Author Topic: Защо ние помаците неможем да се обединим?  (Read 69752 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

XYZ

• Guest
Изтрито от модератор поради нарушение на правилата!

B1iB2

• Guest
Не може един помак от с.Брезе ( Живко Билянов) да е първи в смолянско на атака и да чакате обидинение.Не може един помак от с. Тикале(Аянски.виж във V box-а )да иска да трепе своите събратя и да има обидинение.Неможе помаците извън чужбина да се подиграват с помаклъка и да заплашват с бан да не са засегнати...........Не може държавата да ни приема постоянно за нейни врагове в продължение на 130 г.не може от форумите Помак и Атака постоянно да ни натякват ,че не сме българи-такива сме.......
До кога помаклъка ще е курбан на нечии интереси? >:(Оставете ни намира всичики подкупни агенти...
Поне аз милея за родното и не може никой да ме агитира в обртното,макар че постоянно търпя ударите на фанатизма.Да живеем мирно и весело с братята ни християни и да се противопоставим на глупави религиозни различия............

Offline Dobrev

• Forum fan
Не може от форумите Помак и Атака постоянно да ни натякват, че не сме българи-такива сме. До кога помаклъка ще е курбан на нечии интереси? Оставете ни намира всичики подкупни агенти...
Поне аз милея за родното и не може никой да ме агитира в обртното,макар че постоянно търпя ударите на фанатизма. Да живеем мирно и весело с братята ни християни и да се противопоставим на глупави религиозни различия.

Евалла!
По-добре не може и да бъде формулирано :)

XYZ

• Guest
Чуйте помаци: Докато го има този сайт, докато има българомразци сред нас, само ще се вайкаме и ще се чудим откъде ни идват белите. Винаги сред помачеството е имало турски елементи, виждат се без очила тук, подражавайте им, но после не се чудете защо България е студена към вас.

B1iB2

• Guest
Чуйте помаци: Докато го има този сайт, докато има българомразци сред нас, само ще се вайкаме и ще се чудим откъде ни идват белите. Винаги сред помачеството е имало турски елементи, виждат се без очила тук, подражавайте им, но после не се чудете защо България е студена към вас.
твоето изказване е породено от омраза и комплекси.ако скучаеш не се опитвай и ти(Вие) да делите помаклъка от българските им корени.Има и турски елементи но не си ли си задавал въпроса, дали това  е причина на постоянното гонение на помака и поставянето му винаги в позиция на враг на милата ми България????????какво направихте за да се осъзнае този народ като български-получи само насилие и прогонването му на 50% в чужбина.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK

İyiki varsınız sizin gibi salaklar olduğu müddetçe bizim sorunumuz olmaz.  Faşizmin neden küçük ülkelerde görüldüğüne dair güzel bir örneksiniz.

Offline jemal

• Historian

Помаци и помашки сайтове  ще има винаги, и не  те са виновни за провежданата повече от 100 години политика от българските правителства на етническо прочистване и асимилация. Българските правителства докараха страната до няколко национални катастрофи а не малцинствата. Ние не сме виновни за проваления национален идеал. Дедите ни са ни научили силно да обичаме родината си и да ненавиждаме подтисниците си.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Поне аз милея за родното и не може никой да ме агитира в обртното,макар че постоянно търпя ударите на фанатизма.Да живеем мирно и весело с братята ни християни и да се противопоставим на глупави религиозни различия............

Радвам се, че се чувствуваш българин, но не мога да се съглася с мнението ти относно религиозните различия. Те съвсем не са "глупави" - религията е житейска философия, към която трябва да се отнасяме с респект. Традиционната религия в Република България според Конституцията е Източното православие. Това поставя мюсюлманите в непревилигирована малцинствена религиозна общност. Което не би трябвало да означава, че мюсюлманите са по-малко (по нечисти) българи. Но би.

Крайно време е да разглеждаме понятието "българин" като название за национална принадлежност (гражданство), е не като етноним (свързан с предпологаем етнически произход). Едва тогава ще получим жадуваната единна и силна българска нация.

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1316.msg21537.html#msg21537

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan

B1iB2

• Guest
Радвам се, че се чувствуваш българин, но не мога да се съглася с мнението ти относно религиозните различия. Те съвсем не са "глупави" - религията е житейска философия, към която трябва да се отнасяме с респект. Традиционната религия в Република България според Конституцията е Източното православие. Това поставя мюсюлманите в непревилигирована малцинствена религиозна общност. Което не би трябвало да означава, че мюсюлманите са по-малко (по нечисти) българи. Но би.

Крайно време е да разглеждаме понятието "българин" като название за национална (гражданска) принадлежност, е не като етноним (свързан с предпологаем етнически произход). Едва тогава ще получим жадуваната единна и силна българска нация.

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1316.msg21537.html#msg21537
Религията трябва да е нещо лично.Връзката с АЛЛАХ е индивидуална или при християните господ ,Не трябва да се парадира и постоянно някой да се чука по гърдите ,какъв Е.
 Не съм твърдил ,че помаците се ползуваме с някакви преференции-точно обратното(виж моите коментари).Православието е финансирано от държавата,докато нашата религия е в немилост.В Смолянско не достигат188 ходжи,и причината е че няма ясна инвестиция за да се занимава човек точно с това.Но въпреки всичко това защо трябва да се делим от обикновенните хора ида се гледаме с презрение,след като и те нямат вина за нашите недъзи.........

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Религията е нещо обществено, не е лично. Иначе на джамиите и църквите трябва да им викат личен дом, вместо обществен.

