Author Topic: Малко снимки и от събора в Доспат  (Read 21180 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Re: Малко снимки и от събора в Доспат
« Reply #30 on: August 17, 2009, 18:51 »
Edni dodyavat i mıtyat a drugi gi maçkat kakto moralno taka i fiziçeski. Nikoy ne dırpa kım turskoto zaştoto tam se prepılni, no za speşni sluçai polojenieto e drugo. Razmıti li ti se sega i tvoyata a  ;D :D ;D

Offline B-52

• Member
  • **
« Reply #31 on: August 19, 2009, 00:29 »
bRAv0, mN0GO sA doBri

Offline pirin22

• Member
  • **
« Reply #32 on: August 21, 2009, 20:35 »
Normalno. To rabotata na turcite im e samo da dodqvat na pomacite i da im mytqt glavite. Ot krai vreme e tova. Jalkoto e, che dosta ot maloumnite pomaci im se vryzvat na akula i posle samite te dyrpat pomacite kym turskoto.
                                               Observer  kak  z a  5  dena  ustanovı 4e pomatsıte  sa maloumnı . Koı  znae  s kolko  ru6vetı  sı  sı  vzzel  dıplomata  za  sredno  za  da   ıma6  pravo  da   ıma6 pravo da se vklu4ı6  v  kursovete  za  lubıtel  6ofıor.                                                                                                                                           

Offline Gotina

• Candidate member
  • *
« Reply #33 on: September 23, 2009, 18:15 »
Браво!Страхотни снимки,родопчаните са много мили и добри хора.Възхитена съм от тяхното гостоприемство,макар и за малко.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #34 on: September 23, 2009, 21:08 »
Неможе да не се включа и аз към поздравленията. Въпреки че с фотографа отношенията не ни са добри, поради политически недоразумения, аз си позволявам да го поздравя, поради факта, че той направил снимки в района от който са изселени насила семейството ми през 1948 г. и поради нусталгията към него, която никога няма да ме напусне до края на животами.

На едно друго място видях снимки на селото на бабами, то се казва Тисово. Там някога пра, пра дядоми Аббаз е имал чифлик и за него са работели 20 чирака, които за една нощ били изклани. Това се е случило най-вероятно през 1912 г. Тези снимки ме върнаха много по-назат от прогонването ни от Родопите през комунизма. Сега това село се намира в Гърция и от него е останало следното:
http://picasaweb.google.bg/kumbarov/ToTisovoAndBack#

Благодаря и на хората, които ги заснеха и ми ги пратиха на емейл адреза. Аллах да е доволен от вас.

Offline svilen.

• Member
  • **
« Reply #35 on: September 24, 2009, 11:34 »
EVALA ... pomag prekrasni snimki neveroqtni sa i takava krasota e tam nqkoi den 6e ida li4no na toq sabor...

Offline sibel.sarieva

• Candidate member
  • *
  • az i zlatceto
Ynt: Малко снимки и от събора в Доспат
« Reply #36 on: January 26, 2010, 18:41 »
ehhh tiq ora6ki bqbi4ki ka sa kipret samo

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #37 on: January 26, 2010, 22:53 »
Pomak BG,снимките от Чеча твои ли са?Щото са от мойто село и като ги гледах,ми стана хубаво!
  Поздрави!

Offline mechta

• Senior member
« Reply #38 on: January 28, 2010, 21:55 »
ако не опазим тази красота - нищо не сме. издавам сп"ALEV" за култура в Родопите. нека, който желае да поместя материал и снимки за самобитния фолклор,за ежедневието на родопчаните, за родопските творци- известни, неизвестни и нови начинаещи в писането , или други сфери да ползва този имейл: balakchi@abv.bg

Offline Enesii

• Member
  • **
« Reply #39 on: January 28, 2010, 22:49 »
ehhh tiq ora6ki bqbi4ki ka sa kipret samo
Mи като тебе ма!

Offline Seiko

• Global moderator
« Reply #40 on: January 30, 2010, 12:16 »

Тези снимки ги направих отивайки на събора в Доспат, някой беше соделил в нета, че ще се извършва сюнет в гр.Ракитово от интерес се отбих и се впечатлих много

Този  човек  с  раираната фланелка; - не го познавам а го чувствам някак си близак. Ми да това е нашият „ човечец”/отруденият помак/ с напуканите ръце .Побелял , поустарял,уморен е сякаш ; - то тази пуста немотия  никога несвършва „орисия”.Само работа, работа и пак няма. Угрижен е; - лоши  времена настанаха  „ КРИЗА „– то пък и кога ли не е било ? Но днеска е празник /Сюнет има/и той се е облякал чист и спретнат , да оважи сюнета да се види с хора,  с близки , да научи новини... Да си ми жив и здрав приятелю !

Offline RIBNOVO

• Senior member
« Reply #41 on: February 05, 2010, 17:00 »
ot kade sa tezi hora
nemoga da razbera

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #42 on: September 18, 2010, 13:11 »
Наскоро след Рамазана беше събора в Доспат! Ако някой е бил там или има снимки,спомени нека разкаже тук!
 Знам,че се провежда всяка година и е едно събитие за Помаците и населението там.
 Предварително благодаря. ;)

П.С:- От миналата година архив в сайта