Български > Eзик

Рупските говори

<< < (5/12) > >>

mustafa_b:

--- Quote from: rsrebranov on May 21, 2009, 11:56 ---не случайно споменах метафоризация, защото тук няма какво да търсиш мечи уши? Знаеш ли какво е метафора? И апелирам към всички сериозни хора да не вярват много на данните от нета. Този по-горният е копнал от тук: http://oreliak.org/?item=article&action=view&article_id=123&warning=1. Авторът на тази статия има много сбъркана представа къде се намират посочените от него топоними, напр. Арнаут дере се намира при с. Плоски, на югоизток, докато Тремошница е на изток от село Лиляново. Това са две различни местности. Ако не искате да ставате за кашмер, не се позовавайте на разни пишман филолози.

--- End quote ---

Познавам лично автора. Едва ли има в България планинар, който да познава по-добре Пирин планина отколкото Николай Даутов. Автор е на книгата "Пирин - речник и пътеводител".

http://oreliak.org/index.php?item=article&action=view&article_id=170&PHPSESSID=7a3cddd5eb04d6d753634753c853cf12

rsrebranov:
Човеко, аз посочих нещо конкретно, ти ми говориш за планинар. Аз съм си местен човек, баща ми от близко село до Лиляново. Знаеш ли колко хора пишат книги? Че баба на село може да напише книга. А на въпросния автор му пратих едно съобщение.

saleika:
İ tvoqta kniga e posledstvo ot babati takali da razbirame

meriam:
Най-вероятно г-н Сребранов
е тук не за да изразява мнение като учен, а да нанася персонални обиди на другите участници от форума. Хората познаващи турски език ви превеждат буквално названието на местностите, много ясно че тези думи са използвани като метафори, когато става въпрос за название на обекти. Сарказмът ви господине с така задаваните риторични въпроси към участниците във форума е неуместен и най-малкото глуповат, по отношение на това че показвате пренебрежително и подигравателно отношение към хора нефилолози. 

Metka:

--- Quote from: saleika on May 21, 2009, 11:55 ---ilan nqma v turskiq
ima (yılan)  gospodine  ;)

--- End quote ---
Салейка благодаря ти за подкрепата.
Достйнството на човека е най важното нещо.
Трябва да знаем и друго, което се игнорира от господина.
Това са прочутите помашки фамилий в Чеча а именно:

- Турчинови;
- Бошнакови;
- Маджарови;
- Арапови;
- Бекташеви;
- Масърлиеви;
- Арнаутинови;
- Черкезови;
- Пашови;
- Аянови;
- Маджирови.... и още много, мнооооооооооого други.
та тези фамилий се срещат навсякаде по Чеч

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version