Author Topic: Smyana na Familiya - Zakon !  (Read 60638 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

user1

• Guest
Re: Smqna na Familiq - Zakon !
« Reply #30 on: July 23, 2009, 16:17 »
Моята фамилия не е пипана през ВП, същата си е както и преди 100 години.
И съм помак.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #31 on: July 23, 2009, 16:19 »
...

Саморедактирах се.
Може пък да не съм прав.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #32 on: July 23, 2009, 16:29 »
ABC, недей да обобощаваш за помаците. По България плюе само един. Преди време той плю и по Рахмие, Ондер и самия сайт, та за България ли ще се спре?

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #33 on: July 23, 2009, 16:38 »
ABC, недей да обобощаваш за помаците. По България плюе само един. Преди време той плю и по Рахмие, Ондер и самия сайт, та за България ли ще се спре?
- Еми дай да му видем сметката на този поганец!
Дай да му видим именцето на гаджала , ника..

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #34 on: July 23, 2009, 16:50 »
Метка, не съм си позволявал и няма да си позволя да виждам сметката на никой, да наричам хората поганци, гаджали и други високо културни имена. Трудно ми е да достигна това ниво, възможностите ми са ограничени. Ако ти харесва, виж сметката, на който искаш. Успех.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #35 on: July 23, 2009, 17:01 »
Това се казва  "индукция" Беглик и понякога този метод е правилен както в Случая ,за да си доволен.По България никой не плюе Беглик, просто много хора плюят против българската политика ,само това е , нищо повече.Постовете на същия този си стоят в оня сайт ,направи справка и ще се убедиш ,че той не е плюл по сайта ,Йондер и Рахмие. Същият този дори се махна от онзи сайт, в знак на подкрепа към Рахмие.

user1

• Guest
« Reply #36 on: July 23, 2009, 17:03 »
Закон на Мърфи за дискусиите: Във всяка дискусия се стига до персонални сблъсъци

Offline daylek

• Adviser
  • pomakinka gorda sam jena... SorguluYorum
« Reply #37 on: July 23, 2009, 17:04 »
Aynı kültürden gelen, farklı ülkelerde yaşayan insanlar… Siz Pomaklar! “Ben Pomağım”  demediyseniz, diyemiyorsanız ve diyemeyecekseniz eğer yaşadığınız ülkelerde; Neyin hangi soyun,  adını arıyorsunuz? Yada sürdürmeye çalışıyorsunuz ? 

Umarım biriniz çevirebilirsiniz…
Çan, ezan arasında
Çeperlerini yıkmaya çalışan
Küplere sıkışmış
Akışkan ruhların iniltileri
Mübah mıdır?

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #38 on: July 23, 2009, 17:27 »
Някой от неговото село, ще се сети ли след време, кои са неговите деца и внуци, на кой род принадлежат и т.н. и т.н. Твърде наивно. Ако нямаше достатъчно информация например за Наум Шаламанов, колко хора биха се сетили, че това е именно лицето Наим Сюлейманоглу???
  С една дума разбрано! От коментарите дотук става видно,че наистина тези малки но задължителни промени във фамилното име е гаранция.че след 1-2 поколения се затрива цяла една фамилия.Жалко за дедите ни,това не е демократично заради едно гражданство да затрием паметта на нашите деди  борили се стотици години за самата чест на фамилията!
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #39 on: July 23, 2009, 17:29 »
Prevod na tova koeto daylek e napisala:
Hora na edna kultura jivee6ti v razli4ni strani ....... Vie Pomacite! Ako ne ste kazvali '' Az sam Pomak'', ne kazvate , ne moje da kajete v stranite kadeto jiveete; Togava za kakvo ot koi rod ste e tarseneto vi, tarsite imeto mu? ili pak se opitvate da prodallite negovoto pokolenie.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #40 on: July 23, 2009, 17:30 »
Шабане, благодаря за информацията.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #41 on: July 23, 2009, 19:49 »
Prevod na tova koeto  deylek e napisala:
Hora na edna kultura jivee6ti v razli4ni strani ....... Vie Pomacite! Ako ne ste kazvali '' Az sam Pomak'', ne kazvate , ne moje da kajete v stranite kadeto jiveete; Togava za kakvo ot koi rod ste e tarseneto vi, tarsite imeto mu? ili pak se opitvate da prodallite negovoto pokolenie.
 Благодаря за превода kor_nica.Никъде обаче в закона на БГ не е казано да си на ОВ или друга пунктоация за фамилия. Пак казвам в Турция трябва да се отречеш косвено от фамилия с добавки на промяна на фамилията,която води до затриване на поколение преди нас,ако някой има факти и ме обори нека каже,засега това е реалноста на  наши братя помаци принудени по силата на закона да се отрекат от фамилията си!!!
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

user1

• Guest
« Reply #42 on: July 23, 2009, 19:58 »
http://lex.bg/laws/ldoc/2134673409 и
http://im.cablebg.net/clients/zgreg-99.htm

тук е публикуван Закона за гражданската регистрация.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #43 on: July 23, 2009, 23:42 »
....

Offline Azi-2000.

• Avarage member
« Reply #44 on: July 24, 2009, 02:08 »
Posledno- da se publikuva zakona v TR spored koeto si zadyljen da promenish familiqta si,demek da otrechesh dedi i maiki predi nas.Moje li da sym turski grajdamnin BEZ da promenq familiqta mi ili NE.Pitam? Tova e edijn vypros s koito sa se zblyskali desetki hilqdi pomaci prinudeni da priemat druga familiq nalojena ot zakonite na Turciq!