Author Topic: Нашата история, която унищожаваме  (Read 17197 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline daczo

• Forum fan
Izviniavam se Gugu da ne ubedia kolegite   ot  muzeia,no vsiako pyrche triabva da e sybrano otdavna.Tezi znaci mozhe niakoga da progovoriat.V drugi dyrzhavi zemiata prisiavat sys sito,da mogat i naj-malkoto pyrchence da nameriat,a tuk vsistko  razsipano i nikoj ne se e potrudil da gi sybere.Kakvo shte ustane sled nas.Samo razvalini za deset srebyrnika.Smiah na istoriiata.Ot kadyrni bashti,ne kadyrni deca.

Offline abc

• Forum fan
Поздравления и от мен :)

Offline oruch

• Senior member
Метка, Метка,
Благодаря за импровизираната разходка, и прекрасните снимки.
Пожелавам ти да запазиш този ентусиазъм в сърцето си за винаги, защото това няма да му позволи да остарее никога, знаеш го. ;)

Offline Metka

• Forum fan
Метка, Метка,
Благодаря за импровизираната разходка, и прекрасните снимки.
Пожелавам ти да запазиш този ентусиазъм в сърцето си за винаги, защото това няма да му позволи да остарее никога, знаеш го. ;)
Благодаря ти Оруч!
С трепет очаквах да коментираш моята тема.
Всъщност този ден трябваше да сме заедно с тебе и още няколко форумци в Македония на гости у аго Шериф.
Но е било писано да не стане..
Тука е и мястото публично да се извиня на Шериф за това че замисъла на експедициата ни до Македония не се реализира.
Казвам го със ръка на сърцето си и се надявам на разбиране.
Е опитах се като главен виновник да компенсирам "провала си" на организатор ,като заснех тези кадри в неделя обикаляйки байрите..

Offline saleika

• Advanced member
Metka pozdravi za prekrasnite snimki ot moq roden krai 4udesni sa nai ve4e za parvata i mnogo pozdravi na İsmail
Blagodarqti ot sarce
Da ne zabravq da blagodarq za podarenite kamenni cvetq MERSİ METKA

Offline Serif mkd

• Adviser
Благодаря ти Оруч!
С трепет очаквах да коментираш моята тема.
Всъщност този ден трябваше да сме заедно с тебе и още няколко форумци в Македония на гости у аго Шериф.
Но е било писано да не стане..
Тука е и мястото публично да се извиня на Шериф за това че замисъла на експедициата ни до Македония не се реализира.
Казвам го със ръка на сърцето си и се надявам на разбиране.
Е опитах се като главен виновник да компенсирам "провала си" на организатор ,като заснех тези кадри в неделя обикаляйки байрите..
                    Metka izvinuvanjeto e prifateno so nadez deka Vasata poseta e samo privremeno odlozena!
              Se nadevam deka naskoro i ce bide realizirana i zaedno ce napravime takvi snimki vo nasoit kraj i nasite soforumci ce gi "pcestime"so snimki od Labunista,Podgorci i drugite sela vo Stuskoit kraj . Isto taka ce imate prilika da go vidite i snimate visniot Strizak na Jablanica kako i mnogu drugi mesta vo ovie nasi naselbi...

EVROPOMAK

• Guest
Мисля, че всеки разумен човек, като гледа тези снимки и разрушения с пълно право може да се ядосва и да праща всевъзможни неприятни поздрави и честитки към разните археологически, исторически и други институции, които би требвало да се занимават с тези въпроси за да ги проучват и изследват, подробно!  >:(
А, отделно от тези честитики и поздрави, без закачка, мога да кажа, че сигурно е дошло време да се създаде и нов "Помашки археологически музей", ей, така за да подразня, големите историци, професори, археолози и неизаинтересовани институции и разните службари от БАН, където оставят тези ценни неща да се съсипват от иманярите!  >:(
Еееиий, амьа, чье светь, пьа иье душльо, времье, простите Помакьи, да вьи спасявать и отървавьвать Великатьа 13.5 в. история!  :D
Амань, от безхаберьие и безстопанственость!  >:(
Добре, че по ЧЕЧ-а има по-свестни Помаци, да направят поне, по некоя снимка за спомень и анализ, та чак след 100 - 200 години, когато нищо няма да остане от това, да се опитват, пак някои патрио-историчари, да си създават свръх-нова Болганска история!  :D  :o
Айдье, да не коментирам и да се ядосвам повече, че ще требва пак, каймакамьитье на сайятьа да ма глобявать!  >:(

