Author Topic: Теми,които днес ни вълнуват  (Read 31267 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline beliazan

• Member
  • **
Re: Теми,които днес ни вълнуват
« Reply #30 on: August 14, 2009, 10:38 »

Айде с обидите почнахме! Давайте сега, наритвайте ме колкото можете, викни с теб и други да ти помагат, да пропъдите "Дечкото"  ! Няма да ми е за пръв път!
Draj se blagovazpitano i ne provokirai horata i shte poluchish uvajenie.
Mai ti lipsvat parvite 7godinki.
Iskash takova togaz proiavi uvajenie.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #31 on: August 14, 2009, 10:41 »
Дудуня,не мога да разбера,от някаква толерантност и загриженост да не обидиш някои ли казваш,"да не смесвате понятията християнин и българин" ? Ти не си ли българка ? Не вярвам да си циганка християнка ! А турци християни в България не познавам.

Може да е арменка. От друга страна българин не означава само православен християнин. А ти преди да развяваш хайдутския байряк (който не знае що е то толерантност) е хубаво да прочетеш правилата на форума.

emin4eto

• Guest
« Reply #32 on: August 14, 2009, 10:45 »
ейсва щусу гу прваите та са вика обоящина ... от нема и как са заявате ...йъмнувате чулек за нищото и го изкрвате шайтанин ... не ва прилега

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #33 on: August 14, 2009, 10:51 »
Не е за нищото. Болката от възродителните процеси е все още жива. Нямам нужда някой всеки ден в този форум да ми напомня за "корените ми".

Offline beliazan

• Member
  • **
« Reply #34 on: August 14, 2009, 10:51 »
АЗ СЪМ НЕВЕРНИК! Отдеглям се от сайта, защото ще вземат турците да станат Българи, пък християните - помаци и обратно, заради мен - ВЪЗРОДИТЕЛЯ! Айде със здраве! Аллах, Господ, Яхова, Буда и всички други Богове да ва закрилят!

Ша ви пиша на Байрем и ще ви искам прошка! Чао!
Badi siguren ,4e nikoi nema pla4e.

Offline Бай Митре

• Member
  • **
« Reply #35 on: August 14, 2009, 11:01 »
Моя грешка-наистина може да е арменка.
Колкото до хайдушкия байряк,не съм го развял.И няма какво да чета правилата на форума,защото много добре знам за каква цензура става дума.Писал съм вече за това.Просто като решите ме махайте там и така.

Isyankar

• Guest
« Reply #36 on: August 14, 2009, 11:05 »
Ot tvoite usmivchici se razbira ,che si edin prost kompleksar,koito e sbarkal indentichnosta si.

Кой/я си ти, за да определяш кой си е сбъркал идентичността и кой не ? Господ Бог ? Идентичност се идентифицира, а не се сбърква. Няма правилна или грешна такава, а само една - собствена и тя е истинската.

Isyankar

• Guest
« Reply #37 on: August 14, 2009, 11:07 »
т друга страна българин не означава само православен християнин.

Точно така !

Offline beliazan

• Member
  • **
« Reply #38 on: August 14, 2009, 11:15 »
Кой/я си ти, за да определяш кой си е сбъркал идентичността и кой не ? Господ Бог ? Идентичност се идентифицира, а не се сбърква. Няма правилна или грешна такава, а само една - собствена и тя е истинската.
Asan,i ti si ot tioa soi mai.
Chetoh te i ti si ot zmiiskoto legovi6te.
ot kade se praknahte tolkova umstveno sbarkani mutanti.
Ama toia sait plache za iz4istvane.
Smeshko si ti Asan4o

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #39 on: August 14, 2009, 11:21 »
İsyankyare tozi pıt me razmya i to dosta. Eto ti dumite pisani predi 2 dena kıdeto si se postaral da me opredeliş i to bez da me poznavaş. Golyama kontradikciya nali ;D :D s tvoite kamıni po tvoyata glava.

Курт ти от кога стана помак ? Ти си си жив българин от турски етнически произход или турски турчин, но не и помак. Само гените не могат да те направят помак, защото тогава и аз трябва да съм помак.

Isyankar

• Guest
« Reply #40 on: August 14, 2009, 11:22 »
Курте, аз никога не определям никго. Просто помня кой кога като какъв се е определеил. И с тебе се знаем от други форуми и много ясно си се определял какъв си.

