Author Topic: Теми,които днес ни вълнуват  (Read 31491 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline bukovqnoglu_s

• Няма по-голям провал от успеха !
  • Member
  • **
 ;)

Isyankar

• Guest
Re: Теми,които днес ни вълнуват
« Reply #1 on: July 30, 2009, 22:56 »
добре да ги наречем турци със българско гражданство, живеещи вече доста колена в България, който иначе се пишат за най праведните граждани и всички са им криви! Така доволен ли си вече?

Най-правилното определение според българската конституция и статистическа терминология е "българи от турски етнически произход". Турски българи или български турци са неофициални и спорни понятия, но "българи от турски етнически произход" е най-точно.

Иначе си прав, че българите от турски етнически произход (особено младите) пият не по-малко от християните, но все пак сме светска държава и това е нормално да е така и ще е лошо, ако не е така. Религията трябва да се пречупва през светските разбирания на личния мироглед на всеки гражданин на една светска демократична държава. Това не значи, че не може и не е нормално да има вегетарианци, антиалкохолици, антисвинско, антипилешко и кой както си реши.

Факт е обаче, че дали заради комунистическия режим или други фактори - вече като нация не сме толкова религиозни и не се спазват тези неща. Но начина, по който си го описал е прекалено цветущ и си засегнал хора.

Isyankar

• Guest
« Reply #2 on: July 30, 2009, 23:04 »
Isyankar, в унисон с поста ти темата за политика и поста  ти в тази тема българите живеещи в Македония трябва да са "македонци с български етнически произход" ?

Прав си, но не съвсем. "Бюрмци с български етнически произход" :) В ООН и в ЕС и това е официалното име на тази страна и е по-правилно да ги наречем така.  Но съм далеч от мисълта, че всички бюрмци са с български етнически произход...Стават все по-малко и по-малко...пропагандата и демографските процеси си казват думата...:)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #3 on: July 30, 2009, 23:30 »
Е, то според ООН и ние сме ръбци ...

Isyankar

• Guest
« Reply #4 on: July 30, 2009, 23:33 »
Е как не ! В ООН и  ЕС да я бяха записали като ББПМ,като те слушам си те представям как поцели нощи сънуваш България  на три морета. :)

Оплачи се на ООН и ЕС. Аз цитирам тях. Не разбирам какви са тия лични нападки, аз какво съм виновен на ООН и ЕС ? Гърция това вето да не го е сложила щото си няма друга работа...Има явно причина да не се казва Македония тая страна ... Не разбирам това какво общо има с мен и някакви морета...България сега е на много морета - хващам си колата и отивам където си поискам из Европа, да му мислят бюрмци, дето и 1 море нямат, въпреки, че скоро ще имат излаз на запад на море както е тръгнало.

Аман от лични нападки и лични квалификация. Аз някога към теб лично в някоя тема да съм се опитвал да те квалифицирам какво сънуваш, какво мечтаеш или какъв си що си ? Ако искам и 10 морета ще сънувам, ако искам и 10 жени може да сънувам. Какво общо има това с форума, с нашия разговор и приятелския разговор и диаолог, който водим ?

Isyankar

• Guest
« Reply #5 on: July 30, 2009, 23:34 »
Е, то според ООН и ние сме ръбци ...

Да им плюем на ООН тогава !  А от ЕС да излизаме ли щото се обръщат с БЮРМ към западната ни съседка ? Или да ги смъмрим ? Или първо да обявим война на Гърция, че наложи вето на БЮРМ и не им приема името ?

Offline abc

• Forum fan
« Reply #6 on: July 30, 2009, 23:48 »
Необходимо ли е човек да е в опозиция просто за да е в опозиция?

Isyankar

• Guest
« Reply #7 on: July 31, 2009, 00:09 »
Панбългаризма е добре облечен панпомакизъм.

За географски Пиринска, Вардарска и Егейска Македония са едно цяло - браво ! Но би ли ми обяснил културните разлики ? Все едно да говорим за културни разлики между тракийци и добруджанци. Смешки от 1001 нощ. Питай албанците в БЮРМ - те ще ти кажат разликите ... :)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #8 on: July 31, 2009, 00:25 »
Айде сега лека нощ от мен и ти пожелавам да сънуваш 10 знойни македонки на брега на Охридското езеро пеейки ти  "Македонийо, Македонийо земьо юнашка......"

Е браво! Толкова ли не измисли нещо друго да правят, ами да пеят песни...

Offline saleika

• Advanced member
« Reply #9 on: July 31, 2009, 08:30 »
Kakvo e stanalo pak tuk kade se zagubiha moite vaprosi obarnali ste pak temata   >:(   :'(  :'(

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #10 on: July 31, 2009, 08:40 »
Както и въпросът на Беглик - "може ли човек да бъде добър мюсюлманин без да коли курбан"?

Offline muti6

• Adviser
« Reply #11 on: August 08, 2009, 19:17 »
За сетен път темата е оспамена!!!
Моля,Ви оставете празните приказки ако нямате интерес по темата "Тук" не пишете празнословия!!!Има друга тема "Отдушник".
Ако, ли не ще викна Гелина с гумата, да ви трие.

sedef52

• Guest
« Reply #12 on: August 13, 2009, 09:21 »
При тоя напредък на техниката и науката все още да има заблудени да вярват в съществуването на Христос ,Аллах ,Мойсей и т.н. е  признак на  голяма неграмотност характерна за голяма част от нашенците.Още повече това да е тема за дискусия в светски сайтове.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #13 on: August 13, 2009, 09:34 »
Признак на неграмотност е непознаването на религията. Истински образовният човек в 21. век трябва да е и религиозно информиран.

Парадоксално, но факт - ислямът се приема от европейци, които са много по-светски ограмотени от "нашенците", за които говориш. В епохата на постмодернизма вече не е актуално да се отказваш от религията (това е отминало през Ренесанса), а да притежаваш познания върху нея.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #14 on: August 13, 2009, 09:39 »
"IN GOD WE TRUST" е националното мото на най-развитата държава в света.