Author Topic: Защо ние помаците неможем да се обединим?  (Read 69193 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Shumarov

• Guest
Metka, imah 3 svobodni dni, i izchetoh mnogo neshta!Spomnqsh li si ,che ti bqh kazal da ne si tolkova rqzyk-vzemam si dumite obratno, i te molq za izvinenie!Trqbva da si mnogo toleranten, za da tyrpish tolkova neshta!

Offline Observer

• Avarage member
Shumarov kato malko dete si..Ostanesh li bezpomshten s plach se obryshtash kym moderatorite... :)

Shumarov

• Guest
Takava e dneshnata mladej - krasiva i glupava.
Pilence, tebe ako hvanat semeistvoto ti i te nakarat da izbirash: nova religia ili da se razdelish s vsichko nad shiqtata, koe shte izberesh, mila? Shiroko ti e okolo beloto vratle mai a? Pone pokaji respekt kum dramata na bylgarite ot onova vreme.
Siguren sym, che vseki civilizovan chovek bi syjalil za jestokosti!Ne sym siguren ti dokolko si civilizovan, Observer.Kato nachalo ne si kavaler-narichash glupachka edna dama.Na tova mu se vika predubedenost-da sydish za edna persona ot edno mnenie.Zapochvam syshto da se symnqvam vyv dobronamerenostta na prisystvieto ti  vyv www.pomak.eu.Observer znachi nabludatel, i se predpolaga, che bi trqbvalo da e bezpristrasten, ili grseha???

Offline Metka

• Forum fan

Metka - tova tvoq dom li e, che se razporejdash? Ako da, zashto ne e obqveno vidno na nachalnata stranica? Bqh vleznal v chat staqta i tam neshto me razpitvashe, deto ne ti e rabota..

Изобщо не се разпореждам , Джемиле е нов член на форума, достойна дама която дори е проявила смелост да си сложи аватара, тоест не е анонимчик като тебе.
Не мисла че е достойно да наричаш хората саркастично с думата "пиленце" .
Kато каза за началната страница погледни още веднъж какво има и пише там - "Гласът на помаците" :

Ама ти ме подсети и за правилата на форума за което ти благодаря.Обаче е хубаво да си ги погледниш още един път особено номер 1 и 2:

"...........Правила на форума:

1- Във нашият сайт, религиозна пропаганда, расизъм, сексуалност, политическа пропаганда, клевети, нарушение на етиката в смисъл на цинични статии визуално е забранено. Не трябва да бъде забравена началната цел за създаването на сайтата ни, което е да представиме пред обширната аудитория от цял свят помашката култура, бит, нашите ценности и наи-важното да не забравяме, че сайтат ни е международен.

2- Сайтът ни, на преден план оттдава значение, както на националната чувствителност,на членовете ни към тяхната родина, така също и чувствителността на нас помаците. Участниците в нашият сайт, е също така необходимо да обърнат внимание и не забравят нашата помашка чувствителност................"

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,72.0.html

Offline Observer

• Avarage member
V kakvo se izrazqva pomashkata chuvstvitelnost? Po-podrobno da mi se obqsni molq, za da ne zasqgam vas, ochevidno po-chuvstvitelnite..

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Observer, буквално плачеш за БАН. Отдавна не сме имали "гост" в този сайт, който да е писал с подобен надменен и обиждащ другите участници тон в продължение на няколко поредни постинга. 
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Observer

• Avarage member
Ei, ei, q ne me napadaite taka be, na kakvi se pravite?

Offline Metka

• Forum fan
Metka, imah 3 svobodni dni, i izchetoh mnogo neshta!Spomnqsh li si ,che ti bqh kazal da ne si tolkova rqzyk-vzemam si dumite obratno, i te molq za izvinenie!Trqbva da si mnogo toleranten, za da tyrpish tolkova neshta!

