат джемаата.

Offline Adrenalin

• Senior member
« Reply #271 on: April 25, 2010, 23:42 »
Аз съм съгласен със Балканджия,за неговото твърдение не е нужно някой преди това да е водил статистика:) хората там не,че преминават от ислям към християнство,а по скоро към атеизъм.А такива,които са бивши мюсюлмани и са приели християнството никак не ги прави много вярващи,те ако са били наистина вярващи едвали щеше да им се налага смяна на религия.Хората правят това поради две причини.. Слаба религиозност и нежелание да се чувстват "различни" по един или друг начин от мнозинството

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #272 on: April 25, 2010, 23:49 »
Pepito, отиваш, виждаш и имаш информация- много е просто. Със същата увереност мога да ти кажа, че в Доспатско джамиите са пълни а по байрамите не могат да поберат джемаата.

Упорстваш в невежеството си  :o Да не хващаме a,b,c-то на религиите, че не е по темата, а и ти си горд езичник. Но разумно е да се изказваме само по теми, които са в компетенцията ни. Та...дали се посещава един храм не може да каже никой, щото най-елементарното - той е отворен от 8 до 20.00 ч. всеки ден и ти няма как да ми кажеш за 365 дни за тези часове колко души са прекрачили прага. Анадънмо?

Offline Adrenalin

• Senior member
« Reply #273 on: April 25, 2010, 23:56 »
пепито,мюсюлманските храмове не са отворени от 8 до 20ч ,а ти самата казваш,че не си компетентна по темата,така че недей да спамиш ако обичаш, панимаеш?

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #274 on: April 26, 2010, 00:00 »
Упорстваш в невежеството си  :o Да не хващаме a,b,c-то на религиите, че не е по темата, а и ти си горд езичник. Но разумно е да се изказваме само по теми, които са в компетенцията ни. Та...дали се посещава един храм не може да каже никой, щото най-елементарното - той е отворен от 8 до 20.00 ч. всеки ден и ти няма как да ми кажеш за 365 дни за тези часове колко души са прекрачили прага. Анадънмо?
Pepi, джамиите обикновенно се пълнят с джамаат по време намаз. Гледа се по това време дали има народ или няма. През останалото време принципно не влизат много много хора.

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #275 on: April 26, 2010, 00:00 »
пепито,мюсюлманските храмове не са ...

... Както и църквите в християнските райони се пълнят само на празници.

Я все понимаю мальчик.

Offline Adrenalin

• Senior member
« Reply #276 on: April 26, 2010, 00:12 »
мба личи си:)

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #277 on: April 26, 2010, 12:17 »
   Молбата ми е хубавата тема на се се оплества.
   Пепито,убедена ли си че безбожниците си приличат.няма значение от етническия им произход.Представи си какви хора са тези които се кефят да представят тяхна "статистика" за посещаемостта на храмовете и да считат че бозбожието е най-доброто постижение на съвремието.И на други вместа съм писал,че с вярващ християнин мога да дискутирам за религиите ни но с неверник просто отбягвам да споря.
     п.с. А мюсюлманските храмове са отворени са намаз различно през  различните сезони.в зависимост от  часа на нощната молитва-лятно време например до 24 ч../ по принцип джамия не трябва де се заключва и наистина много от джамиите не се заключват но поради наличието на хора които не се спират да посягат и на храмове понякога се заключва но ключа се поставя където го знаят повече от посещаващите редовно джамията/

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #278 on: April 26, 2010, 12:29 »
Поради същите причини се заключват и църквите, които трябва да са отключени по 24 часа. Вече не остана нищо свято... Аз не съм особенно релиогиозен, но вярвам и за мен Божиите храмове- и джамии и църкви, и санагоги са свещени и неприкосновенни, но за някои хора те са поредната цел за ограбване поради наличието на много ценни предмети в тях. И заради това заключваме храмовете.....

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #280 on: May 08, 2010, 14:06 »
Snimki od vnatreshnosta na Dolna Djamija vo Labunishta..

Offline Seiko

• Global moderator
« Reply #281 on: September 14, 2010, 22:49 »
Наскоро минаваики в село Слащен направих една единствена снимка на единствената джамия там, а селото е близо 3000 души , / помаци/ Вижда се че е започнало голямо разширение  на джамията им .Случаино говорих и с хората които одговарят за това разширение , а те са три много млади момчета , както и селският ходжа , също младо момче , или казано с две думи , "старата генерация " си отива ,да живее "новата"!

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #282 on: November 17, 2010, 11:46 »
    Новата джамия в гр. Доспат вече почти завършена.

Offline Azim

• Senior member
  • Това от което се нуждая е това което имам
« Reply #283 on: November 17, 2010, 14:12 »
с. Аврамово

Offline Azim

• Senior member
  • Това от което се нуждая е това което имам
« Reply #284 on: November 17, 2010, 14:13 »
с. Бабяк