Аго Шериф аз освен че съм теолог, аз съм и историк. Като теолог съм склонен да вярвам в митологията, защото във всяка митология има някаква истина, но като историк аз съм склонен да вярвам само на фактите. В сучея ние говорим за една историческа личност. Незнаем с точност какво му било религиозното убеждение. За да се разбере дали той е бил тангрист трябва да посочим факти, за да разберем дали той е бил православен трябва да споменем факти, за да разберем дали е бил богомил пак трябва да посочим факти. За сега на мегдана имаше една статия. Отхвърлихмея защото статията не е история и не е на мегдана. Имаше няколко каменни плочи, оказа се че една от тях е фалшива, но и да не е там не се посочваше неговото вероизповедание, само това че е бил българин. Има и една фрезка в която се говори за неговата дъщеря, видимо богомилка. В Българската история има много примери кадето царя изпълнява една религия, а синовете и дъщерите му друга. Ние не говорим за поколението му а за самия цар аго Шериф. Каде е този източник кадето пише, че цар Самоил бил богомил. Трябва да сме по обедителни. Хипотезите не са история. А и историята не трябва да се гради от хипотези, тъй като говорим за нещо което се е случило, а не за нещо което може да се случи.