Шумаров , аз дори съм забравил за забележката ти.
По принцип обичам да правя балансирани коментари но не в един и същ коментар а в следващия примерно, като ги меня.
Определено и аз съм забелязал деструктивната тенденция подобни на този малък инцидент
които  @Observer се опитва да иницира.
И за жалост понякога тези номера успяват.
Спомнете си когато в нашия форум се регистрира другата наша сестра - Семра.
Тя беше сложила на аватара си собствената си снимка.
След като направи един два коментара, тя бе влезла в полезрението на един известен форумец , които бди ден и нощ като си е възложил "мисията" да насажда омраза към народа на една наша съседна държава в която им най много помаци прокудени от България от 1912 г до днес.
Този пишман ксенофоб успя да обиди и нарани Семра, като разбира се коментарът му бе изтрит за нарушение на правилата.Ама Семра наистина бе обидена дефакто.Защото тя много искрено и откровено каза че има дискриминация в българските университети срещу помакините.
За щастие обаче тя не напусна форума и не се оплаши, а напротив,  просто си смени аватара..
Атаката на пишман ксенофоба постигна обратен ефект.
Сега отново сме свидетели на подобна атака към друга наша нова съфорумка помакиня.
И то по изпитана схема.
на практика тези опити за сплашване ни консолидират.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Glypavo e da se tvardi, 4e pomak ozna4ava balgarin koito nasila e priel islaqma, a si mislq 4e observer vse na tam darpa temata. Trqbva 4ovek da e mnogo naiven, za da misli 4e nasila moje da smeni vqrata na nqkoi i 4e ako tova vse pak stane tezi nasila nalojeni tradicii biha mogli da se predadat na pokoleniqta vav vremeto, ako ne sa jelani. Ima mnogo versii za proizhoda na pomacite, no spored men v nikoi sly4ai ne moje da se smqta za vqrno 4e sme nasila islqmizirani balgari!
Djemile, tyahnata cel e yasna, te ne podbirat nito metodi nito srama imat. Vijdaş kak ot kradec banditin sa napravili ujkim geroy. Mayka mu e Safiye, lyubovnicata mu e Gyulsume a toy uj voyvoda boreşt se za hristienstvoto. Vsyakakvi izmişlyotini bez nikakva vrızka.
A nasilstvenoto prilyagane na religiya e nay-golyamata glupost. Çovek nasilstveno ne moje da otneme dori igraçkata na malko dete kamu li nay-sıkrovenite çuvstva na horata. Za koy li pıt ne upitaha tova v BG. Po çerkvi sa ni karali roditelite ni s boy no rezultata e nalice. Nazad ostavat samo kırvavite spomeni, umrazata i duşevnoto razdelenie.  Tezi koito ne se pouçavat ot istoriyata şte propadnat v dınoto i i nikoy dori nyama da si spomnya za tyah. İstoriyata e bezmilostna

Offline Observer

• Avarage member
Djamile, vijdash gi turcite, metodite im ne sa se promenili ot kak se nastaniha na zemite ni. Imperializmyt v tqh ne e ugasnal ni nai-malko. Ako pitash Sugibi kurt, toi s udovolstvie bi te napravih hanyma na nqkoi cheren anadolec daleche,naprimer do ezeroto Van. Takava im e psihikata na tqh. Stranno mi stava che pomacite tolerirat turcite v tozi sait, a s ochite si sym vijdal kak tezi dva naroda ne mogat da se ponasqt. Prez 1981 godina na mach m/ otborite ne selo N. (pomashko) i selo G. (tursko) kryv se leeshe na terena. No gledam sega dosta ste se splotili. Viva DPS

Isyankar

• Guest
Observer, ти не разбра ли, че СУбигу Курт вече не е етнически турчин, а чист помак ?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Prez 1981 godina na mach m/ otborite ne selo N. (pomashko) i selo G. (tursko) kryv se leeshe na terena. No gledam sega dosta ste se splotili. Viva DPS

Егати и аналогията - сравняваш футболно хулиганство с последиците от Възродителния процес :o Че то при нас - две съседни помашки села не минават без кьотек при футболен мач.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Isyankar

• Guest
Мустафа_Б, а когато футболни хулигани пребиха турски фен преди време в центъра на София - защо не беше футболно хулиганство, а расова дискриминация ?

Offline Observer

• Avarage member
T.e. vrydish, Mustafa,che se obichkate i tachite kato bratski narodi. Ubii me nqmam takiva nabludeniq. Tocho obratnoto

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Баща ми са 8 деца - 4 от тях вече живеят в Турция. Майка ми са 5 деца - две от тях също са в Турция. Баба ми почина там. И всичко това благодарение на политиката за "връщане към корените ни" на "възродителите-родолюбци". Май наистина ги върнаха, където трябва.
повече от своята родина
.
(Tagore)