Author Topic: Защо ние помаците неможем да се обединим?  (Read 69626 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Isyankar  , на тебе пък кой ти е дал правото да определяш кой какъв е?

Isyankar

• Guest
Метка, аз цитирам българската демография, нормативна уредба и прочие. Аз не определям етническа или религиозна принадлежност. Само споменавам правилните понятия, за да не се бърка. Като еднонационална мултиетническа държава - да те светна, че всички са "българи от едикакъвси етнически и/или религиозен произход". Колкото и да не ти харесва - това е реалността.

Всеки гражданин на Републиката ИМА ПРАВО да определи своя етнос и религия.

Всеки гражданин на Републиката НЯМА ПРАВО да определя своята националност, защото сме ЕДНОнационална държава.

Offline Metka

• Forum fan
ОК разбирам.
Но кой ти дава правото да определяш хора, които живеят в страни които не се казват България?
Нима незнаеш те за какво са там?
Нима не разбираш че повечето хора са с травматична идентичност и никой от тях няма докато е жив да се идентифира с идентичноста на насилника си , дори и да е най "чистият българин".

И за тези работи има други теми специално.

И тъй като за сетен път темата бе бламирана, запушена и оспамена , аз предлагам на админите да ми изтрият коментара и сички останали коментари тука които не за тази тема.
припомням че темата е - " Защо  ние помаците неможем да се обединим?"[/size]

Това според мене е най хубавата тема на нашия брат - @Snake

Isyankar

• Guest
Метка, никъде не съм определял хората от чужди държави. Говорех изцяло за гражданите на Р България.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Курт ти от кога стана помак ? Ти си си жив българин от турски етнически произход или турски турчин, но не и помак. Само гените не могат да те направят помак, защото тогава и аз трябва да съм помак.
Turskata dırjava ne pravi razlika mejdu Pomak i Turçin. Nie ne delim a obedinyavame i taka do kraya na sveta şte rastem dokato stanem nay-golemi.

Offline Marlboro

• Forum fan
Marlboro,

разбирам, че ти е весело по отношение на българските конституционни, юридически и демографски норми, но за 10 реда мнение да използваш 150 свободни реда не е удачно.
ti 6tasliv li si s tezi normi na jivot? az ne sum

Isyankar

• Guest
Marlboro, всички не могат да бъдат щастливи никога. Винаги ще има доволни и недоволни. Някои са недоволни от новините на турски, други от новините на български - така е. Винаги има недоволни. Някои са недоволни, че Вежди Рашидов е министър, други са недоволни, че Божидар Димитров бил министър. Винаги има недоволни. Но без правила не може да се живее. Няма правила, които да се харесват на всички.

Offline Marlboro

• Forum fan
ima,ima Isyankar:dostoinstvo (gurur) tezi dvamata koito si poso4i nqmat

Isyankar

• Guest
Marlboro, за някои хора те са достойни. За други недостоен е Бойко Борисов. За трети недостоен е Ахмед Доган. За четвърти достоен е Божидар Димитров. За това има избори и всеки има право да избере най-достойните. На 2 пъти нацията избра Доган и Царя. Този път избра Б.Б. Всеки има право на избор да избира най-достойните за него и според него. Глас народен - глас Божи.

Offline chech224

• Avarage member
Глас народен - глас Божи.

Този "глас народен" идва от "градината" на
подсъзнанието на народа.
Каквото се сее там, това излиза наяве(оформя Реалността).

"Сеячи" много.

Бог,Аллах,Христос,...(т.е. Висшият Аз на Човека) е
"Сеячът на добри семена".
...
Хората се обединяват, най-вече, около името, с което се самоназовават.
Самото име носи отпечатъка на същността/тъждествеността им.

B1iB2

• Guest
Метка, никъде не съм определял хората от чужди държави. Говорех изцяло за гражданите на Р България.
Ти може да не ни си определял.......НО власта в БГ винаги ни определя като врагове ,това е постоянната  насаждана смешка.лошо е че има много да и вярват.........
 Имам хотел в смоленско помашко село.
Няма европейска инфрастуктора (черен път,без канализация,улично осветление).Дора Янкова постоянно прави разлика от вероизповеданието на населеното място………)Примери много:1 лифт от християнското село Стойките до Пампорово.
                                                   2.Асфалтиране на горски път от християнското село Левочево до Пампорово.         
                                                    3.Отчуждаването на частни имоти ,безвъзмезно на с.Мугла-помаци за поощтрявяне туризма в християнските села Гела и Стикал
                                                    5.Асфалтиране(100 жетела християни ,наливат се милиони)на с.Саравимово(90% християнско-помаците си карат зимнината с магарета и мулета по техния сукак ПОМАШКИ)

