Author Topic: Защо ние помаците неможем да се обединим?  (Read 69754 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline fotakiev

• Forum fan
Нали знаеш,че тюрк не значи турчин днес и не искаш помаците да се обединят с днешните турци?
Имам намерение да отворя по-нататък тема за пантюркизма.Ама не бързам,защото и без нея дисега стана ясно,че турчин не е етнос ,а е конгломерат от балканските народи(говоря за западната част) и някогашните тюрки са монголоиден тип хора,нямащ вече нищо общо с българите от когато и да...
П.П.Ако бързаш да дискутираме отвори Ти тема

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
Нали знаеш,че тюрк не значи турчин днес и не искаш помаците да се обединят с днешните турци?
Имам намерение да отворя по-нататък тема за пантюркизма.Ама не бързам,защото и без нея дисега стана ясно,че турчин не е етнос ,а е конгломерат от балканските народи(говоря за западната част) и някогашните тюрки са монголоиден тип хора,нямащ вече нищо общо с българите от когато и да...

Какво мога да ти кажа, виж кога става въпрос за вас имате по 20 теории а кога става въпрос за други те са "мангали"(в преносен смисъл казвам).Тоест ако мислиш че, монголоид ме унижава или ме показва  по не достоен ....дълбоко се лъжеш.Напротив всички хора са достойни.Дори да имам циганска кръв какво от това?Нека всички благороднически титли да останат за вас.Но моля ви нека да не стане така че да откривате пак "киселото зеле" офффф пардон,...... исках да кажа "киселото мляко.Ндей забравя че, ваши близки родственици от Велика Булгария... тоест днескашните татари  все повече вдигат глава и и се обявяват за булгари....А те са със малко дръпнати очи.Нищо лошо нали..... ние турците ги обявяваме за братски народ....въпреки че,днес не сме със монголоидни черти.Монголоидната черта не е признак на слаба култура и неукост и поприще за срам.Спомни си някога   са ни управлявали преки наследници на Чингис хан..... ;D

Offline fotakiev

• Forum fan
Никого не съм се опитал да обидия като го нарека монголоид.Не изопачавай.Колкото до Българите от Волжка България за информация ти казвам,че сред тях има много с дръпнати очи(монголоиди),защото са покорени от татарите(монголите).
Като нямаш факти и започваш да остроумничиш.Темата е за обединението на помаците и те съветвам да си по конкретен...като искаш с удоволствие ще ти обясня колко си тюрк...ама... в друга тема нали?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Fotakiev, tova e mnogo hlızgava tema i kato dledam straşno si se podhlıznal. Pointeresuvay se ot koga sıştestvuva dumata Tyurk (Türk) i kıde i v kakıv smisıl se upotrebyava v dneşno vreme . İzraza Turçin se upotrebyava samo v Bg, a ako go upotrebiş v Tr nikoy nyama da te razbere. Ako se interesuvaş za etnos Türk/Tyurk takiva mojeş da nameriş v dosta strani vklyuçitelno i TR. Za mongoloidnite çerti moga da ti kaja çe tryabva da si slyap za da ne vidiş çe te sa poveçe mejdu etniçeskite Bılgari otkolkoto pri etniçeskite Turci kakto v BG taka i v Tr.
V uçebnika po istoriya za 11 klas razdel prabılgari pişeşe çe te sa ot Tyurksko ( Türk)- Tatarski proizhod koeto dokazva imenno tezi mongoloidni çerti sred bılgarite. Ta nali znaem za obedinenieto na protobılgarite s onogurite, peçenegite i Kumanite, da ne govorim za hunsko-avarskata jilka. Taka çe meşanata skara si e navsyakade a Hitler go smyatat veçe za otkaçil poradi rasovo-diskriminacionnoto mu povedenie.
Mislya çe nyama smisıl da se sporyat neşta koito civilizovaniya svyat otdavna e izostavil i gi sçita za faşistko. Taka e i v TR.
Obedinenieto na Pomacite e domokratiçno pravo i si e tehna rabota s kogo i kak şte se obedinyavat. V momenta nay-vajnoto e da ne im se çovırka po ranite. Anladın mı ?

