Author Topic: Теми,които днес ни вълнуват  (Read 31286 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline ovchar

• Member
  • **
Re: Теми,които днес ни вълнуват
« Reply #15 on: August 13, 2009, 14:48 »
При тоя напредък на техниката и науката все още да има заблудени да вярват в съществуването на Христос ,Аллах ,Мойсей и т.н. е  признак на  голяма неграмотност характерна за голяма част от нашенците.Още повече това да е тема за дискусия в светски сайтове.

Седефчо,
аз съм един прост овчар,от тези дето ти описваш, необразовани нашенци. Тия дни нещо  лети млогу дъжд при нас, та не мога да излизам с овцете и реших да са разходя по интернета и кфо да видя, пак глупости на комплексари ;D

Сега като човек с 8-ми  клас искам да ти задам  няколко въпросчета, дето ме тормозят отдавна, па ти като образован , окумуш човечец да ми обясниш  ;)

След като сте толкова напред и можете всичко, оти не си избра да се родиш като 100% нашец, ами си роден  50 на 50 ;D,или па  оти не си избра да се родиш като чист българин  ::) ........ в Америката  ::) или в Османската империя , като  султан с 2-3  харема  ;D

Се съм се чудил как така корените на царевицата растат надолу, от къде аджаба идва таа гравитация , кой ли я е сътворил ::) оти ли аджаба не можем да я видим ::)

Offline dudunia

• Member
  • **
  • Привет на всички :)
« Reply #16 on: August 13, 2009, 15:54 »
Здравейте,
като христианка,бих искала да помоля да ме въведете във историята на помаците-от кога съществува понятието "помак", как точно се е създала помашката общност и по какъв начин. Зная, 4е има INET откъдето мога да про4ета всичко това , но за мен е важно да го нау4а от Вас.Благодаря предварително на всички,който ми отговорят. Поздрави :)

Offline ovchar

• Member
  • **
« Reply #17 on: August 13, 2009, 16:30 »
Здравейте,
като христианка,бих искала да помоля да ме въведете във историята на помаците-от кога съществува понятието "помак", как точно се е създала помашката общност и по какъв начин. Зная, 4е има INET откъдето мога да про4ета всичко това , но за мен е важно да го нау4а от Вас.Благодаря предварително на всички,който ми отговорят. Поздрави :)

И я имам същият  проблем Дудуня :-[, искам да попитам всички българи тук в сайта  от кога съществува понятието ''българин''  ::)? И как 864 Борис прави от славяни и прабългари ( от тюркско алтийски произход)  ''българската '' нация????  Оти съм четовал, че той изколил доста от от прабългарето , който не пожелали да станат ''българи '' ;D :'( :-\ !

Offline Enesii

• Member
  • **
« Reply #18 on: August 13, 2009, 17:21 »
Здравейте,
Mi nie neznaem dali si xristianka, ta i iti dali znae6,pri 500 godini pod tursko robstvo e samnitelno dasi misli6 taka  :(

Offline dudunia

• Member
  • **
« Reply #19 on: August 13, 2009, 17:47 »
Господа, моля преди да се наберете на клавиатурата да попишете, моля правете разлика между понятията християнин и българин,аз казах християнка...:)))) И бъдете по малко злъчни към това, 4е проявявам интерес към вашата род и история...Все пак нормалния тон тук е положително доброжелателен,ако ме разбирате :)

Shumarov

• Guest
« Reply #20 on: August 13, 2009, 18:38 »
Az ne poznavam istoriqta, dudunia, i ne moga da dam otgovor na vyprosite ti.Moga obache da te pomolq da prostish neadekvatnite otgovori na enesii, i ovchar.Az sym pomak, i nikoga ne me e vylnuvalo kakva e istoriqta za proizhoda na pomacite.Ednakvo sym dobronameren kym vsichki hora, bez ogled na proizhoda im, ili politicheskite im ubejdeniq, i religiq.Ne se osmelqvam da se symnqvam vyv dobronamerenostta ti, i razbira se osyjdam netaktichnostta, i ironiqta v otgovorite na dvamata.Smqtam, che trqbva da sme otvoreni za vsichki hora.Dano da se nameri kompetetnten, i nepredubeden chovek, koito moje da ti otgovori.