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Метка много интересен и увлекатален пътепис. Много ми хареса. Състоянието на нашето историческо наследство навсякъде в България е такова, държавате нехае а иманярите рушат. Относно символите мога да ти разясня някои неща. Полумесеца със звездата е старинен символ използван от много култури- една от тях е на нашите предци траките. Дори полумеса със звездата е бил герб на Константинопол, тъй като града е основан от траките под името Бизантион. Чел съм че може би когато луната във тази фаза и някоя звезда са били застанали така на небето се е случило някакво знаменателно за хората събитие, кето те са свързали именно с положението на тази небесни светила. Аз самият съм виждал луната във фаза "полумесец и точно до нея застанала звезда, но тогавя нямах фотоапарат и нямаше как да го заснема.
Гробовете на траките винаги са разположени запад-изток, като краката на покойника сочат винаги изток. По моя край (Еленския Балкан) и до ден днешен мъртвите се погребват по този начин, като дори имаме поверие леглата ни да са разположени така че когато спим никога краката ни да не са насочени на изток- защото това е посоката в която се полагат мътвите. Явно някога са вярвали, че отвъдното е някъде на изток. Това е видно и от поверието, че Слънцето сутрин излиза от Рая, където спи, и дори му казваме много често Райко, демек че е от Рая. А както всички знаем слънцето изгрява от изток.
А тези килии за които пишеш вероятно са оръжейни складове, за различен вид оръжие.
А на тази гъба в Еленско й казваме бульница и е супер добра на вкус, но наистина не бива да береш гъби, които не познаваш.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
По погрешка два пъти бях побликувал едно и също мнение и за това едното го изтрих :)

EVROPOMAK

• Guest
..... относно символите мога да ти разясня някои неща. Полумесеца със звездата е старинен символ използван от много култури- една от тях е на нашите предци траките. Дори полумеса със звездата е бил герб на Константинопол, тъй като града е основан от траките под името Бизантион......

Ееех, "Балканджи", бравос, бравос, най после се издаде и си призна за пряката връзка на Траките, Помаките и Исляма!  :o  ;D
За, тувьа, дету толку време спориш и сигья сам си го каза, че по-големата част от Помаките в Родопите, са най-преките наследници на Траките и са приели исляма доброволно през 8 - 10 век, и 70 % по ДНК, Помаките и Траките са един и същи милльеть!  :o  :D
Оставьяй и "болгарето" и "словенето", истината е при Помаците!  :D
Тая, седмица, направо тръгвам по баирите на Помака Орфей и по пътищата на Тракико-Помаките, и за твое здраве, няма как да не пийна 2 - 3 Помашки безалкохолни бири с некво чеверме, приготвено по Помашка рецепта, обилно залято с пчелен мед, сбиран от 17 билки, в т.ч. и най-лековитата - Орфеевото цвете!  ::)  ;D
Ашкольсун, "Балканджи", машааллах, за признанието, шье ти пратя некво агнешко печено ребро да вкусиш и ти, зерь да ньи споришь повече, излишньо на тая тема, чи нема да та оставимье гладень и жадень, иья!  ::)  ;D
Айдье, големата почерпка е от менье! Наздьоровье!  ;D  :D  ;)