Tralala

• Guest
 Тралала ,неграмотни сме но защо си избрала верен приятел в живота от неграмотници.Да беше си намерила някой по грамотен  ,ама нали се търси навсякъде качеството  ;D ;D ;D.  Та  и за това  ,ти водена от девиза -Помашко значи Качествено -си избрала качественото .Направила си  точния избор , та това се равнява на 6-ца от тотото ,честито  от мен.

Няма нищо такова Снейк. Сред "помаците" има много грамотни и образовани хора,това казвам в пост-а ми, а не квалифицирам никого за качествен и некачествен (от къде пък го измисли такова определение не знам и аз). Курт, грешка нямам ни една, но това е моят майчин, ти няма как да ме поправяш, уви. Твоят майчин не знам кой беше - турския или "помашкия". За втория очаквам след като се "обедините", да го представите на аудиторията и да измислите и граматиката му (при затруднения поровете се за измислянето на македонския език).

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Tralala, ne si dlıjna da sıotvetsvuvaş na nika si no gledam çe uporctvuvaş za takıv unison. Ot koga dumata vyara stana vera, ili pogreşno sa ni uçili edno vreme daskalicite. A tezi zapetayki i udivitelni deto gi polzvaş bezrazborno. Dostatıçno sım tırpeliv i gramoten za da ne ti otvırna vıv sıştiya stil sıs podobni izrazi.
Post 123 e otgovor na provokatora HYZ koyto psuvaşe vseki nared i be izhfırlen. Otgovorih na negov posting koyto misleh çe nyama da bıde iztrit, taka i stana. Tuk e myasto za obştuvane a ne za partizanstvo na provinili se provokatori. Vreme e da go razbereş.

Tralala

• Guest
...

Курти, спри да се излагаш, моля! Едва ли сега ще се научиш на пунктуация, така че прекрати това спамене. И запетайките, и удивителните, и всички пунктуационни знаци, пълни членувания и т.н. са по правилата.
Какъв отговор може да бъде подобна простотия. Който е псувал си е за него, а и постът му е премахнат явно, но не и твоя!

За какво е място ми е ясно отдавна и ти спадаш в групата на провокаторите.

П.П. Смисълът на ник-а ми не е във възможностите ти да го разбереш!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Znaçi vyara ne e vera i ti ne znaeş mayçiniya si ezik a kritikuvaş drugi. A zapetaykite i udivitelnite si svobodna da si gi pişeş kıdeto si iskaş, no ne pretendiray za da ne se izlagaş poveçe.  ;D

Isyankar

• Guest
Dostatıçno sım tırpeliv i gramoten za da ne ti otvırna vıv sıştiya stil sıs podobni izrazi.

Писането на български език на латиница говори за дълбока духовна и морална книжовна неграмотност. Неуважение към една азбука, един език, една нация, една история, една култура. И после да се очаква нещо по-различно от другата страна ? Няма как...Каквото повикало, такова се обадило.

Offline beliazan

• Member
  • **
Писането на български език на латиница говори за дълбока духовна и морална книжовна неграмотност. Неуважение към една азбука, един език, една нация, една история, една култура. И после да се очаква нещо по-различно от другата страна ? Няма как...Каквото повикало, такова се обадило.
Za seten pat Aslane dokazvash che si edin ogranichen nacionalist(ot nai kofti forma).
Ti si sram za  tvoeto saslovie(koeto i da e to).
Do kostite si propit ot omraza i zlonamerenost kam nas pomacite.
Kakvo tarsish tuk e vaprosa.
6to ne si butnesh edin zariad i se vzrivi6.

Offline beliazan

• Member
  • **
Курти, спри да се излагаш, моля! Едва ли сега ще се научиш на пунктуация, така че прекрати това спамене. И запетайките, и удивителните, и всички пунктуационни знаци, пълни членувания и т.н. са по правилата.
Какъв отговор може да бъде подобна простотия. Който е псувал си е за него, а и постът му е премахнат явно, но не и твоя!

За какво е място ми е ясно отдавна и ти спадаш в групата на провокаторите.