Offline husein

• Adviser
« Reply #21 on: August 13, 2009, 18:43 »
ako e imalo masovo nalagane za 500g. ot balgarite ni6to da ne e ostanalo i sega da nqma sarditi :D vsi4ki 6te sa pomaci  spored teb erone. :D tazi tema e za islqm da ne q sasipvame ;)

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #22 on: August 13, 2009, 20:23 »

ako e imalo masovo nalagane za 500g. ot balgarite ni6to da ne e ostanalo i sega da nqma sarditi :D vsi4ki 6te sa pomaci  spored teb erone. :D tazi tema e za islqm da ne q sasipvame ;)
Така е Хюсеине, темата е за Ислям. А пък някои още малко  ще пуснат тука и народна музика и танци и  тем подобни.Нека модераторите да почистят талаша от тази тема в която се месят хора които нямат уважение към присъщата религия на помаците и хора които не искат да научат за Исляма.

Offline dudunia

• Member
  • **
« Reply #23 on: August 13, 2009, 21:47 »
    >Sorry<   na vsi4ki zasegnati-za moiat interes,
     be6e za da kompenciram moiata luboznatelnost,
no niama kak da se razbirame bez normalnite formi na komunikacia.
                       Spokoina ve4er :)

Offline RIBNOVO

• Senior member
« Reply #24 on: August 13, 2009, 23:00 »
zdraveite.dudunia vie kato hristiqnka iskate da znaete vsi4ko tova. dobre.samo iskam da vi pomolq da ne smestvate religioznata s etni4eskata prinadlejnost.prosto kajete kato jena ot druga etnost, iskam da me zapoznaete s poma6kata.za da se otgovori na vaprosat vi e ravnosilno da se otgovori na vaprosa, ot koga satestvuvat slavqnite, bogomilite,indusite i dr.

Offline beliazan

• Member
  • **
« Reply #25 on: August 14, 2009, 10:05 »
Ето как седят нещата с поред мен:

През 1396 година България пада окончателно под османска власт. От което следва, че започва масово налагане на религията, която идва с османците, това е Исляма. Някои я приемат доброволно , други насилствено. Ето от този исторически факт идваме помаците! Ислямизирани българи по време на 5 вековното иго - ПОМАЦИ!

Това е според мен! :) :) :)

Problema pri tebe ,Erone e 4e nestata naistina sediat, ane varviat.
Ot tvoite usmivchici se razbira ,che si edin prost kompleksar,koito e sbarkal indentichnosta si.
Ot skoro sam v saita.Vijdam ,che e palno s bolni mozaci doshli da izbivat kompleksite si v pmashkia sait.Chudia se na Moderatorite za6to vi traiat a ne vi bannat i da vi nema hich.
Sajaliavam za groznia ezik ,no mai samo ot takav razbirate.Prostotoia mu e maikata.

Offline beliazan

• Member
  • **
« Reply #26 on: August 14, 2009, 10:25 »
Много ти благодаря, beliazan! Разкри ме, само дето не знаеш, че съм агент на ДС и съм член на партия АТАКА, нищо, че съм на 16!
Slushai Dechko ai si odi v gradinkata i ne pravi elementarni izkazvania.
Po dobre e da zamalchish,oti ke ti napravim ushite kat na magare ;D.
Zasrami se!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #27 on: August 14, 2009, 10:32 »
Ероне, и аз мислех, че си на 16, но тук Боян твърди, че си на 14. Честно да ти кажа, започвам да се замислям дали не си на 41? Един тийнейджър не може да води такава възродителска (родинска) пропаганда. А и да може защо му е да го прави?!

Много ти благодаря, beliazan! Разкри ме, само дето не знаеш, че съм агент на ДС и съм член на партия АТАКА, нищо, че съм на 16!

Offline Бай Митре

• Member
  • **
« Reply #28 on: August 14, 2009, 10:34 »
Дудуня,не мога да разбера,от някаква толерантност и загриженост да не обидиш някои ли казваш,"да не смесвате понятията християнин и българин" ? Ти не си ли българка ? Не вярвам да си циганка християнка ! А турци християни в България не познавам.

emin4eto

• Guest
« Reply #29 on: August 14, 2009, 10:36 »
Отново една и съща грешка ... изменяне на темата и излишни спорове,обиди и нападки ...

Според мен светът се крепи на вярата Висша сила има .. за мен и множеството в тоя сайт е Аллах за други Господ за трети Яхова ... вярвайте лу в нещо и нема да сгрешите ...горко им на неверниците.