Türkçe > Tanışma
akrabalarımı arıyorum yardım lütfen / Търся роднини - моля
bello:
@aretlim17
Benim Dedelerde ilk önce Çanakkale daha sonra Gürsu'ya yerleşmişler, Dedemler Karacaova Kapinalı, akraba olurmuyuz bilmem fakat ortak alanlarımızın çok olduğu kanaatindeyim...
aretlim17:
--- Quote from: bello on October 19, 2010, 18:44 ---@aretlim17
Benim Dedelerde ilk önce Çanakkale daha sonra Gürsu'ya yerleşmişler, Dedemler Karacaova Kapinalı, akraba olurmuyuz bilmem fakat ortak alanlarımızın çok olduğu kanaatindeyim...
--- End quote ---
Selam, adım turgay geliboluda çalışıyorum aslen lapseki liyim. Tüm sülalem lapsekide, lapsekinin pomakları aynı soyadı tasıyan 110 kişi kadarız.
Kurcalasak biraz, akraba çıkabiliriz.
bello:
--- Quote from: aretlim17 on October 19, 2010, 21:41 ---Selam, adım turgay geliboluda çalışıyorum aslen lapseki liyim. Tüm sülalem lapsekide, lapsekinin pomakları aynı soyadı tasıyan 110 kişi kadarız.
Kurcalasak biraz, akraba çıkabiliriz.
--- End quote ---
:) İnanın Lapseki'de Karacaovalı'ların olduğunu sizden öğrendim,hani Gelibolu , Yeniköy, Tayfurlar, ve Değirmendüzü köylerinde olduklarını biliyordum, Lapseki'ye onlarca kez gitmiş olmama rağmen bu durumu bilmemek beni şaşırttı.
Bizimkilerin lakapları Momçeler miş (delikanlılar) belki büyükleriniz bu lakaptan bir şeyler çıkarırılar.
aretlim17:
Bize kapinya da Tıllalar derlermiş babam öyyle söylüyor, 80 yaşında bi amcam var, bayramda onun bilgilerini de alıcam bakalım ne anlatacak.
Ghan:
Merhabalar, Haskova dan Musaoğlu sülalesindenmişiz. Var mı tanıyan
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version