Author Topic: Рибново- традиции в миналото,днес и бъдеще!  (Read 149230 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan

Offline PETER

• Forum fan
Шумаров ,за мен Петер е със доста ограничен кръгозор  ,не виждам как може да провокира в мен неадекватни действия. Лично мен ме провокира към бездействие ,но и това не помага.Една свинска опашка като се навие ,иди я развий с адекватно или неадекватно действие или бездействие. Отърване няма.

Казано от човек чиито кръгозор е ограничен от кориците на 1 (една) книжка с приказки е ... нелепо и комично.  :)

А това че "журналистите ще ни изкарват талибани дотогава ,докато наистина станем талибани"
е елементарно прехвърляне на лична отговорност.
СПАМ
Примерно ТЕБЕ това че журналистите те изкарваха българин направи ли те българин?

Offline shaban

• Forum fan
Петер,
Нема кфо да ми се хилиш когато твърдиш ,аз кфо сам чел.Може една книшка сас картинки да съм прочел,аз сам я разбрал и моето съзнание по отношение на внушенията от кинигата са ясни.
Ти може да си прочел и  хиляда киниги  твойто разбиране за света и за хората ще си остане каша ,щото ти не четеш з а да разбираш , ти четеш за информация.

Във връзка с "талибаните"-"Всяко неадекватно действие поражда ,неадекватно противодействие.Познай кой пръв е действал, и кой противодейства.По въпроса за личната отговорност въобще не си наясно, щото и друг съм ти казвал ти мислиш тендециозно само в твоя полза ,ограничено и когато усетиш че нещата ти се изплъзват от контрол говориш за прехвърляве на отговорности.
СПАМ:Не е справедливо  ненормалните неща в една толкова малка държава , да се прехвърлят като отговорност на "талибаните".

Примерно мен,журналисти  и прочие може да са ме изкарвали някакъв си до определен момент и може и да съм им вервал до определен момент  ,но това е било докато прочета втората кинижка сас картинки

Offline Gelina

• Forum fan
Петер, и ние имаме българско гражданство,както се вика.  :) Ти немой ни изкарва неграмотни,да не се окаже,че нашата книжка с картинка е била с повече листа,отколкото твоите книжки взети заедно. ;D Ай да не си мерим....умствения потенциал. 8)

Offline muti6

• Adviser
Казано от човек чиито кръгозор е ограничен от кориците на 1 (една) книжка с приказки е ... нелепо и комично.  :)

А това че "журналистите ще ни изкарват талибани дотогава ,докато наистина станем талибани"
е елементарно прехвърляне на лична отговорност.
СПАМ
Примерно ТЕБЕ това че журналистите те изкарваха българин направи ли те българин?

"Колко си умен и колко си сляп"-казал мъдрецът.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Подпалиха сушилнята за тютюн на лидера на РЗС в с. Рибново Недим Таламанов, докато излежава 3-дневната си присъда.

Днес, 29 септември 2009   20 прочита

Щетите са за 4000 лв., благодарение на това, че низите били зелени, огънят не могъл да достигне до склада с готова продукция на фамилията, в който има реколта за 50 000 лева
Под носа на полицията запалиха пълната с тютюн сушилня на Недим Таламанов, който в момента излежава три денонощия арест за дребно хулиганство след сблъсъка му с приятели на учителя по религия Мурад Бошнак. Докато полицаите охранявали домовете на братя Таламанови и били нащрек за евентулни безредици в селото след масовото меле в петък, ислямистите запалили сушилнята на фамилия Таламанови, която се намира край селото. В нея според роднините на Таламанов имало тютюн за около 3000-4000 лева. Благодарение на това, че низите са били залени, не са позволили на огъня да достигне до склада на семейството, където се съхранява прибраната суха маса тютюн.
Според предварителните сметки в склада на Таламанов е имало сух тютюн за близо 50 000 лева. Хора от Рибново коментираха, че целта на подпалвачите е била складът със сух тютюн, но подпалили сушилнята, за да изглежда, че престъплението е невинна игра на деца с огън. Твърденията са, че подпалването на сушилнята на Недим Таламанов, който е лидер на РЗС в общината, е ответен удар срещу него след боя в петък. На всеослушание Мурад Бошнак заявил на братята Таламанови, че ще ги подпалят и живи ще изгорят, ако доброволно не се изселят от Рибново.

източнк- в.Струма. Днес 29.09.09

Offline Gelina

• Forum fan
За да предпазим нашият Форум от  провакации, Ръководството  на www.pomak.eu взехме следното много важно решение. От утре ще се  приложи следното задължително действие, нашите членове за да имат право да правят коментари относно някои избрани от нас теми,  трябва преди това да са вече автори на най-малко 15 постинга във форума! Tези 15 публикаций трябва  да са авторски  а не - "copy -paste"!

;)

Offline abc

• Forum fan
Той е с повече от 15! Не се закачай с администрацията :P

Offline Gelina

• Forum fan

Offline PETER

• Forum fan
Навремето спорех с един теолог за границата между физика и метафизика.
За незапознатите физика е синоним на природа, на заобикалящия ни свят, а метафизика е синоним на онова дето е отвъд природата, отвъд заобикалящия ни сват.
Та тогава тая граница я оприличих на хоризонта.
Когато човек се изкачва нагоре,  и опознава света, то хоризонта се отдалечава.
Обратно, когато човек слиза надолу, и отрича познанията, то хоризонта се приближава.

Границата на нашия светогледът е точно този хоризонт.  :)
Щото онова което е отвъд е невидимо и е само въображаемо, а онова дето е вътре е видимо и е нагледно от светогледа.

Когато имаме кориците на 1 (една)  книжка с приказки, то тези корици фиксират този хоризонт и колкото познанието на човека да се издига, то хоризонта му не се отдалечава а остава фиксиран от кориците на тази книжка.

Те това имах предвид, а не мерене на книжки и пи~~и;)

Немският философ Витгенщаин е казал в тази връзка една много умна мисъл
Границите на нашия език са границите на нашия свят
http://bgnauka.com/index.php?mod=front&fnc=pub_page&pid=10680

Четете за да схванете и да си разширите светогледа. :)

А за "прехвърлянето на лична отговорност" нe чух разумен аргумент освен че "кой почнал първи", което в края на краищата ще ни заведе в глухата линия на Каин и Авел.
Глухата линия на религията и закона "око за око".

И... някаква вметка че "нещата ти се изплъзват от контрол"
Какъв контрол бе ходжа? Контрол тук имат собствениците, админите и модераторите.
Яз сум само обикновен потребител со лично мнение.
Която ме навежда на мисълта че контрол е поредното понятие което не ти е ясно. ;D

Айде лека.

Offline Gelina

• Forum fan
Петре, не знаехме,че има книги! Това яде ли се?Пие ли се?  :D

Offline PETER

• Forum fan
Редят се на рафтовете, та да изглеждаме умни като ни дойдат гости. ;D

Offline Gelina

• Forum fan
Поне викаш ли някой да маха прахоляко от тях? 8)

Offline Беглик

• Advanced member
Гелина, знаеш ли дали е правена сметка колко ще струва ремонта на пропаданията по улицата от площада в Рибново нагоре? Или за празниците вече са я ремонтирали?

Offline PETER

• Forum fan
Поне викаш ли някой да маха прахоляко от тях? 8)

Що, ти твоите да не ги изтупваш, като ще идват гости?  :D

Аре стига, че пака разводни тезата ми, а мненията на Шабан и Мутиш са ми интересни.