Религията (от лат. religio — свещено задължение, благоговение) е форма на обществено съзнание, съвкупност и система от възгледи, нагласи и обичаи

Ако някой ме обиди на личностна основа, може и да се престоря, че не съм забелязал. Но когато се засягат религиозните ми чувства е нещо друго, защото по този начин се атакува не отделна личност, а цяла обществена група. Дискриминацията в обществото не е на личностна, а на групова - етническа, религиозна, полова, расова и пр. основи. Ето защо трябва да сме наясно, когато боравим с тези понятия.

Не съм съгласен и с това престараване, да наричаме българите-християни "братя". По този начин поставяме в много неудобно положение другите етноси в страната ни. А нали искаме да сме единна нация?! Не можем да сме близки с едни, а чужди с други. Всички сме равни по дефиниция - Република България е еднонационална държава. Няма брята, няма и врагове. Всички сме съграждани. Кой какъв се чувства е отделен въпрос, но ние нямаме право да се ровим в разни "корени" за да определяме една част от хората в тази държава като "братя", а други като "врагове".

Tralala

• Guest
ХРИСТИЯНИТЕ bili  ПОВЕЧЕ ЕВРОПЕЙЦИ ОТ МЮСЮЛМАНИТЕ

Sedefço52, Tezi ot Etiopiya li, e to biva biva ama pık tolkova negramotnost si e baya cahillik.
Ami za fesovete da ti kaja çe i vsiçki bılgari si gi noseha i to s golyam merak. Znaçi sega plyueş i po dedite si.

И граматиката ти куца, но в това изненада няма. Та би трябвало да използваш минало свършено време в преизказно наклонение, защото май не си бил роден, когато уж са си ги носели. Верно, че така изглежда достоверно, но пак издишаш.  Не се изказвай като  очевидец, моля!

Offline Snake

• Forum fan
  Тралала ,неграмотни сме но защо си избрала верен приятел в живота от неграмотници.Да беше си намерила някой по грамотен  ,ама нали се търси навсякъде качеството  ;D ;D ;D.  Та  и за това  ,ти водена от девиза -Помашко значи Качествено -си избрала качественото .Направила си  точния избор , та това се равнява на 6-ца от тотото ,честито  от мен.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
И граматиката ти куца, но в това изненада няма. Та би трябвало да използваш минало свършено време в преизказно наклонение, защото май не си бил роден, когато уж са си ги носели. Верно, че така изглежда достоверно, но пак издишаш.  Не се изказвай като  очевидец, моля!
Tralala, spomnyam si snimki po uçebnicite na razni organizatori po Aprilskoto Vıstanie na koito im lipsvaha kepeteta na glavite, no posle razbrah çe tova e napraveno umişleno s cel da ne se razbere çe sa nosili fesove. Za svedenie, fesa ne e tursko izobretenie i ne se upotrebyava nikade v TR. Za gramatikata nyamam pretencii, no vijdam çe v napisanite ot teb 2 reda ima sumati greşki vıpreki çe pişeş na mayçiniya si ezik.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
  Тралала ,неграмотни сме но защо си избрала верен приятел в живота от неграмотници.Да беше си намерила някой по грамотен  ,ама нали се търси навсякъде качеството  ;D ;D ;D.  Та  и за това  ,ти водена от девиза -Помашко значи Качествено -си избрала качественото .Направила си  точния избор , та това се равнява на 6-ца от тотото ,честито  от мен.

Някой може ла да каже че, като съм учил Божидар Димитровската История да съм научил нещо съществено?Понеже съм "тъп", сам си задавам въпроса и сам си отговарям.Не!!Научих ли нещо за истинския произход на ПротоБулгарите?Не!Днес напротив много мастити учени искат да докажат че, Булгарите са си други хора и развиват 17 теории за произход.Само и само да се заличат Тюрските следи.Защото така са ги учили че, да си Турчин(или Тюрк) е мръсно нещо!Не продължават ли тези мисли и желания за мъст и днес?Продължават!Поне да се похваля,щото никой друг, няма да ме похвали......че, колко съм умен.Тоест най умен между тъпите.А да не говорим че "киселото мляко"( а то не че е кисело,просто нашите така го правят.В останалия свят хората му викат "Йогурт"(Тоест превод от турски закваска) и то не наподобява кисело мляко и си е чисто и вкусно блюдо.Ама ние все ще преиначим нещата.Цял свят кима с главата а ние махаме глава.Цял свят маха глава а ние кимваме.А бе това идва от прекалено знание че, турците са виновни за всичко.Благодарен съм на съдбата че, този кошмар завърши.....защото кога бяха ме изпратили като ученик в Карлово  на една годишнина за Левски аз 15 годишния ученик се чувствах че съм виновен за всичко.Защото пропагандата беше ни наляла главата с все "умни и преумни идеи ,които в днескашно време се разбра че, са били тъпизми."Благодарен съм на това че, съм "тъп" и гола вода .....и да ви кажа не разбирам Родната ни история.Все още не мога да разбера какво нещо е да си "роб".Уж си бил роб а си имал огромна къща и покъщнина ,животни,земя и най вече много челяд.Кажете ми нали съм тъп, нещо не разбирам?Прав ли съм или крив?Аз също и тези нашенци не ги разбирам уж са много големи патриоти   как се приемат да са били Роби.Та това и тъмнокожите които са били в истинско робство не го приемат за Робство и казват колониализъм?Ей много съм тъп!!!!Има ли един умен да ми обясни?