Author Topic: Защо ние помаците неможем да се обединим?  (Read 69169 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

B1iB2

• Guest
B1iB2,

аз пък имам 100 познати мюсюлмани дето спечелиха проекти по САПАРД и 1000 християни дето не спечелиха проекти. Като има расисти в България и си ги избираме/те така е.

Дора Янкова вие сте си я избрали, а не аз.
Не ми ги пробутвай такива познати фрази...........
Помаклъка в смолянско се страхува и  не е избран до сега помак в смолянско,ако не е бил член на ДС.
Изброи ми помаците спечелили проекти по САПАРТ и ще ти кажа на кой слогуват.................
Ако не ги изброиш ,смятам твоето мнение за фашкия.............

Isyankar

• Guest
BiB2, помаци не печелят проекти. Помаците само гласуват за ДПС и БСП, а проектите се дават на българите от турски етнически произход. А помаците продължават да гласуват за Дора Янкова, която е представител на комунистите в района и първа дружка на агент Гоце. Еми, кво да направя...Вие сте си я избрали Дора.

B1iB2

• Guest
B1iB2,

аз пък имам 100 познати мюсюлмани дето спечелиха проекти по САПАРД и 1000 християни дето не спечелиха проекти. Като има расисти в България и си ги избираме/те така е. Или какво да говорим за общини като Ардино и Джебел, където има по някое друго християнско село и хората последните 20 години и лев не са видели от общинския бюджет. Така е - ние/вие си ги избираме/те. Аз съм доволен от кмета на моята община - работи много добре с бъгларите от български и ромски етнически произход. Дето се казва вторите го избраха. Взимайте пример в Смолян и това е...Ама аз не мога да дойда да ви избирам местната власт - вие си я избирате. Дора нали беше послушната табуретка на Георги Първанов. Червена до мозъка на костите си. Кой ви е виновен - уж от червените хубаво не сте видели - само възродителни процеси, а пък накрая тях избирате. Еми, така ще е. Ние в Димитровград отдавна вече не сме червен град, учете се и си сменяйте властта, ако не искате да продължават да ви гледат като втора ръка комунистите. Ама май повече комунистити има сред помаците, като гледам изборните резултати...

Дора Янкова вие сте си я избрали, а не аз.
Кво предлагаш-АТАКА и ВМРО(обкръжение на роднински структори),не патриотични организации,стремящи се да заграбят остатъците на помаклъка ли?

B1iB2

• Guest
BiB2, помаци не печелят проекти. Помаците само гласуват за ДПС и БСП, а проектите се дават на българите от турски етнически произход. А помаците продължават да гласуват за Дора Янкова, която е представител на комунистите в района и първа дружка на агент Гоце. Еми, кво да направя...Вие сте си я избрали Дора.
Престани да втълпяваш вина на избора на помаклъка.Стара агитация.Помака-винаги виновен за състоянието на България. ;DТи какво предлагаш за изход от положението на помаклъка?Не приемам оценка от страни на "боговете" ;)

Isyankar

• Guest
BiB2, аз не мога да ти предлагам за кого да гласуваш в твоя си район. Ти си познаваш хората. Аз гласувах в моята община за "Коалиция за Димитровград" - те към коя партия спадат ? Местните избори са много повече мажориратни и там националните партии нямат такава сила.

Именно в тона на темата ще кажа, да се обединяват хората по места - на кадърни, некадърни, а не на помаци, цигани мюсюлмани и други принципи и да си избират личности. На последните избори в моята община повечето големи партии никакви ги нямаше, а именно малки местни сдружения и обединения, като човек от града познава повечето им членове и гласува персонално, а не партийно. Смолян е по-малък от Димитровград и също си знаете кадърните хора - отсейте ги и гласувайте персонално, а не партийно.

Напомням, че кмет се избира мажоритарно, а не партийно.

Isyankar

• Guest
Престани да втълпяваш вина на избора на помаклъка.Стара агитация.Помака-винаги виновен за състоянието на България. ;DТи какво предлагаш за изход от положението на помаклъка?Не приемам оценка от страни на "боговете" ;)

Вина - еднакво и тежка и отговорна за състоянието в Смолянско имат помаклъка, циганлъка, християнлъка и всеки един жител на областта - независимо дали е гласувал или е бил за гъби по време на изборите. Изхода от положението - пак се крие в тези хора, не е в мен или някой друг от друг район. Нито отгоре, нито отдолу ще дойде помощта. Щом сте преценили, че Дора Янкова е най-кадърната в целия Смолянлък - тя ще ви управлява. През 2011 година - изберете си друг. Местните избори са мажоритарни преди всичко, а не партийни.

