Author Topic: Гагаузите  (Read 83185 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Re: Гагаузите
« Reply #120 on: August 21, 2009, 14:33 »
Айде стига сте му сипали комплименти на Балканджия. Това, че е признал някое племе, че има тюркски, а не български, славянски, тракийски или др. гени не значи, че утре като каже, че татарите не са тюрки (или някой друг) няма да му скочите. Никакви принципи нямате вие шайката Субигу-Метка и още няколко дето си менят никовете. Като каже нещо дето ви приляга и крака лижете, а пък, ако не ви оттърва на кръст го разпъвате. Малко по принципни бъдете. Сигурно в някоя друга тема го разпъвате на кръст, а тука го целувате.

Впрочем и вие не сте принципни. Нали българите бяха тюрки. Как тогава гагаузите са тюрки, но не са българи, като българите са тюрки ?
isyankyar, hora koito mislyat razliçno ot teb şayki li stavat. Şto za akademik si togava. Kakva ti e ralikata ot lumpeniziranite faşisti?
Koy e kazal çe bılgarite sa bili Tyrki. Ne praviş li razlika mejdu proto-bulgari i bılgari? Desetki godini nared oficialnoto stanovişte na BAN beşe çe  proto-bulgari sa ot Tyurko-tatarski proizhod. Sega ima svoboda na draskane po taya tema i istoricite obikalyat po stepite i se kateryat po Hindikuş.
Tuk az podkrepyam tezata i samoopredelenieto na mnozinstvoto ot gagauzite çe sa çast ot Turskiya koren. Ta nali tova si e tyahno pravo. Tova e çuvstvo koeto se gradi ot mnogo fakti i ne se promenya lesno.

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #121 on: August 21, 2009, 14:38 »
Виждам че имаш голямо самочувствие почети пак последниятми постинг наколко пъти дано видиш смисъла-пък какво съм чел,това и аз не мога да изброя та камо ли ти ще ми казваш но виждам че си упорит,но увереноста може да ти изиграе лоши шеги понякога,от опит го знам и непосрещай на нож мнението на по големите и другомислещите от теб -приеми го като приятелски съвет -но стига толкова че спомим темата .

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #122 on: August 21, 2009, 14:44 »
Виждам че имаш голямо самочувствие почети пак последниятми постинг наколко пъти дано видиш смисъла-пък какво съм чел,това и аз не мога да изброя та камо ли ти ще ми казваш но виждам че си упорит,но увереноста може да ти изиграе лоши шеги понякога,от опит го знам и непосрещай на нож мнението на по големите и другомислещите от теб -приеми го като приятелски съвет -но стига толкова че спомим темата .

Веско, балканджия без самочуствие няма и в 99% от случаите то е с покритие. Така е и при мен. Има си дългогодишно покритие и признание в България и чужбина! Не посрещам нищо на нож. Вие Трио Прабългарка посрещнахте моето мнение на нож. Възрастта не определя знанията, пак ще ти го кажа, даже що се отнася до настоящата материя, колкото си по възрастен толкова по си обременен със стереотипите от миналото ;)

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #123 on: August 21, 2009, 14:46 »
Само ме караш да се смея -шегаджия си  ти балканджия.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #124 on: August 21, 2009, 14:48 »
Веско по добре не се смей ами се замисли малко, попрочето още некой вагон книги, поговори с няколко хиляди души от различни националности и седми и премисли всичко. Картината тогава доста се изясня. Казвам ти го от опит. :)

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #125 on: August 21, 2009, 14:56 »
Като за последно само да ти кажа и дано вникниш в думите ми -историческите знания са плод на дългогодишно четене, натрупване, осмисляне ,съпоставяне ,на търсене на съмнение на сравнение - но и най вече на позоваване на налечният изворов материал не на впечатления от разговори и субективни мнения а на онова което прави историята наука а не лаф мохабет.Поздрави от баце ти Веско.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #126 on: August 21, 2009, 14:59 »
Bravo Balkandziia.sigurno ne si imal vreme da prochitesh 1 vagon knigi.Od bairite na Elenskiia balkan si vizhdal daleche.Az od Biklimeto samo do Dunava.Chuzdinci ima mnogo vyv Varna,ciala doktorska disertaciia mozhesh da napishesh.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #127 on: August 21, 2009, 15:00 »
Като за последно само да ти кажа и дано вникниш в думите ми -историческите знания са плод на дългогодишно четене, натрупване, осмисляне ,съпоставяне ,на търсене на съмнение на сравнение - но и най вече на позоваване на налечният изворов материал не на впечатления от разговори и субективни мнения а на онова което прави историята наука а не лаф мохабет.Поздрави от баце ти Веско.
Баце Веско точно тва исках да ти кажа, ама за съжаление не знам родния ти прабългарски и за тва лафя на славянски. ;) Чел съм, чел съм, извори, изворчета и цели изворища и то често в оригинал. Както ти рекох дългии години, щот от малък съм си буден. Така че просто няма как да ме пипнеш ;) Ти почети малко неща, ама ги чети не какта дявола евангелието ;) Анадън му?

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #128 on: August 21, 2009, 15:04 »
Колко си чел виждам-не е достатъчно.Ерон и я сум планинец та не се обиждам.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #129 on: August 21, 2009, 15:06 »
Мене ме интересува конкретно следното -

Имало ли е иницирана от Държавата асимилация , след 1878 година срещу Гагаузите?

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #130 on: August 21, 2009, 15:08 »
Bravo Balkandziia.sigurno ne si imal vreme da prochitesh 1 vagon knigi.Od bairite na Elenskiia balkan si vizhdal daleche.Az od Biklimeto samo do Dunava.Chuzdinci ima mnogo vyv Varna,ciala doktorska disertaciia mozhesh da napishesh.
Дачо аркадашъм чекай и ан тебе да ти отговоря подобаващо. Верно от баирите на Елена се вижда далеко, че дори и Родопа планина като няма мъгла. Особено от Чумерна и Турлата се вижда доста надалечко. Баце, баце. Рекох ти че съм живял в чужбина и съм видял свят като цвят. Толкова много информация съм събирал, че ми беха нужни години да я систематизирам внимателно. По хубаво си стой на Беклемето, ама с книжка в ръка и чети, чети, чети........

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #131 on: August 21, 2009, 15:12 »
Мене ме интересува конкретно следното -

Имало ли е иницирана от Държавата асимилация , след 1878 година срещу Гагаузите?
Метка отговора е НЕ. Гагаузите и днес и тогава се асимилират напълно доброволно. Никога никой не ги е карал на сила да се пишат българи. Причината за тяхната асимилация е комплексна. Както малобройноста им в днешна България (около 13 000) така и негативното отношение към турците след освобождението, специално във Варненско. И те за да не ги отъждествяват с турците са започнали да се определят като българи. А преди това дори оскренно са мразели българите и са се имали за по висши.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #132 on: August 21, 2009, 15:14 »
Kogato dojda v otpuska shte se kacha na Beklemeto,mozhe i tebe da vidia.A sega razhladi se i ne se nerviraj.

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #133 on: August 21, 2009, 15:14 »
Толкова млад и вече толкова учен-браво-машшаллах-а по въпроса с вагоните са нямаш в предвид ония дето са на увесерителните паркове -детските?А с горното писание няма да те поканят за почетен член на сайта да знаеш.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #134 on: August 21, 2009, 15:15 »
Kogato dojda v otpuska shte se kacha na Beklemeto,mozhe i tebe da vidia.A sega razhladi se i ne se nerviraj.
Хехе, аз съм си много спокоен,. Трио Прабългарка ме забавлява искренно.