Author Topic: Защо ние помаците неможем да се обединим?  (Read 69200 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Marlboro

• Forum fan
Щом Помаците не възпреимат насилственото "потурчване" и "помохамеданчване" защо бе агенти славни вие си тормозите тук в този сайт който, е исконно и просто казано си е сайт на Помаци.Защо постоянно повтаряте измислените "литературни шедоври" ..."Даваш ли даваш балканджи Йово хубава Яна на турска вяра".кЪДЕ СТЕ ВИДЯЛИ ДА ИМА ТУРСКА ВЯРА И КЪДЕ СТЕ ВИДЯЛИ ПОМАЦИТА ДА СА БИЛИ МОХАМЕДАНИ?Това е гавра със  достойнството на този народ!Понеже знам че, пак ще ме триете,ще изпратя този постинг на всички мои приятели помаци.
[/quote]
E tyk se izkefih.         

кЪДЕ СТЕ ВИДЯЛИ ДА ИМА ТУРСКА ВЯРА И КЪДЕ СТЕ ВИДЯЛИ ПОМАЦИТА ДА СА БИЛИ МОХАМЕДАНИ?

eyvallah Teo

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Наистина ли си вярваш, че запетайките и удивителните се пишат свободно? До сега беше комик, но вече преминаваш в категорията "трагичен герой". Късно е да учиш нормите на българския език, но пък можеш да се заемеш със създаването на такива за "помашкия език". Че в това положение с еднакъв български и "помашки" майчин, няма да можеш да ни убедиш в общия ви турски корен :)

П.П. Темата се разми, но след като мнозина рипат да поставят под съмнение насилственото приемане на исляма от българите, които сега са наричани "помаци", то и аз не съм съгласна с използването на изявително наклонение относно "носенето на фесове" от българите (за по-голяма достоверност). Меренето с различни аршини е типично за някои потребители начело с българофоб-а Курт! Комплексите от миналото ги оставете в миналото или посещавайте специализирани медицински лица.

Снейк, ето една причина за разделението - комплексарщината.

Това мнение прозвуча изключително грубо. Не разбирам защо се палиш?! Вместо да реагираш по този начин, вземи и потърси доказателства за "насилствена ислямизация". Е, сорри, но вече мина времето, когато трябваше да възприемаме поръчковите литературни произведения за исторически факти. Вече имаме достъп до изследванията на западно-европейски османисти, в които лъсна истината за възрожденските фалшификати и мистификации. А въображаемите попове Алигорко и братовчед му Методи Драгинов се споменават единствено в ироничен контекст в трудовете на тези автори.

subigi kurt не заслужава подобно отношение. Смея да твърдя, че той никога не си е позволил да критикува българската държава (нация). Единствените му упреци са срещу асимилационната политика. Същото правя и аз. Разликата е, че аз живея в България, а той в Турция. Което едва ли ме прави по-голям родолюбец от него. Професор Асен Баликси има 5 гражданства, които не са му попречили да забрави България.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Observer

• Avarage member
Mnogo qsno - tezi koito iskat da namerqt pod vola tele chetat zapadno evropeski osmanisti. Te sa nai-"obektivnite". Samo edno neshto me smushtava, che zapadnite Veliki sili vinagi sa poddyrjali Osmanskata imperia (Turcia) voenno, ikonomicheski i ... oshte kakvoto e tam nujno.

Shumarov

• Guest
A koi osmanisti smqtash za po-dostoverni, Observer-Anton Donchev?Ili Bojidar Dimitrov e nepredubeden, i obektiven?Az ne poznavam istoriqta, i ne smeq da tvyrdq, che sym slavqnin, trak, ili turchin.I ne me interesuva-az sym pomak, i se gordeq sys tova.Ne me interesuva koi kakyv me izkarva.Ne mi prechi, obache kogato nqkoi se opredelq, kato razlichen ot mene.Zashto na tebe ti prechi?

Offline Observer

• Avarage member
Kato ne q poznavash istoriqta si mylchi. Ako ne ti e trudno.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Mnogo qsno - tezi koito iskat da namerqt pod vola tele chetat zapadno evropeski osmanisti. Te sa nai-"obektivnite". Samo edno neshto me smushtava, che zapadnite Veliki sili vinagi sa poddyrjali Osmanskata imperia (Turcia) voenno, ikonomicheski i ... oshte kakvoto e tam nujno.

