Author Topic: Защо ние помаците неможем да се обединим?  (Read 69635 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Snake

• Forum fan
                        Поставям тази тема със съзнанието ,че ние помаците сме били манипулирани ,,бити ,изнудвани ,тероризирани с една цел -смяна на религията и смяна на имената.Една част от тази помашка общност в желанието си да покажат своята сервилност към силните на деня са способни да изтрият своите събратя само и само да заличат помашкото .Те не се спират пред нищо,те несе боят ни от Аллах,ни от никой. За тях жаждата  за пари,кариера е над всичко.Те са способни с лекота са способни да псуват малцинствата за проблемите на страната,тези малцинства от чиито произход са и те.  Те са навсякъде , като конски мухи са нагли само и само да докажат ,че Възродителните процеси и деянията на родителите им участващи най-активно по преименунане или по  събаряне на ислямските молитвени домове е било много добре за помаците.
          В желанието си за да докажат правотата на тези  терористични актове над мирното помашко население ,те  бяха и още са очите и ушите на  ДС.Колко семейства бяха интернирани по различни краища ,колко ли хора бяха хвърлени по затворите с помоща на тези  доносници.
                                              Сега техните деца , членове на терористичната организация ВМРО ,се опитват да ни поучават кое е по добро и кое лошо.
                    Те,които мразеха  капиталистическия запад ,,заминаха за  капиталистическа Америка да изкрават прехранат си ,да се наслаждават на новия свободен живот .Не пожелаха да идат в Москва ,да работят ,Русия вече нее атрактивна за тях ,там няма долари и евра.Дали там забраняват на хората да говорят испански,български ,руски, арабски както те забраняваха на турците да говорят майчиния им език.От такива като тях ,много наши близки оставиха костите си по границата за да видят свободата .Тая свобода на която доносниците помаци сега се наслаждават.

user1

• Guest
Змийче, ти си се отчаял, бе мойто момче? Аз какво ти разправях, че мисията ви нема да успее никога. Остава ти само да ревеш.

Offline Snake

• Forum fan
                По точно казано -мисията на вас е невъзможна.Надявахте се да ни направите вси4ки българи -не стана ,да ни направите християни пак удари на камък.Сега като видите джамиите по Родопите ,реагирате като  дяволи гледащи Корана.Та вие сте по лоши от  тесните социалисти -комунистите .Незнам кой по силно реве ,,май ревете от болка вие националистите.

Offline jemal

• Historian
Потребител1 (user1) а може би употребен (used) е по правилно и то с ненужна цел, продължавай с твоите мутантски заключения и лични нападки.Въпроса поставен от Snake е интересен и наистина ти може би знаеш отговора на това - Кой пречи и кой има интерес от разединението на помаците?

Shumarov

• Guest
Az mislq, che razdelenie ima ne samo vyv pomashkoto syslovie.Razbira se bqhme podlagani na kakvi li ne unijeniq, i iztezaniq.Fakta, che www.pomak.eu syshtestvuva, obache pokazva, che sme uspeli da se syhranime vypreki vsichko.Razbira se imalo e prodajnici sred pomacite, i vinagi shte gi ima.Az se radvam mnogo na syshtestvuvaneto na tozi website.A obedinenieto pravi silata, no trqbva da se pravi razlika m/u obedinenie, i uednakvqvane.Ne e normalno da sa vsichki ednakvi, i e hubavo da ima razlichni.Istoriqta ni e pokazala, che moje da ima i grupova zabluda-primer za tova e, zabludata na mnozinstvoto ot musulmanite, koito glasuvaha v prodyljenie na 20 godini za donosnici na DS.No dori i zabludeni, te pak sa nashi bratq, i se radvam na tova.Nashi bratq sa i bylgarskite grajdani -hristiqni, koito syshto sa bili razdelqni, za da budat po-lesno upravlqvani, i manipulirani.Kakto se peeshe v edna pesen:
" No makar razdeleni,
na sini i cherveni
-vsichki ednakvo ni boli.
Che dylgo miruvahme,
i pod svirkata tancuvahme
na shepa prodajni dushi"