Offline П

• Member
  • **
« Reply #41 on: August 14, 2009, 12:12 »
umstveno sbarkani mutanti.
Тебе не те ли е срам да общуваш така с хората?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #42 on: August 14, 2009, 12:32 »
Курте, аз никога не определям никго. Просто помня кой кога като какъв се е определеил. И с тебе се знаем от други форуми и много ясно си се определял какъв си.
Ne sım se opredelyal nikoga po forumite, mislya çe samoopredelyaneto e liçno i donyakade intimno. Tam kıdeto vseki zapoçvada se samoopredelya publiçno moje da se govori za etniçesko naprejenie koeto nakırnyava nacionalnata stabilnost. Takova otnoşenie razdelya horata. V TR ne e prieto i se sçita za faşizirano publiçnoto samoopredelenie, zaştoto nikoy ne e po-golyam zaradi etniçeskata si prinadlejnost. Bih jelal tova da bıde taka i v BG, no vijdam çe taka strastno pregrıştate ''bratyata si'' pomacite çe şte gi uduşite. Na takiva otnoşeniya im mina modata oşte prez vtorata sv. voyna. Obezatelno tryabva da se otırvete ot vsyakakvi faşistki çuvstva. Patriotizma si e sıvsem drugo neşto. Predpolagam çe izglejdame dosta jalki s naşite drazgi v liceto na evropeycite koito cenyat çeveka zaradi negovite mu osobennosti. Naşite drazgi sa prisışti na hora ot nerazviti strani. Golyama e zadaçata na İnteligentite hora v tezi strani zaştoto te davat ton na obştestvoto. Az mislya çe i ti si intel. çovek i tryabva da se dırjiş otgovoren kakto pred tvoeto taka i pred svetovnoto obştestvo. Fakt e çe ponyakoga se preklanyaş na çuvstva na koito sled vreme şte sıjalyavaş. Postaray se da gledaş na neştata ot po-visoko i şte razbereş çe vsiçki sme ednakvi.

Isyankar

• Guest
« Reply #43 on: August 14, 2009, 13:07 »
Postaray se da gledaş na neştata ot po-visoko i şte razbereş çe vsiçki sme ednakvi.

Старая се, ама хора като теб се стараят 2 пъти повече да ме уверят, че не е така и, че са винаги една стъпка "по и най".

Познавам много германци, франзуци, ирландци, поради престоя ми в тези държави, единствените европейци (ако приемем условно турците от Р Турция за такива), които когато разговарят с теб и използват думичката "Най" са турците. Извинявай, ама еднакви, равни уж всички сме европейци, всички сме едно семейство, а пък турците "най".

Впрочем думичката най е втора по популярност в Гърция, след това в БЮРМ и след това всички останали Балкански народи. Само тук на Балканите непрекъснато има надцакване "кой е по-по-най". Няма да разказвам пак един случай от университета с гости от Р Турция, научни работници, които станаха смешни дори на балканските си колеги (беше на балканска научна конференция), които също обичат често да са "най", но турците направо станаха смешни както поясних. За всяко нещо в Турция, което говореха или споменаваха бяха измислили с какво и защо то е "най". Хубаво - най-сте. Еднакви сме, ама вие сте малко по-най. Няма да спорим. И аз се старая да мисля по-европейски като гледам братята ми от запад и север в Европа и никога да не изтъквам "най". Когато бях в Ирландия един път не чух някой ирландец да ми каже колко са богати като страна, колко много са постигнали за 20 години - от най-бедните са станали най-богатите в ЕС, най-високите заплати, най-зелената страна в Европа (действително) и много най. Никога не чух "най". От Турция само чувам колко превъзходно се живее там, как са много напред, как по БВП били на еди кои си място, как еди коя си година на еди кое си били, как в Истанбул някой инженер взимал 10 пъти повече от някоя чистачка в Германия и пр.

Абе, равни (еднакви) ли ще сме или няма ? Или ще става Турция поредния европейски щат, който ще бъде под централната власт на Брюксел и няма да има "най-големи, най-малки страни, най-умни, най-красиви, най-богати, най-бедни" или ще си тъпчем на ниво средата на 20 век.

Или сме еднакви или не сме. Не може еднакви, еднакви, ама "ние сме малко по-еднакви" ...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #44 on: August 14, 2009, 13:24 »
Еднакви не можем да сме - може би равнопоставени...