П.П. Смисълът на ник-а ми не е във възможностите ти да го разбереш!
Mnogo umno.Ne si go i pomisliai oti ke ti se sluchi. ;D

Shumarov

• Guest

Uit Uit*
Vyv koi uchebnik po patriotizym pishe tezi pravila za etikeciq, Isyankare?Ne vqrvam da na Grafstvo Dimitrovgrad, ili Uzundjovo?Ili ot Malevo!??Tam ima mnogo aristokrati ot pomashko poteklo!Namiram za obidno, i unizitelno da se nalaga da davam obqsneniq zashto ne pisha na kirilica, no vqrvai mi - tova ne e kriterii za дълбока духовна и морална книжовна неграмотност.A dori i da e taka-ne prochetoh mnogo blestqshti tvoi akademichni pisaniq.I kato si tolkova golqm estet, i fin knijovnik-na kakvo dyljim nie negramotnite plebei chestta ot prisystvieto ti vyv foruma?Tuka qvno ne e tvoqta estestvena akademichna sreda.
*Uit Uit-mnogo se izvinqvam na dimitrovgradski dialekt

[/quote]

Offline Observer

• Avarage member
Tozi vypros e nujno da se zadade nai-pyrvo v centralata na DPS. Ako se poluchi polojitelen otgovor togava moje da se obediniavate. Inache ne moje.

Tralala

• Guest
Znaçi vyara ne e vera i ti ne znaeş mayçiniya si ezik a kritikuvaş drugi. A zapetaykite i udivitelnite si svobodna da si gi pişeş kıdeto si iskaş, no ne pretendiray za da ne se izlagaş poveçe.  ;D

Наистина ли си вярваш, че запетайките и удивителните се пишат свободно? До сега беше комик, но вече преминаваш в категорията "трагичен герой". Късно е да учиш нормите на българския език, но пък можеш да се заемеш със създаването на такива за "помашкия език". Че в това положение с еднакъв български и "помашки" майчин, няма да можеш да ни убедиш в общия ви турски корен :)

П.П. Темата се разми, но след като мнозина рипат да поставят под съмнение насилственото приемане на исляма от българите, които сега са наричани "помаци", то и аз не съм съгласна с използването на изявително наклонение относно "носенето на фесове" от българите (за по-голяма достоверност). Меренето с различни аршини е типично за някои потребители начело с българофоб-а Курт! Комплексите от миналото ги оставете в миналото или посещавайте специализирани медицински лица.

Снейк, ето една причина за разделението - комплексарщината.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
Наистина ли си вярваш, че запетайките и удивителните се пишат свободно? До сега беше комик, но вече преминаваш в категорията "трагичен герой". Късно е да учиш нормите на българския език, но пък можеш да се заемеш със създаването на такива за "помашкия език". Че в това положение с еднакъв български и "помашки" майчин, няма да можеш да ни убедиш в общия ви турски корен :)

П.П. Темата се разми, но след като мнозина рипат да поставят под съмнение насилственото приемане на исляма от българите, които сега са наричани "помаци", то и аз не съм съгласна с използването на изявително наклонение относно "носенето на фесове" от българите (за по-голяма достоверност). Меренето с различни аршини е типично за някои потребители начело с българофоб-а Курт! Комплексите от миналото ги оставете в миналото или посещавайте специализирани медицински лица.

Снейк, ето една причина за разделението - комплексарщината.
Уважаеми админи,
на мен постингите триете а тук  се е превърнало в средище на панслависти ...от която им политика Помаците са страдали и са подложени на геноцид.И културен и физически геноцид!!!Нека да превърнем този сайт в едно място на Помаци и техни беседи.Европа се нужда именно от това!!!!Щом Помаците не възпреимат насилственото "потурчване" и "помохамеданчване" защо бе агенти славни вие си тормозите тук в този сайт който, е исконно и просто казано си е сайт на Помаци.Защо постоянно повтаряте измислените "литературни шедоври" ..."Даваш ли даваш балканджи Йово хубава Яна на турска вяра".кЪДЕ СТЕ ВИДЯЛИ ДА ИМА ТУРСКА ВЯРА И КЪДЕ СТЕ ВИДЯЛИ ПОМАЦИТА ДА СА БИЛИ МОХАМЕДАНИ?Това е гавра със  достойнството на този народ!Понеже знам че, пак ще ме триете,ще изпратя този постинг на всички мои приятели помаци.