B1iB2

• Guest
За кой да  гласуваме?за заекващия Билянов ли?Този човек е достоен за депутат на смолянската обществена тоалетна ;D

Isyankar

• Guest
За кой да  гласуваме?за заекващия Билянов ли?Този човек е достоен за депутат на смолянската обществена тоалетна ;D

Моя работа ли е да ти казвам в твоя район кой да изберете да гласуваме ? Нали каза, че задължително трябва да имам мнение ? Аз мога да кажа за Хасковския район, където живея и където също има немалко помаци. За Смолянския - отговорността пада на теб и всички жители на смолянлъка.

Isyankar

• Guest
ти за сидия ли се имаш-сбъркал си форума................Географче  на 23г. много си малък да ми даваш съвети..............Като си християнин да не си бог на помаците,или си удобен на сайта ужPOMAK.Айде гид-не диктувай дествията и мненията на помаклъка...............

Успокой се и тогава пиши. Емоциите ти надделяха. Искаш съвети - не ти давам - караш ми се, че не ти давам и какво правя в сайта тогава, а после казваш "кой съм аз, че да давам" (въпреки, че не съм дал отново). Имаш проблеми. Лекувай се и се успокой, приятелю и  пак заповядай. Приятен ден.

B1iB2

• Guest
Бояне,гледам че си на линия.очаквам подкрепа в защита на помаклъка в смолянско.Винаги съм бил в твоя защита............ ;)
Дано дадеш мнение на моите факти,макар да си далече от родното смолянско. ;)

EVROPOMAK

• Guest
Кажи ми как да съм конкурентно способен с тези християнски села ,дето се наливат пари за лифтове ,дирекни луксозни връзки с голями курорти? ???Всички мои факти може да потърсите в нет-а
"B1iB2" - И какво произлиза за Помаклъка от всичко това, че си прав за тези "комуноидни" и нови "демокрадски" експерименти в Смолянска община и областта! Май, че почти нищо!   :o
Защо, като в Смолянска област Помаците са 70% от населението, са на този сиромашки хал! Защото, "совите" не са това, което са, дету казва онова Поматско филмче!  ???
Защо, когато на Мугленци отказаха да им връщат земите и след това общината им ги заграби за да ги правят общински и после да ги препродават, чрез смесени общински дружества "Супер Перелик", "Супер Момчиловци", "Супер Гела", "Супер Стойките", "Супер Пампорово" и т.н "Супер Грабителски Търговски Дружества", никой не подкрепи тези хора, ами всеки си натискаше парцалите! Тук таме, 2 - 3 човека вдигаха врява, но след това ги посплашиха и никой не протестира в тяхна защита!  :o
С направата и възстановяване на старата джамия, за да им замажат очите на Мугленци, ги доограбиха елитните политолигарси, в т.ч. и кметуващите величия!   :o
Ами изберете си некой свестен Помак за общински кмет, ама да определя като такъв, а не да се крие, че е такъв, за да не Ви тероризират с постоянната "бизнесхристиянизация" !  :(  >:(
Ами, сигурно ще се каже, че само се философства и нищо друго! Ами, то понякога не трябва само да философстваме, ами и да гласуваме с акъла, а не за еднократната пържола и лимоната!  :o
Айде, сега, пак ше чекаме некой друг да ни реши проблемите на Помаклъка!  :o
Тръгне некой Помак да прави нещо хубаво и по-различно, айде и ние сичките юруш да му пречим и да го одумваме на мегданя да даваме акъл!  :o
Като част от това сигурно, много скоро и един Помак нема да остане в Смолянския вилает, освен онези "ратаи", дето, "ще гонят тенис-топките по голф игрищата в Супер Перелик на драгият ристиенин Кирчо Асенова"!   :o
Кво, искаме от него я, нали като ревностен ристиенин отремонтира и оправи джамията в Мугла, па те Мугленци кво има да дигат врема, там за некакави си земи, дето не се знае дали декара струва 100 илядо гроша или адин магарешки твар сено за овцете и кравьитье, айде може и с едно допълнително канче кисело млеко и барканицьа!
Кина, толкьу сакашь, изпърво ша станешь праведен ристиенин, па тогава ша искаш инвестиции!  :(
Тье, Помацето и утре и держьава можье да поищать дьа имат за да се обединевать, амь изпорвьом гьа целунать на поп Саръя кръста и да ги ръснье със светеньи капкьи, тугаз шьа искать повечье!  :o
За сигья само чист воздух им се полага и студена чешменьа водица, да са научать тье , гьа са бильи ристиенчетьа а не муслиманчьета, кату на тех им се иска!  :o
Много си прав, "Б1-Б2", много! И какво от това!  ???  :'(
 ;)

