Svetlina проблема е там че не разбираш,мила МОЯ,одалечила са си доста от оста си-Та защо се смеят хората казват че с такива кръстове християни не се става мятото ви е в черквите да запалиш свещ да се изповядаш да целуниш кръста да почустваш тръпката.Такива кръстове особено гледах по вашата телевизия скат как бяхте викнали няколко циганчета на откриването или освещаването ли беше просто и на мен ми стана смешно.Но сега ще ти дам една хубава новина и то се случва благодарение на мен.
ЩЕ РЕМОНТИРАМЕ ДЖАМИЯТА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ да турската държава отпуска парите.Ето ти доказателството само ще трябва да ти го преведат.
Sayın,
Doç. Dr. Fikret KARAMAN
Din Hizmetleri Müşaviri
Allah sizden razı olsun, bu mailinizi emin olun gözyaşlarına boğularak büyük bir sevinçle karşıladık.
Aşağıda görüldüğü gibi bir arkadaşımdan bir yardım çağrısı aldım, olabildiğince çok kontağa ilettim ve sonunda yardım talebimize siz ve Başbakanlık cevap verdi. Başbakanlık tarafından Dışişleri Bakanlığına ve Kültür ve Turizm Bakanlığına iletilmiş, buna istinaden Dışişleri bakanlığı konuyu Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcılığına iletmiş.
Yardım ihtiyaçlarının başlaması ve talebi halinde elimizden gelen tüm gayretleri sarf edeceğimizden emin olunuz. Bu cami bizim Köklerimizin, Atalarımızın camisi. Onun onarımında canla başla çalışacağız. Yaptığımız yardım çağrısı taleplerine bir cevap geldiği takdirde bunları da size ileteceğim.
Bundan sonrası için gerekli ilgi ve hassasiyeti de göstereceğinize eminim, atalarımızın topraklarına böyle bir yardımda da bulunacağınıza da eminim.
İlginizin devamlarını istirham eder, çalışmalarınızda artan başarılar dilerim.
Saygılarım ve sevgilerimle.
İnandığım ve güvendiğim bir arkadaşım olduğundan çağrısını ciddiye alıp yüzlerce kurum ve kuruluş ile kişiye bildirimde bulundum, bunlardan biri de Başbakanlık idi :
Sayın Başbakanım,
Bulgaristan'dan bir dostumdan ilişik mesajı aldım. Aslında bir tarihi yapının, bir caminin yok olmak üzere olmasının feryadı bu mesaj. Ben ulaştırabildiğim yerlere bu mesajı yolladım ve yollamaya devam ediyorum. Bir yardımınızın olabileceği umudu ile bu feryadı sizlere ulaştırıyorum.
Bilgilerinize arz eder, ilgilerinizi istirham eder, çalışmalarınızda artan başarılar dilerim.
Saygılarımla.
"Bu cami 500 senelik, Osmanlı dönemine ait tarihi bir yapı. Gotse Delçev (Гоце Делчев) eski adi Nevrâkop kasabası. Selanik'e 50 kilometre mesafede Bulgaristan tarafında bulunuyor. Gotse Delçev'in Nüfusu 32.782 kişi, bu nufusun yüzde ellisi müslüman, bu kasabanın bağlı 70 köyü var hepsi Pomak ve müslüman ama ne yazık ki sadece bir cami var o da çingene mahallesinde. Ama bu o kadar önemli değil önemli olan bu caminin feryadının duyulmasını istiyorum, bu bir tarih Türk'lerin orada olduğunun bir ispatıdır."
www.gotsedelchev.bgArkadaşım : İbrahim65.
Ve cevap olarak Başbakanlık’tan ilişik mesaj geldi :
Sayın Başvuru Sahibi,
Başvurunuz bugünkü tarih (29.03.2012) ve 166398 Sevk :Sayısı ile BİMER sistemi üzerinden 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Uygulanmasına Dair Kanun çerçevesinde DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA VE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NA yönlendirilmiştir.
BAŞVURU TAKİP YOLU: Başbakanlığın (basbakanlik.gov.tr) web sayfasında sol alt köşede yer alan “Başbakanlığa istek ve şikâyetlerinizi bildirin” başlığını tıklayınız. Karşınıza gelen BİMER sayfasının üstünde menü yer alıyor. Başvurunuzla ilgili gelişmeleri menüdeki “Başvuru Sorgula” başlığını tıkladıktan sonra size verilen sayıyı yazarak T.C kimlik numarası ile takip edebilirsiniz.
Başbakanlık Merkez Bina Bakanlıklar 06573 ANKARA
Telefon: 0 312 422 26 45 Faks: 0 312 422 26 67
E-posta: bimer1@basbakanlik.gov.tr Elektronik ağ:www.basbakanlik.gov.tr
BİMER 29.03.2012 DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI,
BİMER 29.03.2012 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI,
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 29.03.2012 KÜLTÜR İŞLERİ GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI(KİGY)
E-mailinizde dile getirdiğiniz Gotse Delçev İlçesi, Karacapaşa Camii hakkında Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü ve Blagoevgrad Bölge Müftülüğü tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Cami ile ilgili ruhsat alınması işi konusu takip edilmekte olup, ruhsat alındıktan sonra onarıma başlanacaktır. Onarım etabında Türkiye'deki tüm Müslümanların yardımları beklenecektir.
Bilgilerini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Doç. Dr. Fikret KARAMAN
Din Hizmetleri Müşaviri
http://btvnews.bg/147953287-Ruhna_djamiya_v_Gotse_Delchev.htmlhttp://www.gotsedelchev.bg/photo.php?fid=82&lang=bul&addLang