Четях и мислих цял ден върху думите на всеки наш участник в саита.Вярно е че има хора -провокатори мразещи помака и се подиграват с нас.
Но от др страна помака не трябва да се цензурира че обича родината си-дали е България,Турция,Гърция,Македония.Камъка си тежи на мястото,т.е. всеки помак обича родината си в която живее и се опитва винаги да е в контакт с др.етнически среди.Да общува с тях и да намира разумни решения за доброто на всички жители на този красив край на света-Балканския полуостров.
Всеки има право да се определи и за марсианец ако иска,но не трябва да се агитира/в анти държавната политика на родината си/.
И аз забелязвам ГОЛАМА ЦЕНЗУРА в сайта ни.
Което ме навежда на мисълта че се правят опити на провокация и настройване на помака против неговата родина-не това е пътя.
Първо помака е гражданин на своята родина,и после
(оставям на вас въпросителните)Не е виновен помака че е разделен в няколко държави-благодарение на грешката на великите сили.
Света върви към глобализация.Ние да не върим към КОНСЕРВАЦИЯ
Това не е тенденция на цевилизованото човечество.Напротив.Трябва да имаме европейско мислене и да се отхфърлят крайни течения ,стемящи се да разделят народи общували хиляди години -опитващи се да внесът вражда в различия във всякакъв аспект за лична или групова изгода(икономическа).
Мирът на Балканите е първа задача за всички етнически и политически теченияИ мисля че цензурата е вид диктатура.Нека пишат и хора ,които ни мразят-така става ясна картината на балканите.Това е от мен. Помака е миролюбив човек и обича своята родина.Винаги разбира и посреща с гостоприемсво своя враг,за да покаже своята доброта предначертана от исляма.Не петнете Исляма.........