Български > Eзик

Рупските говори

<< < (10/12) > >>

mustafa_b:
Да, ако трябва да бъдем искрени като вярващи мюсюлмани, помаците не би трябвало да се различават от турците ... нито от арабите, нито от индонезийците, нито от пакистанците ... нито от които и да е било народи, изповядващи ислямската религия. "Всички вярващи са братя!" /всепризнат хадис/.

Етническият произход няма никакво значение в Исляма. Национализмът е болест на 19в., която за голямо съжаление все още взема своите жертви.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: abc on May 27, 2009, 20:05 ---Недопустимо е мюсюлманите да се асоциират с етнос.
Допустимо е поощрението циганите да се пишат турци. А сега! Къде е истината?
Ибрика е локалност, живия живот е друго. Аршина е според интереса. А интереса клати фесове ;)

--- End quote ---

Subeyi Kurt:

--- Quote from: subigi kurt on May 27, 2009, 21:10 ---

--- End quote ---
abc, prestani nay-posle s ibrici i fesove, postoyanno drazniş i se podigravaş kakto s musulmanite taka i s Turcite. Nyamam poveçe dumi za da izkaja vızmuştenieto si. V taya obstanovka az poveçe ne bih ostanal v foruma. Stiga mi tolkoz

mustafa_b:
И аз мисля, че abc прекрачи рамките на разумния диалог с няколкократната употреба на думата "ибрикчийство". Моля модераторите да вземат предвид това обстоятелство, тъй като с използването на този израз очевидно се цели иронизиране на определена /преобладаващата/ част от участниците във форума.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: celestialwish on May 27, 2009, 21:13 ---Вероятно те разбирам, не знам.
Сигурно имаш предвид помашките туркини от Брезница...

--- End quote ---
Yavno çe ne iskate da me razberete, ostanete si s etniçeskite drazgi, razduhvayte gi, uniştojavayte gradinata, pık posle vse şte se nameri nyakoy drug za da mu prikaçite vinata. Na tova mu se vika gangrena ili samouniştojenie koeto e nay-kovarnoto a poglednato ot kosmosa e nay-glupavoto i nay-smeşnoto. Sory but fact

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version