Offline Metka

• Forum fan
Ееех, "Балканджи", бравос, бравос, най после се издаде и си призна за пряката връзка на Траките, Помаките и Исляма!  :o  ;D
За, тувьа, дету толку време спориш и сигья сам си го каза, че по-големата част от Помаките в Родопите, са най-преките наследници на Траките и са приели исляма доброволно през 8 - 10 век, и 70 % по ДНК, Помаките и Траките са един и същи милльеть!  :o  :D
Оставьяй и "болгарето" и "словенето", истината е при Помаците!  :D
Тая, седмица, направо тръгвам по баирите на Помака Орфей и по пътищата на Тракико-Помаките, и за твое здраве, няма как да не пийна 2 - 3 Помашки безалкохолни бири с некво чеверме, приготвено по Помашка рецепта, обилно залято с пчелен мед, сбиран от 17 билки, в т.ч. и най-лековитата - Орфеевото цвете!  ::)  ;D
Ашкольсун, "Балканджи", машааллах, за признанието, шье ти пратя некво агнешко печено ребро да вкусиш и ти, зерь да ньи споришь повече, излишньо на тая тема, чи нема да та оставимье гладень и жадень, иья!  ::)  ;D
Айдье, големата почерпка е от менье! Наздьоровье!  ;D  :D  ;)

Това е естествена приемственост разбира се.
Особено символиката на полумесеца и звездата.
Има и друго.Около Брезница има над 10 антични селища, които се ограбват ежегодно от високотехнологични иманяри.

Аз за един ден успях да документирам само три селища.

- Ами я , братя помаци помислете си за вашите села!
Помислете си за това дали и Вие имате такива антични селища?
Нима това не можете да го документирате?
Нима само аз ще жъна оваций....хаха
Хайде предизвиквам ви, че ми става скучно вече...

Европомак , по този начин ще омилостовиме каймаканите на сайта...
Аз знам и за твоита експедиция до Тамраш...Помня я  нали ти качи снимки ..

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Европомак за това че сме наследници на траките нема как да се спори, генетичните тестове го потвърдиха: Славяноезичното население на България е с 49% тракийски ген. Несъмнено огромна част от нашата култура е наследена от траките- кукери, нестинари, народни носии, неравноделен ритъм, кисело мляко, боза и дори и съдове. Виждал съм тракийски съдове в музея които са досущ като тези използвани в моето село. Дори гърците пишат "докато едни ромеи страдаха от набезите на народа на склавините, то други ги посрещаха като братя и тръгваха с тях" Тук явно се визират траките, които са се съюзили със славяните за обща борба с ромеите. Така че щом са се съюзили са се и поомешали доста, за което говори нашата култура съчетала по неповторим начин тракийското и славянското, а в по късен етап повлияна и от изтока. Ето това е, аз съм горд че съм наследник на едни от най великите народи- траките и славяните!

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
namerena e para ot predi 1500 godini na koqto e izobrazen polumesec i zvezda koito e bil simvol na Гьоктюркиte 4ast ot turskia haganat (tehniat bog e tanri ili tengri ) http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8E%D1%80%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%85%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%8C%D0%BE%D0%BA%D1%82%D1%8E%D1%80%D0%BA%D0%B8 tr http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6kt%C3%BCrk_Ka%C4%9Fanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1
v sledva6tata statia moje da vidite i snimkite na monetata
http://www.tarihsuuru.com/tsrd/haberdetay.asp?ID=4124

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
http://www.protobulgarians.com/PODSTRANITSA%20NA%20DR%20ZHIVKO%20VOYNIKOV/BULODZI_EPHTALITES_AVARS/BULODZI_EPHTALITES_AVARS.htm
Също трябва да отбележем, твърде любопитния и неизвестен на българския читател факт, че полумесеца и звездата, днес превърнали се в ислямски символи, всъщност са древни ирански, зороастрийски, култови знаци. Арабите са ги заимствали на готово, но са вложили собствен религиозен смисъл. /МГ-ПЦА-ВДИ-1-2003,стр.102-119/

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
зороастрийски
Заратущра /така то звучи на гръцки/ основоположник на "огнената" религия, последователите на която се наричат поклонници на Огъня.
http://bojestvena-mydrost.hit.bg/zoroastur.htm