Има една моден израз,казва се бон тон. Този бон тон може да се осъществи единствено когато има взаимоуважение. Взаимоуважението може да се осъществи единствено когато
в диалога всеки уважава събеседника си ,не подчертава слабите му страни,изтъква добрите му страни .Говореното за добрите начала във всеки човек, във всяка общност,във всяка
религия ,ги развиват в посока на добро. Аз не съм съгласен някой да идва и да говори ехидно ,за моите /нашите/лоши страни ,защото аз /ние/ съм/сме/ достатъчно голям ,за да погледна в себе си и
да ги видя и да желая да ги нямам. Това се отнася за провокаторите в сайта които говорят за нашите слабости със цел да ни докажат ,че те са нещо повече и на тях трябва да подражаваме и с тях да се съдружаваме и то след като в очите им се чете подлост и след като виждам ,че и тяхната култура не е на нивото което си мислят ,че е.
Не случайно и в Корана е казано ,че хората са скъперници по начало ,скъперници в смисъл на това да правят добро и да се отнасят добре.
Не виждам смисъл да говоря със скъперници като Фотакиев и компания защото техните намерения са прикритонадменни и като такива са и подли . Да, във сайта има отлични хора
като Дилмана , Силвия,Пепито във които няма високомерие и с които може да се направи добър мохабет ,защото са добри говорители и слушатели.
Затова нападката ми срещу вас е ,че ситото ви е пробито по отношение на прикритата злонамереност .
Конкретно за темата "Брак с деца" . Това ,че в Корана и Хадисите не е много ясно дефиниран този случай ,някой се опитва да използва тази слабост и да атакува нашата същност със подлостта на навлек влезнал със цървули на метено. За мен това е обидно още повече ,че в нашите традиции няма такива неща като брак със деца.Ние сме тук да разглеждаме добрите традиции и добрит неща от нашата култура и да ги развиваме така както е записано в правилата . Всички имаме приятели от другите общности ,бихте ли ми обяснили как можем да сме приятели с тях ,ако взаимно не уважаме и добрите и лошите си страни различията си и ако си говорим лошо за нашите културни особености. Запомомнете ,никой не е достатъчно добър.
Мнението ми ,че търсите изкуствен рейтинг ,като допускате противопоставяне между християнство и мюсюлманство,между турци,помаци ,цигани,българии ,евреи ,араби и каква ли не
още паплач е основателно и това е бягане от платформата на сайта ,който не е международен както се изразявате , а би трябвало да е на нашата общоност и да служи за развитието наобщността ни ,а не за прокарване на разграничитлни линии. Защото доколкото виждам това са най пиперливите теми и ми е болно ,че взаимно избиваме комплексите си и то по на надолнището на неуважението между съседи.Изглежда това си е типично балканска черта за всички по тези ширини.
Ето какво пише в Корана за нашите съседи:
http://islam.forumup.com/about449-islam.htmlНека да има по малко членове втози сайт , но нека да се развива добросъседството чрез взаимно уважение и зачитане на правата и дане се допускат опити за унижение на етнически,религиозни ,културнии всякакви признаци.
"Абдуллах Ибни Умер попитал семейството си, които били заклали овца:„Дадохте ли на съседа евреин"
"От правата на съседа са:
1.Да му бъдеш верен и да пазиш тайните му!
2.Да не накърняваш достойнството му и да се държиш толерантно с него!
3.Да защитаваш интересите му така, както защитаваш личните, и да прекратиш всяка негативност спрямо него!
4.Да го посетиш, когато се разболее и да се грижиш за семейството му, когато той отсъства!
5. Да бъдеш със засмяно лице, когато го срещнеш! "
И в контекста на горното ,не виждам дух на добросъседство след като се допускат теми създадени с цел конфронтация . От мен е това ,нямам нищо лично към никого ,но нека сайта да бъде това за което е създаден да носи мир , а мирът се установява чрез въвеждане на ограничителни мерки за определени хора и спазване на правилата и зачитане на правата.
Не съм имал за цел да обиждам когото и да било, има за цел да се спре с обидите в сайта и да има наистина толерантност основана на това да се вижда доброто и в различията , ане само в общите нещата които ни свързват.