Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 640088 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Shumarov

• Guest
Моята култура е да не виждам по улиците хора в бурки.

Това състояние на духа ти "да не виждам по улиците хора в бурки" е болестно и сигурно можеш да получиш квалифицирана медицинска помощ.Но не се заблуждавай, че то има нещо общо с култура!

Isyankar

• Guest
Ами всъщност, май цяла Дания е болна от това състояние и по-лесно се оказва вместо да лекуват милиони да приемат един закон. :) Дай Боже и в други страни скоро. :) Слава Богу в България подобно нещо не съм видял и няма нужда от такъв закон. :) Защо все аз съм ти в устата. Цяла Европа ще приеме подобни закони, а ти пак ще нищиш какво е моето мнение и какво мисля аз. На кого му пука какво мисля аз ? Както виждаш хората си гласуват законите без да им пука какво мисля аз или ти ?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ами всъщност, май цяла Дания е болна от това състояние и по-лесно се оказва вместо да лекуват милиони да приемат един закон. :) Дай Боже и в други страни скоро. :) Слава Богу в България подобно нещо не съм видял и няма нужда от такъв закон. :)
Ti moje da ne si vidyal zaştoto vaşite ne nosyat zabradki, no az sım bil svidetel v BG kak takiva kato teb deto imat alergiya kım çujdoto obleklo sa kısali drehi i zabradki na jeni po ulicite.
Taka çe nikoy nyama da se uçudi ako pak se zapoçne. isyankyare, izglejda çe pri vas izobşto ne se e otbivala evolyuciyata. Zainatil si se kato na mos, Ayde malko napred de

Isyankar

• Guest
Ti moje da ne si vidyal zaştoto vaşite ne nosyat zabradki, no az sım bil svidetel v BG kak takiva kato teb deto imat alergiya kım çujdoto obleklo sa kısali drehi i zabradki na jeni po ulicite.
Taka çe nikoy nyama da se uçudi ako pak se zapoçne. isyankyare, izglejda çe pri vas izobşto ne se e otbivala evolyuciyata. Zainatil si se kato na mos, Ayde malko napred de

Прави разлика между забрадка и бурка. Баба ми също носи забрадка. Разликата е от небето до земята. Бих казал от главата до петите !!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
V Amerika nyama problem za nikakvo obleklo. Vijdal sım karti za legitimaciya s burki.
V paragrafa eyes e napisano hidden
Sega se pita v zadaçata koy greşi: USA ili Daniya.
Jivota v USA e obosnovan vırhu principa: to be free
Na nyakoi Evropeyci im tryabva oşte dosta furni hlyab da izyadat za da stignat do tova nivo.
Ako kalugerkite si slojat mreja pred oçite şte stane kato burka, togava tryabva li da se zabrani.
Nikoy ne e v sıstoyanie da opredelya koy kak şte se obliça. Tova e universialen princip. Toçka

Offline abc

• Forum fan
Щатите, особено след Търговския център... Субиги ти се бъзикаш. Щатите са една от най-полицейските държави.

Offline balkans

• Member
  • **
"Особено след Търговския център..."
След тоя случай и навлизането на Щатските войски в Ирак, по Европа американските туристи се представят за Канадци, толкова ги обичаха.

Не ми ги хвали хич Американците- не че съм против тях като нация. Тая власт с тая болест плячкосване и мародерстване над други народности, нации, страни! Аман далече от такива помагачи!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Чувал съм за забулени професорки в САЩ. Сигурно и професорка с бурка щте може да преподава там.  Говорим за отношението към облеклото в САЩУ и Европа.
Що се отнася до външната политика на Америка бих се изказал че всякакви критики биха били недостатачни.

Offline abc

• Forum fan
САЩ и Европа да доста различни в същината си. САЩ са типичните каубои. Леко вятърничави, леко глуповати, леко безотговорни, леко лежерни и мислещи предимно за себе си. Европа е друга история.