6.Наливане пари в християнското с.Момчиловци за читалище(Дограма,изолация и прочие-лукс),а в същото време няма пари за ремонта на изгорялото училище в с. Арда
                                              7.Величия, участници във възродителния процес и в ДС не плащат ток-сложени са умишлено електромери ,които не отчитат,това е заслугата на К. Величков(главна фигура в ЕВН)-син на фанатика величков от момчиловци участник и основна фигора на възродителния процес от 1970г.Крушата не пада по……………
                                              8.Същите величия не плащат вода и данъци на РБ.
                                              9.На помаците остана единсвен поминък млекопроизводсвото.И кво стана? –фураж 30 ст,мляко е изкопува за 45ст.-ВИНАГИ НА ЗАГУБА
                                            10.Закриват се български училищта(УМИШЛЕНО) само в помашките села в Смолянско .тва е причина на обезлюдяването на помашки селища и търсене на препитание и обучение на децата им в големи градове на България.В следствие на тази урбанизация им се изкопуват имотите  на безценица от синчетата на бившите възродители………….
                                        11Обекти на данъчни проверки са единствено фирми управлявани от помаци и не са си платили подкупа на съответните власти-там съм и АЗ.
                                    12.Не се допускат от смолянско с мюсулманско вероизповедание да заемат ключови постове,независимо от образованието.
                                   13. това обрича на умишлено погубване на хората вярващи в ИСЛЯМА и диктуване на правото им на съществуване на белия свят.
РЕШЕНИЕ.Или ставате християни или мрете от глад……………..Нямате право на Бизнест,инфроструктора,образование-ако го имате ,няма полза ,защото помаци във властта не искаме.Власта е на синчетата на възродителите и доносниците на ДС.Млекото и картофите ще се изкопуват на най-ниска цена.Нямате право на пенсии-защото не сте си платили рушвета.
      На фона на всичката тази трагедия на помаците от смолянско се среща и подигравката на собсвениците на този сайт и админите…………..
СИТИЯ ПОМАК ИЗБЯГЪЛ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ПОМАКА В БГ НЕ ВЯРВА………………няма как ?
Там е проблема за разидинението на помаците и създаване на влиятелно гражданско общество в БГ.
Въпрос.До кога ще толелирате хора врагове на помаците??????????????
Наблюдава се от някой админи на сайта рекламиране на родните им села.Това рекламен сайт ли е?Или отново ще се подигравате с проблемите на помаклъка в БГ и ще извличате собствена полза.Метка е единствения ,който е навътре в проблема.Мустафа и Боян след него,макар да не срещат разбиране………….
 ДО КАТО НЯМА РАЗБИРАНЕ НА АДМИНИ НА ТОЗИ УЖ ПОМАШКИ САЙТ.НА ВЛАСТТА В БГ.И ТОЛЕЛИРАНЕ НА ВЪЗРОДИТЕЛИ НА ПОМАКЛЪКА.ДО КАТО НЯМА СИГОРНОСТ,ОБРАЗОВАНИЕ,И СИГОРНИ ДОХОДИ И ИНФРОСТРУКТОРА ЗА РЕАЛЕЗИРАНЕТО НА РЕАЛЕН И ЗАКОНЕН БИЗНЕС НА ПОМАШКОТО НАСЕЛЕНИЕ В СМОЛЯНСКО,ЩЕ ИМА И ПОМАЦИ –ХРИСТИЯНИ
Сайта не провежда никаква политика за осведомяване на органите защитаващи правата на човека,а провежда политика на подигравка на помаците и подържане на съмнителни хора=агенти …………..

B1iB2

• Guest
Кажи ми как да съм конкурентно способен с тези християнски села ,дето се наливат пари за лифтове ,дирекни луксозни връзки с голями курорти? ???Всички мои факти може да потърсите в нет-а

B1iB2

• Guest
Дано админите не разиденяват помаклъка и не използват сайта за собствени рекламни цели .Дано ,тъй като са далеч от БГ проблемите не се подиграват отново с такива мнения като моите.Имах връзка с всечки админи но я блокирах,защото се подиграха с помаклъка и техните проблеми.Анолираха някои мои мнения и ни подложиха отново на дискриминация.Затова не можем да се обидиним-сития гладния не вярва................ :'(

Isyankar

• Guest
B1iB2,

аз пък имам 100 познати мюсюлмани дето спечелиха проекти по САПАРД и 1000 християни дето не спечелиха проекти. Като има расисти в България и си ги избираме/те така е. Или какво да говорим за общини като Ардино и Джебел, където има по някое друго християнско село и хората последните 20 години и лев не са видели от общинския бюджет. Така е - ние/вие си ги избираме/те. Аз съм доволен от кмета на моята община - работи много добре с бъгларите от български и ромски етнически произход. Дето се казва вторите го избраха. Взимайте пример в Смолян и това е...Ама аз не мога да дойда да ви избирам местната власт - вие си я избирате. Дора нали беше послушната табуретка на Георги Първанов. Червена до мозъка на костите си. Кой ви е виновен - уж от червените хубаво не сте видели - само възродителни процеси, а пък накрая тях избирате. Еми, така ще е. Ние в Димитровград отдавна вече не сме червен град, учете се и си сменяйте властта, ако не искате да продължават да ви гледат като втора ръка комунистите. Ама май повече комунистити има сред помаците, като гледам изборните резултати...

Дора Янкова вие сте си я избрали, а не аз.

Rhodopes

• Guest
Точно така е - всички помаци се бяха юрнали да гласуват за Дора Янкова. Няма какво да се заблуждават хората. Сега ревете. Като гласувате за червените комуняги, така ще е.