B1iB2

• Guest
"B1iB2" - И какво произлиза за Помаклъка от всичко това, че си прав за тези "комуноидни" и нови "демокрадски" експерименти в Смолянска община и областта! Май, че почти нищо!   :o
Защо, като в Смолянска област Помаците са 70% от населението, са на този сиромашки хал! Защото, "совите" не са това, което са, дету казва онова Поматско филмче!  ???
Защо, когато на Мугленци отказаха да им връщат земите и след това общината им ги заграби за да ги правят общински и после да ги препродават, чрез смесени общински дружества "Супер Перелик", "Супер Момчиловци", "Супер Гела", "Супер Стойките", "Супер Пампорово" и т.н "Супер Грабителски Търговски Дружества", никой не подкрепи тези хора, ами всеки си натискаше парцалите! Тук таме, 2 - 3 човека вдигаха врява, но след това ги посплашиха и никой не протестира в тяхна защита!  :o
С направата и възстановяване на старата джамия, за да им замажат очите на Мугленци, ги доограбиха елитните политолигарси, в т.ч. и кметуващите величия!   :o
Ами изберете си некой свестен Помак за общински кмет, ама да определя като такъв, а не да се крие, че е такъв, за да не Ви тероризират с постоянната "бизнесхристиянизация" !  :(  >:(
Ами, сигурно ще се каже, че само се философства и нищо друго! Ами, то понякога не трябва само да философстваме, ами и да гласуваме с акъла, а не за еднократната пържола и лимоната!  :o
Айде, сега, пак ше чекаме некой друг да ни реши проблемите на Помаклъка!  :o
Тръгне некой Помак да прави нещо хубаво и по-различно, айде и ние сичките юруш да му пречим и да го одумваме на мегданя да даваме акъл!  :o
Като част от това сигурно, много скоро и един Помак нема да остане в Смолянския вилает, освен онези "ратаи", дето, "ще гонят тенис-топките по голф игрищата в Супер Перелик на драгият ристиенин Кирчо Асенова"!   :o
Кво, искаме от него я, нали като ревностен ристиенин отремонтира и оправи джамията в Мугла, па те Мугленци кво има да дигат врема, там за некакави си земи, дето не се знае дали декара струва 100 илядо гроша или адин магарешки твар сено за овцете и кравьитье, айде може и с едно допълнително канче кисело млеко и барканицьа!
Кина, толкьу сакашь, изпърво ша станешь праведен ристиенин, па тогава ша искаш инвестиции!  :(
Тье, Помацето и утре и держьава можье да поищать дьа имат за да се обединевать, амь изпорвьом гьа целунать на поп Саръя кръста и да ги ръснье със светеньи капкьи, тугаз шьа искать повечье!  :o
За сигья само чист воздух им се полага и студена чешменьа водица, да са научать тье , гьа са бильи ристиенчетьа а не муслиманчьета, кату на тех им се иска!  :o
Много си прав, "Б1-Б2", много! И какво от това!  ???  :'(
 ;)
Признавам-ти ме сряза.Искам време да асимилирам ВЕЛИКОТО ти ТОСКА послание............

Offline Dobrev

• Forum fan
Бояне,гледам че си на линия.очаквам подкрепа в защита на помаклъка в смолянско.Винаги съм бил в твоя защита............ ;)
Дано дадеш мнение на моите факти,макар да си далече от родното смолянско. ;)

Здрасти,
Аз съм малко далече от нашия край и съм назад с материала, та не мога да ти дам много компетентно мнение.
Дорето Янкова си я знаете, че е разтропана още като се хвана и оправи Момчиловци.
Тогава имах познати от Триград дето се тюхкаха, че те имали къде повече забележителности, пък не можели да създадат интерес към селото им. Гледам обаче напоследък Триград дръпна доста напред с материала. Нямат още лифтове и ски-писти, но може и до там да стигнат. Спасението си е в самите нас, за да достигнат хора до високи управленски постове се иска на първо място добро образование.

