Български > Дискусии

Дельо Хайдутин

<< < (3/4) > >>

Snake:
  Сега ако кажеш ,че си от  дружба" Родина",ще те разбера напълно .Незнам защо искате да правите такава реклама на българското народно творчество.То си има 2-3-хиляди сайта ,иди там ще те разберат на пълно.Е някой ще те псуват ,но вие сте свикнали с това .То ви е като "добър ден", и неви прави впечатление .Ероне ,това е от мен, да не забравяш да вземеш и  Боян Добрев. Вие сте в една  група .Тук ,освен вас двамата никой не дели помаците  на Смолянски и Неврокопски..

user1:
Склонен съм да се съглася, че има такова разделение. Смолянските са по-укумуш помаци, тия от неврокоп по-дивички го раздават...

teo:

--- Quote from: Isyankar on July 30, 2009, 23:20 ---мустафа_б, разликата между помашкия и родопския фолклор е нищожна. Да не кажа, че не същестува...

--- End quote ---

Голямо откритие на Исйанакар!!!!
Та Родопите са си  Родината на Помаците!

Snake:
Така е user1,  от "склоняване" неможете да си намерите  сайт .Изглежа много здраво  ви склоняват  навсякъде ?

pomak BG:
Не се карайте за дреболии, няма смисъл. Кой колко е окомуш това мога да го определи един такъв като мен, който не живее в Родопите. Нямаме нищо против ама да се изтъква помашкото от Родопите т.е. културата на помаците. Няма значение от кой край е на тази планина. Ние сме жадни за това. Интересуват ни не свединята на някой си Иван Димитров или Петър Маринов, а сведенията на нашите баби, дядовци, и възрастни хора от района, тъй като в тях е това което ни трябва на нас, както от историческа гледна точка, така и от културна, фоклорна и пр. 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version