Български > Eзик
Рупските говори
mustafa_b:
Та ако продължа в същата насока разсмислите си, не виждам нищо чудно и в случката със забраната в джамиите. Представете си, че малко преди това е имало преброяване на населението. Гърците са съветвали /по думите на нейния мъж/ помаците да се пишат в новата графа "помаци". Това обаче автоматически означава намаляване % на турското население в Ксанти, представителите на което си го изкарват впоследствие на помаците. Говоря хипотетично. Знам, че според ислямската религия такова разграничение /по етнически признак/ е недопустимо.
Subeyi Kurt:
Prav si Mustafa, koştunstvo e da se pita za etnos ili da se izyavyavaş çe prinadlejiş na dadena etnos.
Ako ima demonstrativno izyavyavane to tova neminuemo şte doprinese drazgi mejdu musulmanite.
abc:
Недопустимо е мюсюлманите да се асоциират с етнос.
Допустимо е поощрението циганите да се пишат турци. А сега! Къде е истината?
Ибрика е локалност, живия живот е друго. Аршина е според интереса. А интереса клати фесове ;)
Subeyi Kurt:
--- Quote from: celestialwish on May 27, 2009, 18:32 ---Какво разграничение е недопустимо
според Исляма, че не разбрах?
Недопустимо е помаците да се разграничават от турците ли?
Явно да, щом subigi kurt е толкова щастлив да го чуе от теб ;)
--- End quote ---
Zz sım za şarenata çerga, taka se e izkazala i maykata na Goce Delçev ako ne se lıja, i bez tova navsyakade e prelyalo ot Turci, v izobilie sa, taka çe nyakolkostotin noviçki ne e ot nikakvo znaçenie. Kitna gradina, taka kakto se obliçat Brezniçanskite momi, ne znam dali me razbirate
Metka:
--- Quote from: abc on May 27, 2009, 20:05 ---
Ибрика е локалност, живия живот е друго.
--- End quote ---
abc, аз си мислих че на шега ти използваш тази дума - ибрик и нейното производно ибрикчийство.Обаче се оказа че съм се лъгал жестоко.
Ти наистина никога няма да опознаеш душите ни какво изпитват четейки откровените ти саркастични простотий.
Или може би си мислиш че реакцията ми е такава каквато предполагаш?
Тоест да реагирам гневно на факта че нарушаваш правилника, без да ти пука на шушляка, правеики по този начин админите на балъци и луди?
Не драги няма да познаеш.
Е ще ти кажа - аз сам "ибрикчия".
Това е новата ми идентичност. Заради това че съм бил свидетел като дете на това,на което са подлагани родителите ми и общноста ми по време на двата възродителни процеса през 1964 и 1972, съм готов да се нарека ибрикчия.
Искам само да те помоля - моля те, остави съфорумците ми на спокойствие освободени от саркастичните ти простотий!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version