Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 640742 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member
Bi bilo po to4no i vqrno da kaje6  чувствата му sa  към Българkata. :) ;) :D ;) :)

Да и това е вярно,но:

"Няма да забравя приятните моменти, които съм преживял в България. Бил съм, съм и винаги ще бъда приятел на българския народ. Обичам безпределно българския народ още от детинство. В Солун съм другарувал през всичкото време само с българи. Всяко българско нещастие ми причинява невъобразима болка. Винаги съм правил всичко възможно да помогна на България. Турция и България трябва да бъдат приятели. Който е против България, той е и против Турция"- "Кемал Ататюрк"  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  Още от детинство ,личи си българската школовка.

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member
Ататюрк   е помак    от  бугарите   не може да излезе  такъв  човек     

Помаците имат ли държава? Само от любопитство питам ;D

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member

Offline ibrahim65

• Moderator
Това е текста на Митхат паша въз френското списание от 8 юни 1878 г.

"И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. В това число няма нито татари нито кавказци. Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите, приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало. Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон. И те говорят само на български..."
----------

-1 И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани.
Това преведено означава че измежду българите има повече от един милион мюсюлмани които са ПОМАЦИ.

-2 В това число няма нито татари нито кавказци.
Това преведено означава че, става въпрос за цисти ПОМАЦИ които си нямат нищо общо с българи, татари, кавказци, или турци.

-3 Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите.
Това преведено означава че,  или по точно, наследници на БЪЛГАРИЯ, е казал защото те не са дошли от някаде а са местни хора наследници на тези земи за българите се знае че са преселници.

-3 Приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало.
Това преведено означава че,приели исляма в епохата на завладяването в коя епоха не е оточнено, и във времето, което го е последвало, възможно е и да е имало и по времето на османско време.

-4 Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон.
Това преведено означава че,сме собственици на тази страна, но от коя раса и клон сме не оточнява.

-5 И те говорят само на български. За българският език се исписа тук доста много затова аз няма да коментирам.

Сега в заключение аз мога да кажа това че Митхат паша е казал това което е знаел за нас ПОМАЦИТЕ. Но можел да го каже и така съвсем ясно,това са си чисти българи които са приели исляма какво му е пречело и ако е било така защо не гу е казал значи ..........

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Чист българин-помак.
Moje li da e Pomak s Kumanski proizhod, zashtoto Kumanite sa rusokosi Tyurki a Bulgarite ne sa.

Offline ibrahim65

• Moderator
Помаците имат ли държава? Само от любопитство питам.
Да имат според теб Родопите какво е.....

Провикнал се юнак в Родопите
Чия си ти земьо прекрасна......

Offline onegavon

• Forum fan
Родопите са планина, а не държава.Даже и в Родопите където има най-много помаци те пака са малцинство, както и във всички държави в които живеят.

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member
Това е текста на Митхат паша въз френското списание от 8 юни 1878 г.

"И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. В това число няма нито татари нито кавказци. Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите, приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало. Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон. И те говорят само на български..."
----------

-1 И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани.
Това преведено означава че измежду българите има повече от един милион мюсюлмани които са ПОМАЦИ.

-2 В това число няма нито татари нито кавказци.
Това преведено означава че, става въпрос за цисти ПОМАЦИ които си нямат нищо общо с българи, татари, кавказци, или турци.

-3 Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите.
Това преведено означава че,  или по точно, наследници на БЪЛГАРИЯ, е казал защото те не са дошли от някаде а са местни хора наследници на тези земи за българите се знае че са преселници.

-3 Приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало.
Това преведено означава че,приели исляма в епохата на завладяването в коя епоха не е оточнено, и във времето, което го е последвало, възможно е и да е имало и по времето на османско време.

-4 Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон.
Това преведено означава че,сме собственици на тази страна, но от коя раса и клон сме не оточнява.

-5 И те говорят само на български. За българският език се исписа тук доста много затова аз няма да коментирам.

Сега в заключение аз мога да кажа това че Митхат паша е казал това което е знаел за нас ПОМАЦИТЕ. Но можел да го каже и така съвсем ясно,това са си чисти българи които са приели исляма какво му е пречело и ако е било така защо не гу е казал значи ..........

И къде се споменава ,че са помаци-думата помаци? Споменава се измежду българите имало мюсюлмани ,но помаци -няма. Оставам с впечатлението ,че не считате себе си нито за българи ,нито за турци. Тогава какви сте? От много хора съм чувал(всичките живели с помаци) ,че сте много родолюбиви БЪЛГАРИ. Това ми го каза човек на 57 години с много повече житейски опит и най-странното е ,че не го чувам за първи път. Имам приятелка ,която също живееше в Родопите и познаваше много помаци. Тя ми разказваше за помаци ,на които ако им кажеш ,че не са българи са готови да стигнат до крайности.Честно,тези неща не ги виждам.Тези твърдения изглежда са митове,за жалост.

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member
Помаците имат ли държава? Само от любопитство питам.
Да имат според теб Родопите какво е.....

Провикнал се юнак в Родопите
Чия си ти земьо прекрасна......

Не знаех ,че вече сте обявили автономия. ;D ;D ;D Как се казва държавата,пак от любопитство питам ?;D ;D ;D

Offline ibrahim65

• Moderator
Да аз съм Помак, кадето и да съм Помак,
има ли по леко от това, да съм аз Помак.
Да аз съм Помак,за вас и за тях Помак,
има ли по гордост от това, да съм аз Помак.

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member
Родопите са планина, а не държава.Даже и в Родопите където има най-много помаци те пака са малцинство, както и във всички държави в които живеят.

Не съм съвсем съгласен. Мисля ,че вече са мнозинство

Offline ibrahim65

• Moderator
Аз също обичам България,
нека да бъде и пребъде.
България това съм аз,и ти,
това е сънят,и мечтите ми.

Позволете ми да я обичам,
да я сънувам,да я мечтая.
Не ме слагайте на сянка,
не мога да я виждам цяла.

Бъргария е ярка,светла,
има лъчи,изгрев и залез.
Аз съм изгрева ти лъчите,
нека да бъде, и пребъде.

https://www.facebook.com/photo.php?v=3297088916513

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member
Ибрахим, тотално ме обърка вече  ;D ???

Offline ibrahim65

• Moderator
Хей приятели и душмани,простете ми но аз съм ПОМАК
да ПОМАК,това ми прошепва сърцето и душата,ПОМАК
Оставете да се радвам,да летя,да се покажа,да ме видят
нека да летя,нека да творя,нека да ви обичам,дори и вас

Хей прятели и душмани,ако не ме видите ще плача
не само аз ще плача,и Аллах ще плаче и ще ви накаже.
Аз плача толкова силно,аз летя толкова високо,над всичко
но когато обичам,оооох когато обичам,обичам всички ви.

Хей прятели и душмани,прошепвам тишо и смирено ПОМАК
но душата ми напира ридае,крещи и се къса,ПОМАК ПОМАК
Едно нещо искам,да съм до вас,самотата не ме прави щастлив
позволете ми да ви обичам,да съм с вас,във дженете и дженема