Съгласен съм с ves-K,че и през комунизма и преди това когато на нас помаците насила сменяха имената собственим и фамилни то учудващо много,стотици фамилии се запазиха и са от векове,например Бошнакови,хаджиеви,терзиеви,моллови,камберови,караисмаилови,кахайови,касапови,рашидови,асанови,поюкови,алендарови...... и безброй такива никой не посегна и се запазиха и до днес.Ако например аз искам турско гражданство трябва освен собственото име да си променя или видоизменя и фамилията.Казвам това като факт,имам приятели дето се изселиха семейно и днес техни роднини вече са забравили ако му кажеш името защото то е коренно рчазлично.И какво става,същия този е например Моллаоглу,а в БГ роднината му е Моллов,да не говорим ако има и промяна и на собствено име.Истината е една,при промяна на собствено име се губи един индивит,само този аз един човек,но както е в ТР при промяна задължително и на фамилията то аз неволно затривам поколения преди мен и след мен,след 50 100 години кой ще знае за мен!!! Това е жалко.