Български > Религия и мистика

Харта на мюсюлманите в Европа

<< < (3/4) > >>

abc:
Имам едно сравнение относно "модерния ислям" и "марша" му по света, но ми се ще да го запазя за себе си защото няма да се хареса. Като извадка само - бъди си мюсюлманин, но защо трябва да ни пищят ушите от крещенето на факта?

Метка устремът ти към политиката те е преместил на следващо ниво ;)

PETER:
Модерен ислям е ислям отказал се
- от системата за законодателство наречена шерият,
- от концепцията за право-верие (това че другите са криво-верни),
- от концепцията за джихад  (дом на исляма - дом на войната),
- от догмата на арабския език
- от неравноправието между мъжът и жената
- от ... само Аллах знае .

Иначе е само преоблечен, но и фундаментален ислям.

Дано Аллах благослови оксиморона модерен ислям и да го напълни със смисъл.  :)

Subeyi Kurt:
Ako edna doktrina za dadena sistema premine v izpılnenie tya prestava da bıde sistema ili doktrina i se prevrışta v opredelen rejim. V izpılnenieto na Korana po mesta moje da ima nyakoi nyuansovi razliçiya no tova ne obvırzva Korana. İslama oznaçava Koran, a toy e pred vas i mojete da go çetete no e normalno da ima razliçiya v tılkuvaneto mu. İzrazi kato moderen İslam, sıvremenen İslam, fundamentalen İslam sa krayno pogreşni zaştoto İslama e edin i ne se meni spryamo tılkuvaniayata na horata.

Metka:

--- Quote from: PETER on August 05, 2009, 12:31 ---Модерен ислям е ислям отказал се
- от системата за законодателство наречена шерият,
- от концепцията за право-верие (това че другите са криво-верни),
- от концепцията за джихад  (дом на исляма - дом на войната),
- от догмата на арабския език
- от неравноправието между мъжът и жената

--- End quote ---

ПЕТЕР в Турция коато ти сатанизираш  няма шериат.
Мюсюлманската Умма в България изпълнява немюсюлмански закони , като лоялноста й към законите е пословична , превърната в етикет.

Идеята ти за доминиране на концепцията за право-верие (това че другите са криво-верни), граничи с параноя.
Това не е в разрез с традиционната ни толерантност за разлика от войнстващия атеизъм.

Концепцията за Голямия Джихад е война срещу дявола в душите на всеки от нас.
В този смисъл аз съм окровен джихадист.

Джихада за които говориш ти , има аналог в Кръстоносните походи на Католическата и Ортодоксалната църкви.

За арабския език не си прав изобщо. Корана е преведен на всички езици.

Неравноправието между мъжете и жените в днешна България в мюсюлманската общност от една страна и от друга страна сред другите общности, разликите са минимални в зависимост от културните различия.

Metka:

--- Quote from: abc on August 05, 2009, 12:31 ---Имам едно сравнение относно "модерния ислям" и "марша" му по света, но ми се ще да го запазя за себе си защото няма да се хареса. Като извадка само - бъди си мюсюлманин, но защо трябва да ни пищят ушите от крещенето на факта?
--- End quote ---
Ние не крещиме изобщо.Аллах не обича крайностите. Освен това крещенето в къщи не е добра идея.
Защото исляма е велика светска религия както християнството.
И защото има ислямофобия.

--- Quote from: abc on August 05, 2009, 12:31 ---Метка устремът ти към политиката те е преместил на следващо ниво ;)

--- End quote ---
Бог и приятелите ми тука знаят че не се занимавам с политика.Другото доказателство е твоето отричане на този факт.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version