Offline Kaplan

• Adviser
nie pomacite shte se obedinim togav kogato bulgarite sprat da pooshtrqvat nashite  izmennici i prodajnici,koito za pari sa gotovi da razrovqt i grobovete na blizkite si.ZA sajalenie i takiva gi ima pri nashiq etnos-takiva kakvito gi ima i na vsqkade.Togava nie shte mojem da se obedinim

Offline Kaplan

• Adviser
za da se obedinim purvo trqbva da se oto4nim za proizhoda si.Kak moje pomaci da se samoopredelqt kato bulgari-ta tova e prestaplenie.kak moje da sme bulgarikato te ni goneha ot bulgariq,smenqha ni imenata....i t.n.

Offline djemile^^^

• Member
  • **
Az sam napalno saglasna s shumarov, dokato ima hora ot na6ite koito sa na principa "razdelqi i vladei" i pravqt vsi4ko za da razedniqvat horata ili po-to4no da pre4at na obediqvaneto im, takava cel trydno 6te bade postignata.Ina4e na6eto minalo ni obedinqva mnogo.A za na6iq proizhod naistina trqbva da se yto4ni tova ima tolkova mnogo versii, 4e mai nikoi neznae kakvo e pravilnoto. SNAKE blagodarq ti za tazi tema!

Shumarov

• Guest
za da se obedinim purvo trqbva da se oto4nim za proizhoda si.Kak moje pomaci da se samoopredelqt kato bulgari-ta tova e prestaplenie.kak moje da sme bulgarikato te ni goneha ot bulgariq,smenqha ni imenata....i t.n.

Za rezilite na edna shepa prostaci, ne biva da se vinqt vsichki bylgari.Tova beshe nachina na mislene na vyzroditelite-te izmislqha enicharski lakardii, i vremena razdelni-za da opravdaqt ujasite, koito posledvaha.Ne vsichki bylgari sa vinovni za spoletqlto ni v minaloto.Da se generalizira taka ne e pochteno.A az podkrepqm svobodata na smoopredelenie.Ako nqkoi greshi-to si e za negova smetka.Ima Allah, koito shte otsydi nai-mydro.Nie mojem da ne se syglasim sys edno samoopredelenie, no e jelatelno da go uvajim.

Offline Kaplan

• Adviser
edni se opredelqt kato bulgari,drugi kato turci,treti kato pomaci.Zashto pomacite vqrvat na nalojenata ot bg hipteza za ``vreme razdelno``i mislqt 4e na6ite koreni sa bulgarski-ta tova e smeshno.Zna4i nie vqrvame na bg a ne vqrvame na turskite u4eni i na dps 4e imame turski proizhod.nie vqrvame na hristiqnite a ne vqrvame na bratqta ni musulmani.Purvo-Tova izmisleno pomohamedann4vane dori da e bilo predi 500 god. nashite stari roditeli shte bqha chuvali za tova ot svoite stari rod. i taka natatak.Shteshe da ima ustanki ot hristiqnski molitveni domove po nashite sela i dr. Vtoro-prez balkanskata voina 19913-14 kogato turkiq se otteglq ot yujna bg BG-cheti podlagat pomashkoto i tursko naselenie v osvobodenite raioni na paleji,iznasilvaniq.ubiistva,grabeji i t.n. Zaht ako sme bili bulgari shtqha da pravqt tova nad svoite ``bratq``bulgari.Moeto cqlo selo e bilo opojareno ot bulgarite.A nai blizkite rodnini na rodata mi sa bili izklani vselskata djamiq.Jiv ot roda mi ostanal samo moq pradqdo i naigolemiq mu brat.DA SE NARI4AME I OPREDELQME KATO BULGARI E PRESTAPLENIE.Nie mojem da sme turci,arabi``kitaici``no ne i bulgari

