Когато се регистрирах преди известно време в сайта, първите ми постинги бяха точно по тези въпроси и проблемите, които предсоят в тези наши села населени с помаци. Постингите ми бяха изтрити и ми се сложи бан. Изглежда идва този момент и за Неврокопските села, за болезненото и бавно разделяне с традициите. При нас това беше преди 20-30 години и мина безболезнено.
Доста наивно мнение @pomag.
Ако си прав , то не виждам проблем да станеш шеф на ЕСЕДП към МС /експертен съвет по етнически и демографски проучвания към Министерският Съвет на България.
Сайта ни е международен и тука няма място за показване на доноси срещу когото да е било от нас подобно на братя Таламанови които ми са стари приятели и Мурат Бошнак които също ми е симпатичен.
Но те призовавам да бъдеш коректен и да признаеш истинският мотив за твоя бан - атаката ти към книгата на Хусейн Мехмед, която той е писал на твоя компютър- /помагал му си/ и некоректната атака срещу самата личност Хусейн Мехмед .Имай напредвид че и той понякога е трит и банван.
Затова е желателно да не превръщаме форума в междуличностно заяждане. Тука се борим
за това да не се прилага стратегията - "Разделяй и владей".
Ама това за традицийте както го казваш че трябва да го направим както вие сте го направили там в Галата, то тогава сайта нямаше да го има и нямаше да го кажеш това с недомлъвки.
Ние сме се борили със зъби и нокти да си запазим традицийте си и културата си , и едно от местата за показване на това е и този сайт.
Ако тези неща не бяха така , ти нямаше да идеш на събор в Юндола и Доспат и после да качиш снимките тук за да им се радваме.
При нас това беше преди 20-30 години и мина безболезнено.
А защо при нас беще болезнено?
Нима вие сте "по българи от нас"
И кое е това което е минало безболезнено - Асимилация или Интеграция.
Или пък скъсване с миналото и родовата памет?
Нима не се срамувате от факта че вече няколко месеца преследвате онзи уважаван от мене тамошен дядо които искате да го покажете тука като "мечка на синджир"?
Разбира се би било интересно да разкажете за него и да му покажете снимките на всички тука, ама не ми харесва лицемерието на което не искаме да ставаме жертва - хем е интерсен сайта защото в него показваме автентични неща, хем пък тези традиций трябва да умрът или беболезнено както при вас или по друг въображаем начин.
Така че не се сърди ното на админите които справедливо са те изтрили нито на твоя бивш приятел на които си помагал да напише книга - Хусейн Мехмед.
А иначе дори и той няма нищо напротив да опровегаваш с доказателства това което е написал.
поздрави...