Български > Eзик

Рупските говори

<< < (7/12) > >>

Metka:
Напротив Ники, ти ще идваш тука и ще пишеш!
И ние ще идваме при тебе и ще пишем..
Аз сам чувал за тебе че си добар разказвач, ама друго си е да се увериме тука че тва е така.

Само ще ти кажа слабото ми място - Рифат Бей..
Знам че доста неврокопчани знаете за него историй и легенди като създател на етнически модел в онези размирни времена.
Сигурен съм че в торбата ти с легенди и историй има и за него.Метни нещо тука после сме ти длажници.
Вазможно е някои форумец от опредлени партийни централи да те атакува  че разказваш за турски Бей , ама тука ще бъдеш защитен достойно.
Ша та напрвим почетен член на форума ни..

Ismet DRAMSKY:
Така е Николайчо, така си и затува за да не зема и аз да се наричам туркин или болгаро-христиенини или некав друг, ако може да ми позволиш да си са наричам Помак!  ;) Виж, сега ако кажа, че се наричам Помак, какво страшно може има в това и въпреки сичко, ще може да си говорим по балгарски, щото ако почна да си думаме на турецки или на грецки, никак нема да може да са разбираме и няма да мога да ти прочета тая хубава случка отгоре дето си я изживял!  :( Та, за Помаците ми беше думата и за тва, че и ние искаме като ора,  да са видим закичени нейде в преброителните списаци след графичките на - българи, турци, цигани, нали даваш и разрешаваш да са наредиме и ние като - помаци, пък пак може да сме си един народец!  ::) Дори може с това разрешение да се аресате още повече и на помаците от Гърция, от Турция, от Македония и по-нататък!  ;)  :)

Беглик:
Николай, благодаря за информацията.

Subeyi Kurt:
Bu maksatlı uydurma habere asla inanmadım, inanmayınız. Böyle birşey dünyada olmaz. Gaye belli, aracı olmayalım lütfen.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Николай on May 22, 2009, 20:26 ---Тъй като казах каквото имам да казвам, ще се напиша за финал една история за помаците в гр. Ксанти - Гърция. Все пак темата е рупски говори! Да се чуди човек как тия хора издържат там и какво нещо е да си на ръка разтояние от родината, а дефакто да си далеч.

Преди 2 години бях в Ксанти, много красив град! Ходим си по уличките на стария град и гледаме една жена се покатерила на един прозорец и мие. Гледам аз шалварите отпуснати отдолу и си викам това ще да е туркиня. Докато зяпахме нейното усърдите един от групата възкликна: "Браво бе булка!"
Жената изненадващо се обърна и казва:
- Утдесте уа?
- От България.
- Аааа, хубаво. М отде от България.
- От Неврокоп, знаеш ли го къде е.
- Знам го. Одила съм в България - Каменица (имаше предвид квартала на Велинград, бел. моя), Пловдив, Хасково, аха, одила съм.
- Какво правите, ремонт ли.
- Аха, къщана оправяме.
Ние се зарадвахме, че е от нашите и се захванахме на приказките. Дойде и мъжа й та стана хубав мохабет за живота там и в България. Ще спомена само някои неща от разговора засягащи религия и етнос.
Питах ги хората дават ли им гърците вече да ходят свободно на джамия:
- Те дават, ма турците не ни дават!
- Как така турците не дават?
- Ми не дават щото да идем в джамята искат да кажем, че сме турци и турски да приказваме.
- Колко джамии имате в Ксанти?
- 9 са.
- Добре де, на всички ли не дават?
- На всички.
- Колко човека в Ксанти сте българи?
- Към 2 хиляди сме.
- И турците искат да кажете че сте турци?
- Да, ма гърците ни казаха сега пък да сме помаци, секи как си иска. Ам ти християнин ли си?
- Да, християнин.
- Ам на църкваса одиш ли.
- Ходя да. Преди много не даваха, ама сега може.
- Аааа, аха аха.

След мохабета се разделихме. Донесохме към България много селям от Ксанти, така казаха хората. Толкова ми беше приятно да разговарям с тях, че не ми се тръгваше. И те ни се радваха като на малки деца.

Айде хубав уикенд на всички пожелавам. Не знам дали повече ще пиша тука, но от време на време ще навестявам форума да видя какво що ново-старо.

Надявам се тази случка от богатата ми колекция случки ви е била интересна.

Живи и здрави бъдете!
Николай

--- End quote ---
Vsiçko tova e scenariy s opredelena cel a celta e yasna. Podobno neşto e absurd da se sluçi dori v Afrika. Vsiçki musulmani go znayat. 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version