Author Topic: Песни от Златоград  (Read 11745 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline karaveli

• Member
  • **
Re: Песни от Златоград
« Reply #15 on: August 20, 2009, 11:14 »
mustafa mnogo kritikuvash bratko, izvinime no mi napravi vpechatlenie tova.....s risk da me namrazish reshih da ti go napisha, no i pri men ima  mnogo treski za dialane

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #16 on: August 20, 2009, 11:29 »
mustafa mnogo kritikuvash bratko, izvinime no mi napravi vpechatlenie tova.....s risk da me namrazish reshih da ti go napisha, no i pri men ima  mnogo treski za dialane

Напротив, аз не се дразня от забележките на другите ;) Защо да те мразя? Бих те намразил ако ми пуснеш тези песни и твърдиш "ето, виждаш ли, вие сте истински българи, фолклорът го доказва. Някога една историческа несправедливост ви е подменила ценностната система, но ние ще се постараем да я възстановим".

Тв "Скат" правят точно това. Родопският фолклор в настоящия му вид, не е това, което е бил преди 100 години. Превърнат е в средство за асимилация.

Ето, това критикувам аз.

Offline П

• Member
  • **
« Reply #17 on: August 20, 2009, 11:34 »
Страхотни песни!  :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #18 on: August 20, 2009, 11:40 »
Мустафа, как да е същия, сега има модернизации и други глупости, но аз ти гарантирам, че песните от Златоград, са представени в автентичния си вид! Не гледай, сега, телевизията коя е , наслаждавай се на фолклора! :)

Добре забелязвам това наслаждаване докъде е довело ;)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #19 on: August 20, 2009, 11:46 »
С удоволствие Мустафа, ама още ми е рано с гайдата да се показвам! ;)

Разбрах, че си певец и гайдар. Не се притеснявай, пусни нещо от личното си творчество. Може и само аудио.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #20 on: August 20, 2009, 11:58 »
karaveli, бих желал да ти демонстрирам за какво става въпрос със снимков материал, но не мога да открия темата за "Фестивал на малцинствата", по всяка вероятност е изтрита от автора й - Гелина. Там имаше снимка на една фолклорна група, облечени в зелени престилки. Още като я погледнах и се осъмних, че това не е автентична помашка носия от моя край. Малко по-късно в темата се включи участник от Абланица, който потвърди, че това е "новата възрожденска носия" на ансанбъла от с.Абланица, имплантирана от съседното (християнско) Хаджидимово.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #21 on: August 20, 2009, 12:34 »
      Ерон-искам да те питам само имената на хората ли са сменени или и на песните ,гледам вашата телевизия добре вие показала . Като пиша смяна на песните разбирай - имената в тях ,там където се пее  Мехмед ,става Митко ,нали така . Тих възродителен процес ,който продължава и сега .

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #22 on: August 20, 2009, 12:52 »
karaveli, бих желал да ти демонстрирам за какво става въпрос със снимков материал, но не мога да открия темата за "Фестивал на малцинствата", по всяка вероятност е изтрита от автора й - Гелина. Там имаше снимка на една фолклорна група, облечени в зелени престилки. Още като я погледнах и се осъмних, че това не е автентична помашка носия от моя край. Малко по-късно в темата се включи участник от Абланица, който потвърди, че това е "новата възрожденска носия" на ансанбъла от с.Абланица, имплантирана от съседното (християнско) Хаджидимово.
Prez 1978 g v edno tursko selo po narejdane na BKP Kırdjaliysko uçenicite i mladejite byaha
obleçeni v çisto bılgarska premyana ( folklorna). Zasneha se mnogo snimki i video. Tova beşe i godinata v koyato uçenicite izvadiha krıst ot drevnata krepost blizo do sıştoto selo. Byah obyasnil na seloto kakva e celta i vsiçki snimki byaha uniştojeni, no az si pazya nyakoi za segaşni i bıdeşti vremena.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #23 on: August 21, 2009, 11:16 »
 Да така е ,защото вашата  Сакат ТВ,си мислят името Нурка ,като руско,.Да е Фатме ,Найле, Айше щеше да ви пускат ама   на 32 ри април .