Author Topic: ПАМЕТНИКЪТ В ЗАВЪРШЕН ВИД  (Read 30881 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Isyankar

• Guest
Re: ПАМЕТНИКЪТ В ЗАВЪРШЕН ВИД
« Reply #60 on: July 22, 2009, 12:52 »

"Ислямизация на помашкото население" е поредния абсурден бисер, тъй като помаците са традиционни мюсюлмани.

А разлика между ислям и ислямизъм правим ли ?

user1

• Guest
« Reply #61 on: July 22, 2009, 12:52 »
Не сте прочели в детайли - "опасна изолация и ислямизация" съм написал.И двете неща са твърде опасни.А и не ми е правило впечатление помаците да са най-ревностните мюсюлмани.Това имам предвид.
Допълнителни дози ислям не са нужни на помашката душа.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #62 on: July 22, 2009, 12:55 »
А на мен пък ми прави впечатление много познатия стил на писане...

user1

• Guest
« Reply #63 on: July 22, 2009, 13:05 »
Все още никой не е посочил предназначението на въпросния паметник.Авторът на монумента какво иска да внуши?И защо в частен имот, а едва ли не, с обществена значимост?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #64 on: July 22, 2009, 13:08 »
А разлика между ислям и ислямизъм правим ли ?

Ставаше дума за ислямизацията. "Ислямизация" е процес на приемане на ислямската религия. "Ислямизмът" е политическо движение. Всеки, който не изпитва параноичен страх само при дочуване на общия корен на двете понятие, знае разликата.

Isyankar

• Guest
« Reply #65 on: July 22, 2009, 13:10 »
Аз да ти кажа под секрет, че тези, които говорят за "настъпваща ислямизация" при помаците имат предвид точно, "настъпващ ислямизъм".

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #66 on: July 22, 2009, 13:13 »
Който твърди това е популист, а които му вярват - параноици.

Isyankar

• Guest
« Reply #67 on: July 22, 2009, 13:16 »
Политиците са популистите, а електората параноиците.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница

user1

• Guest
« Reply #69 on: July 22, 2009, 13:43 »
Мен ми е интересно за паметника, а никой не казва нищо по въпроса.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #70 on: July 22, 2009, 13:52 »
Изглежда в момента авторът събира необходимата строителна документация.

user1

• Guest
« Reply #71 on: July 22, 2009, 13:57 »
По тази логика (строеж на паметник без разрешение и одобрен проект), аз мога да си построя гигантски пречупен кръст или реплика на газова камера, очевидно, без да има негативни последствия за мен.И ще разпратя по медиите наляво-надясно снимков материал, най-малкото за да стана известен.Евентуално, тогава някой би се сетил, че не може току-така да се строи.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #72 on: July 22, 2009, 13:58 »
Мен ми е интересно за паметника, а никой не казва нищо по въпроса.

user1,организирай си екскурзия през викенда,брат ми .Интереса ще ти бъде задоволен на макс ,само при извора където може да се срещнеш и с откривателя.Тук коментарите са различни ,едни са одобрителни,други не.А,паметниците са за това , да се посещават за памят и почитание.

Isyankar

• Guest
« Reply #73 on: August 11, 2009, 15:12 »
Паметникът на незнайния турски войн в поповското с. Славяново е изграден без разрешение от Министерството на отбраната

11 август 2009 | 14:52 | Агенция "Фокус"

Попово. Паметникът на незнайния турски войн в поповското с. Славяново е изграден без разрешение от Министерството на отбраната. Необходимостта от неговото събаряне не е проява на религиозна нетърпимост, а спазване на законите. Това каза за радио „Фокус” - Шумен Пламен Събев, директор на Историческия музей в Попово. Според Събев братята Юзеирови, издигнали паметника досега се опират на разпоредбата, която гласи, че всеки има право да строи каквото пожелае стига да е до 3 метра на височина и да е в рамките на имота му. В случая обаче не става въпрос за стопанска постройка, а за военен паметник. По закона за военните паметници преди да се строи трябва да се получи разрешение от Министерството на отбраната, а такова в случая няма и не е търсено. През септември изтича срокът за проверки и изчакване на процедурите и ще стане ясно дали паметникът на незнайния турски войн ще бъде съборен.

Йоанна ВЛАДИМИРОВА

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

http://www.focus-news.net/?id=n1238275

Капъкуле

• Guest
« Reply #74 on: August 11, 2009, 20:50 »
Чух по новините за този паментик, на турски !!!!! (представете си) войн в България. Стана ми много интересно кой е разрешил подобна провокация, а то виж, оказало се, че това е незаконна самоинициатива на един етнически турчин. За съжаление в отслабена България подобни неприятни инциденти тепърва ще се случват.