Български > Eзик
Рупските говори
rsrebranov:
Първо - името Заимов е с османки произход , виж в речника за османски думи
...............
Абе, пък многоуважаваният проф. никога не е бил мюсюлманин. Ми че Илчо Дуганов какъв е? Аман от простотия. Това че дядо му е бил заим 'дребен феодал', та турчин ли е. Че колко българи носят ФИ Чорбаджийски. И пич не подбирай само имената с турска основа. И както виждаш те не са чисто турски, нямат чист турски облик и всички имат български окончания. И стига си копирал от нета. Аман от копи и пейст. Каня всички такива като теб в Института за български език, па ако речеш и в Благоевград да ти покажа над 16000 топонима, а не си подбрал някакви си 20 топонима от интернета, които не са пълни, второ някои от тях са изкуствени (населението не знае що е то циркус)
rsrebranov:
Маани другото, щото много не знаеш, ама си турнал Драшан дере и Склавско дере. Драшан какво е или Склаве? Ама нали си бос в науката, та си турнал хибридни имена. И правиш ли разлика между чуждици и домашни думи? Изобщо нямаш си хал хабер от Санданско, а само сновеш в нета и копваш неща, които са сложени от хора като теб, които не познават селата от този край, камо ли да са ги посещавали, камо ли да са събирали нещо. Когато сложиш над 10 000 имена тук за Санданско, тогава ще кажа, че може да имаш право. Но да ми правиш смешен подбор на струващи се на теб турски имена, просто е жалко. Сложил си Гърлото, Газяй и др., които абсолютно не са турски. Сори, ама мисля да не си губя времето с такива като теб, които слагат цедка в нета "турски имена" и го копват тук като представително за цялата топонимия. Ако ти си изкарваш хляба с компир, а си го вадя с наука.
rsrebranov:
Слагай си цедка "турски имена", копвай си и си пействай каквото си искаш. И нека баламите ти вярват, че всичко е турско, щото това искат да видят и чуят. Щото знаеш турски, колкото магаре военна музика. За по-сериозните хора им препоръчвам гореизброените от мен автори, които не си играят на национализъм, накърнени чувства и политика.
rsrebranov:
На Антонинчето й правете ихтибари и слагайте й софрата да й покажете колкото сте й големи приятели. Само че тя ще си остане кауза пердута в САЩ за разлика от прф. М. Тодорова, която не си пада по метани. :-)
rsrebranov:
И кажи на тези, от които си постанл тези неща, че хал хабер си нямат от етимология. Айкулак било мече ухо, така е когато на всеки му струва, че с език и история и чобанинът може да се занимава, само че да ги питаш що е онимизация и метафоризация, гледат те тъпо. Кулак в случая 'долина между два хълма' ,'котловина'. Какви мечи уши. Ай сас здраве и повече няма да отговарям на преднамерени хора.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version