Prav si çe bılgarskite istorici sa nay-obektivni v sveta. Az çetya samo tyah.
Zapada taka ni podkrepi çe samo pri Çanakkale zaginaha poveçe ot 200 000 britanci a ocelelite se vırnaha bez flota. Francuzite sışto. İtaliancite se izplaşiha i pobegnaha pırvi. Sega pık ni pomagat da vlezem v ES za da se revanşirat.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ооо, и аз чета Божидар Димитров. Всички български патриоти са длъжни да четат него и само него! Ама и той се дъни понякога. Виж какви ги е писал - "мюсюлмани са населявали българските земи далеч преди падането под османска власт"  :o

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1659.msg24747.html#msg24747
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1659.msg25429.html#msg25429
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Observer

• Avarage member
I dori i da e imalo musulmani predi idvaneto na osmanliite, ti da ne priemash, che tochno tezi musulmani sa pomacite ili che pomacite po nqkakayv nachin sa prieli Islqma ot tqh, ili pomacite ot den nomer 1 sa musulmani. Ama vse va vleche musulmankoto i turskoto samo i samo da se dokajete kolko ste razlichi i kolko hich ama hich ne ste bylgari. Pomashkite istorici kakvo kazvat po vyprosa

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Помашките историци не грешат! Тяхната версия е, че помаците произлизат от хора ;D

А ти ако имаш излишни 100 долара и толкова държиш на произхода си, можем да се подложим на генетични изследвания и да сравним резултатите. Ама да не се окаже после, че в твоята кръв има повече турска жилка, отколкото в моята :D
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Observer

• Avarage member
Sluchaino li izbqga ot vyprosa mi ili...

Offline djemile^^^

• Member
  • **
Glypavo e da se tvardi, 4e pomak ozna4ava balgarin koito nasila e priel islaqma, a si mislq 4e observer vse na tam darpa temata. Trqbva 4ovek da e mnogo naiven, za da misli 4e nasila moje da smeni vqrata na nqkoi i 4e ako tova vse pak stane tezi nasila nalojeni tradicii biha mogli da se predadat na pokoleniqta vav vremeto, ako ne sa jelani. Ima mnogo versii za proizhoda na pomacite, no spored men v nikoi sly4ai ne moje da se smqta za vqrno 4e sme nasila islqmizirani balgari!

Offline Observer

• Avarage member
Takava e dneshnata mladej - krasiva i glupava.
Pilence, tebe ako hvanat semeistvoto ti i te nakarat da izbirash: nova religia ili da se razdelish s vsichko nad shiqtata, koe shte izberesh, mila? Shiroko ti e okolo beloto vratle mai a? Pone pokaji respekt kum dramata na bylgarite ot onova vreme.

Offline Metka

• Forum fan
Takava e dneshnata mladej - krasiva i glupava.
Нима?
А ти когато си бил млад не се ли възмущаваше от Месийте вещаещи Апокалипсис?

Pilence, tebe ako hvanat semeistvoto ti i te nakarat da izbirash: nova religia ili da se razdelish s vsichko nad shiqtata, koe shte izberesh, mila?

Ние "пиленцата", които сме тука знаеме много добре устната си традиция.
Няма нужда да папагалстваме постоянно какво ни се е случило с предците ни през 1912 г.
В сайта има достатъчно теми за това, потърси ги.

Shiroko ti e okolo beloto vratle mai a? Pone pokaji respekt kum dramata na bylgarite ot onova vreme.

Това е помашки сайт за помаци от всички балкански страни и целия свят.
Това пич е наш дом и е нормално да се чустваме подобаващо като добри стопани.
А пък факта че го казваш това ме подсеща че либерализмът ни понякога не е здравословен за нас.

Offline djemile^^^

• Member
  • **
Az respekta si go imam! I ne otri4am, 4e za tova si prav, no te molq kato 4ete6 ne6to da go pravi6 vnimatelno i da se opita6 da razbere6 sadarjanieto, a ne proto da se zaqjda6, nemislq 4e celta na diskysiite e da se obijdame! Ne moje6 da kaje6 dali sam glypava ili ne. Prav si za tova, no ako nqkoi neiska nalojenata my religiq, nikoi ne moje da go nakara da q prieme v serceto si, mogat da ti smenqt imato i ka6tata no ne i da te nakarat da vqrva6 sas sarceto si. Taka 4e te biha q prieli, no nebiha q zapazili ako ne q iskat.Teb nqkoi moje li sega da ti naloji v kakvo da vqrva6 i kak da se kazva6? 

Offline Observer

• Avarage member
Metka - tova tvoq dom li e, che se razporejdash? Ako da, zashto ne e obqveno vidno na nachalnata stranica? Bqh vleznal v chat staqta i tam neshto me razpitvashe, deto ne ti e rabota..

Djemi - poslednia ti post e lishen ot sydyrjanie, zatova nqma kakvo da komentiram