user1

• Guest
 Че колко е просто да се отговори на този въпрос - това са шепа сепаратисти, шепа реваншисти просмукани с антибългаризъм. Кажете ми уважаеме помаци, как да се идентифицирам с тях и как да искам обединение с такива хора? Как да седна на една маса и да ям с тях? Че те освен плюнката ми нищо друго не заслужават.
 Докога погледите на една част от помаците ще е отатък Капитан Андреево? Докога физически те ще живеят в България, а духом ще са в Анадола? Какво харесват там? Какво им е мило? Нима страната в която са родени (България) не е най-прекрасната страна на земята? И те ще вървят против нея, ще я плюят, ще й вредят и ще ме карате с тях на една софра да сядам - НИКОГА!
 Аз ще бъда добър и почтен българин (не само български гражданин), искрено желая и децата ми да бъдат такива. Защото и дедите ми обичаха България до болка...

Offline Kaplan

• Adviser
vqrno e SHUMROV ne vsi4ki bulgari bqha ot kumonistite tuk si naistina prav.Imashe gi i takiva koito sa4ustvaha na sadbata ni.

EVROPOMAK

• Guest
Re: Защо ние помаците, неможем да се обединим ли ! ? !

Ами, на първо време, мислиме, че е поради 1 малка и поради 1 голяма причина!  ???

1-ва малка:
Докато се изкорени оня "болгарска" черта на Помаклъка, да не си завижда, един друг за успехите на този или имането на онзи Помак, може и да стане! Но, не е за чудене, нали като живущи повече над 20 века в БГ-земите, те жалките Помачета са прихванали и този много заразен вирус на завистта и егоизма, донесен нейде през 681 г. от придошлите племена от Кавказките баири, та нему е за сърдене!  :o

2-ра голяма:
Ами, ора, нали, ако Помаците се обединят, първо ще искат да си получат нотариалните актове за цялото БГ, след това част от Туркията, почти целата Макродония, целата Северна Грекия и накрая ще превземат целото земно калбо!  ::)
То виж, ги сега Помаците, имат 2 лева в единия джоб и тръгват да превземат далечната Америка, кво остава да имат още 2 лева в другия джоб!  ;D
Ама, то Всевишния явно за сега и днес си знае работата, затова не дава обединяване, ами дава обедняване на тея Помаки!  :'(
Амь, па за утре, низнаем, па си е негова работа, може да се сменят работите и хем да даде обединеване и хем да даде обогатеване на тоя разединен Помаклък!  ;)

pomag

• Guest
А, аз  си мислех и се срамувах от факта, че помаците от Тетевенско са прекалено зависливи и егоисти, то май от горе-изявлението се разбира, че на територията на България всички помаци сме от една мая!

Shumarov

• Guest
Zavistta po moe skromno mnenine e prisyshta na vsichki choveci po sveta-bez ogled na nacionalnost, i religiq.Ne biva da bydem nihilisti-ne samo v pomacite ima zavist.Az sym gord pomak, i nqmam problemi, ako nqkoi me nareche byldarin, turchin, ili pakistanec.Ne mislq, che prevyzhojdam nqkoi(a i nqmam takiva ambicii) samo zashtoto sym pomak.Ili pyk obratnoto, ne mislq, che nqkoi me prevyzhojda samo zaradi "chistata" si rasa.Za mene na sveta ima samo edna rasa-choveshkata.I, ako religiqta shte me razdeli sys nqkoi, vmesto da me sybere...prepochitam da ne sym vqrvasht.Kraino vreme e da se razbere, che jivotyt e kratyk, i trqbva da se jivee sys polojitelni emocii.Hubavo e da se znae istoriqta, no ne haresvam, kogato nqkoi mi podnasq istoriqta tendenciozno-za da me ozlobi s/u nqkoi zaradi eventualni deistviq na negovi predci vyv minaloto.Uspqhme da si zapazin dushite chisti pri nai-chernata diktatura.Neka da ne gi zamyrsqvame sega v usloviqta na svoboda.Neka uvajenieto, i tolerantnostta da ni obedinqt.