Ако не ви харесва в Смолян, батюв, ялате в Девинско :)

B1iB2

• Guest
"B1iB2" - И какво произлиза за Помаклъка от всичко това, че си прав за тези "комуноидни" и нови "демокрадски" експерименти в Смолянска община и областта! Май, че почти нищо!   :o
Защо, като в Смолянска област Помаците са 70% от населението, са на този сиромашки хал! Защото, "совите" не са това, което са, дету казва онова Поматско филмче!  ???
Защо, когато на Мугленци отказаха да им връщат земите и след това общината им ги заграби за да ги правят общински и после да ги препродават, чрез смесени общински дружества "Супер Перелик", "Супер Момчиловци", "Супер Гела", "Супер Стойките", "Супер Пампорово" и т.н "Супер Грабителски Търговски Дружества", никой не подкрепи тези хора, ами всеки си натискаше парцалите! Тук таме, 2 - 3 човека вдигаха врява, но след това ги посплашиха и никой не протестира в тяхна защита!  :o
С направата и възстановяване на старата джамия, за да им замажат очите на Мугленци, ги доограбиха елитните политолигарси, в т.ч. и кметуващите величия!   :o
Ами изберете си некой свестен Помак за общински кмет, ама да определя като такъв, а не да се крие, че е такъв, за да не Ви тероризират с постоянната "бизнесхристиянизация" !  :(  >:(
Ами, сигурно ще се каже, че само се философства и нищо друго! Ами, то понякога не трябва само да философстваме, ами и да гласуваме с акъла, а не за еднократната пържола и лимоната!  :o
Айде, сега, пак ше чекаме некой друг да ни реши проблемите на Помаклъка!  :o
Тръгне некой Помак да прави нещо хубаво и по-различно, айде и ние сичките юруш да му пречим и да го одумваме на мегданя да даваме акъл!  :o
Като част от това сигурно, много скоро и един Помак нема да остане в Смолянския вилает, освен онези "ратаи", дето, "ще гонят тенис-топките по голф игрищата в Супер Перелик на драгият ристиенин Кирчо Асенова"!   :o
Кина, толкьу сакашь, изпърво ша станешь праведен ристиенин, па тогава ша искаш инвестиции!  :(
Тье, Помацето и утре и держьава можье да поищать дьа имат за да се обединевать, амь изпорвьом гьа целунать на поп Саръя кръста и да ги ръснье със светеньи капкьи, тугаз шьа искать повечье!  :o
За сигья само чист воздух им се полага и студена чешменьа водица, да са научать тье , гьа са бильи ристиенчетьа а не муслиманчьета, кату на тех им се иска!  :o
Много си прав, "Б1-Б2", много! И какво от това!  ???  :'(
 ;)
Прочетох внимателно твоето мнение ТОСКА,и си много прав зза много неща.Ама ти като главен БЕЙ на сайта ,защо не поощтряваш мненията на смоленските помаци ,а дирекно ги режете и истривате.Знаем се не от вчера-макар да не смеса срещали.Абдикирахте за пореден път-как да се обидиним?Сезирахте ли органите на ЕС?Попречихтели като сайт-институция,да дискриминират помаклъка в БГ?Само се подигравахте с измисления помашки говор-пародия,не то познавате този диалект и проблемите на помаклъка.

B1iB2

• Guest
Здрасти,
Аз съм малко далече от нашия край и съм назад с материала, та не мога да ти дам много компетентно мнение.
Дорето Янкова си я знаете, че е разтропана още като се хвана и оправи Момчиловци.
Тогава имах познати от Триград дето се тюхкаха, че те имали къде повече забележителности, пък не можели да създадат интерес към селото им. Гледам обаче напоследък Триград дръпна доста напред с материала. Нямат още лифтове и ски-писти, но може и до там да стигнат. Спасението си е в самите нас, за да достигнат хора до високи управленски постове се иска на първо място добро образование.

Ако не ви харесва в Смолян, батюв, ялате в Девинско :)

Бояне винаги съм те уважавал като родолюбец.И аз съм такъв но съм раздразнен от постоянната разлика правена от някой.)описах тезата си в предишни мнения.).До Триград да има лифт-голям оптимист си друже...........
Очаквам от теб сериозно отношение,в интирес на просперирането на смолянския край.Да се подопри живота на помака в смолянско............Очаквам твоите мнения-уважавани от мен.