Прочетох поста за клането в Жижево и съм потресен - не бях чувал за него. За Сребреница - да, но пък онзи разказ от дядото е невероятно трогателен. И поради това, че помаците говорят българска реч, като моята, рекох да дам един акъл, с моя прост акъл. На възражения, че не може да има съвременни кланета, отговора е много прост - вижте какво става в Сирия, клане на кланова основа и то много мащабно. Онова в Босна може да се разгори отново и то на други места . . .
Основите на съвременните кланета са поставени от самите религии - приемат се християнчета и мюсулманчета в невръстна възраст и се обучават като ловни кученца - те НЕ ИЗБИРАТ своята религия, тя им е наложена от семейство. Тази принуда в детска възраст, крие фатални последици за в бъдеще, АКО на тези ОБУЧЕНИ ПРИНУДИТЕЛНО ДЕЦА, като порастнат не им дойде акъла, че РЕЛИГИЯТА Е ЛИЧЕН ИЗБОР А НЕ ОБЩЕСТВЕН.
КОГАТО СТАНЕ ОБЩЕСТВЕН ИНСТРУМЕНТ ТЯ Е НАСИЛИЕ.
Как можете да породите това насилие ?
Ами много просто - като делегирате на обществени места, ТОВА, за което никой не ви пита - сиреч МЮСУЛМАНСТВОТО СИ ИЛИ ХРИСТИЯНСТВОТО СИ.
Започне ли се на обществени места, да се делегира християнството, това поражда синдрома на Жижево.
Започне ли на обществени места да се делегира мюсулманството, това поражда синдрома на Батак.
И няколко камиона с автомати и сандъци с патрони, изпратени от "доброжелатели", съответно в християнски или мюсулмански анклав - пожарчето е готово - също като това в Сирия, като това в Либия, в Босна и т.н.
Т.е. всичко опира до АКЪЛА, ДО ПИПЕТО ПОД КАПАЧКАТА.
Виждам, че повечето от тези които се имат за помаци са много назад с историята и съвременото ниво на образование, по понятни причини. Да се надявам че НЕТ пространството ще заличи тази изостаналост, ако не я задълбочи . . .
Подпалването на пожарчета вече не става с български чети от главорези или помашки башибозук. То става с терористи и подставени взривове, пак от доброжелатели на християните и мюсулманите. Когато се завърти рулетката и паднат жертви от двете страни, спиране - няма. Както стана с Босна и Сирия.
Ето защо с моят прост акъл казвам на всеки, който е мюсулманин в България или християнин в Турция:
Религията си я пазете за вас и родът ви ще бъде жив и здрав дълги години.
Който развява лозунги от вида „Аз съм помак, не съм българин”, „Аз съм българин, не съм помак”, „Аз съм помак, а не християнин”, „Аз съм съм българин не съм мюсулманин” и др. от този вид, абсолютно безмислени в днешната действителност, да знае, че вече е запалил клечката. Въпрос на време е, дали ще духне вятър да я изгаси или ще и пличнат бензин „доброжелатели” да се разгори от което ще изгорят първо чергите на запалилият клечката . . .
Това го съобщих с моя акъл, вие си направете изводите с вашият, пък бъдещето ще покаже, ще има ли още кланета на Балканите или не.
Поздрави.