Offline muti6

• Adviser
Моята култура е да не виждам по улиците хора в бурки.
Исанкиар,защо толкоз си я намразил тази бурка?Чудно ми е.Някъде четох "омразата и любовта са двете страни на една и съща монета"...
Понякога човек изпитва такова чувство към хората ,които обича.Да не се окаже в крайна сметка,че си влюбен.
Не знам горното от каква гледна точка е, но е пълна глупост, ще ме прощаваш.
Исианкиар,виж, остроумието е ценно, когато е украса на някаква съществена мисъл. Безпомощните ти опити да хлъзгаш добрите хора във форума нито са провокация, от която може да се научи нещо смислено, нито пък носят приятна естетическа тръпка. Обръщат ти внимание от добрина, и вместо да злоупотребяваш с нея, по-добре я оцени! Явно последното не става, а ми е тъжно, когато някой тарикат избива комплекси и се подиграва с благородството на събеседниците си... Единствено затова губя време с това глупаво надприказване. Мисля с този коментар да приключа.

Isyankar

• Guest
Исанкиар,защо толкоз си я намразил тази бурка?

Както в нейната страна не харесват (мразя е много силна дума и не знам защо я употребявш) голи мадами, така и в европейския свят не харесват бурки. Какво толкова сложно има за разбиране. Защо един път не уважите нашата европейска култура - нима трябва да обичаме всичко ? Не обичаме бурки и толкова. Да не ви критикуваме, че не пускате при вас голи момичета ? Не ни критикувайте и нас, че не пусакме бурки. Голяма работа станало значи.

Offline dim56

• Forum fan
Да не ви критикуваме, че не пускате при вас голи момичета ?

Isyankar, кам ги голите момичета из улиците на Европа, ба ;D И това общоприета норма ли е в някоя европейска държава? Пак пресоли... como siempre ;)

Offline abc

• Forum fan
Не е пресолил нищо. Както от гостите в арабските страни се иска да се съобразяват с техните норми на поведение, така и емигрантите в Европа е реднода го правят. Навсякъде има общоприени ценности и норми на поведение и според древното твърдение първият по време е първи по право  новодошлите се съобразяват с порядките. Исляма не е традиционна религия за Европа. Няма какво да си говорим измислици. Това обаче не пречи да се навират и налагат привички и обичаи нямащи нищо общо с обичайния живот. В мюсюлманските страни жената трябва да бъде облечена според приетите норми и жените не мюсюлманки се съобразяват. Не трябва да се употребява алкохол и не мюсюлманите се съобразяват и никой не е тръгнал да им вре права и тем подобни. Щом трябва немюсюлманите да се съобразяват с мюсюлманските традиции, колкото и да са странни, нака е редно и нехристияните в християнски страни да се съобразят с месните порядки. Какво се правим на две  иполовина? Не става въпрос за вашия или друг ЕВропейски ислям, а за онзи със черните от горе до долу жени, шериата, религията като маркиране на територия и от този ред. Надали е неразбираемо, че не толкова зора е на жените за тези средновековни дрехи, нито пък за джамия на всеки ъгъл, където са се населили мюсюлмани. защото им е нужна. Става въпрос за маркиране на територии. Свободата не е свободия и във Европейските ценности няма място за религиозни мерения на полови органи.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Дания се прочу преди 5 години с публикуването на карикатурите на Пророка Мохамед, което предизвика гнева на целия ислямски свят. Преди месец някакъв луд от Сомалия, реши да раздава правосъдие, опитвайки се да ликвидира автора на въпросните карикатури. В момента консерваторите се опитват да извлекат политическия максимум от ширещата се ислямофобия с абсурдното предложение за забрана на бурката и никяба, което няма как да мине, тъй като противоречи на Датската конституция и среща острата реакция на либералите в кралството. Евентуална забрана би могла да бъде ограничена до училищата и някои обществени учреждения, но не и на улицата. Да не забравяме, че става дума за европейска държава, задължена да спазва Всеобща декларация за правата на човека и разпоредбите в Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи, поради което е абсурдно да сравняваме ситуацията в Дания с някои страни от третия свят.  

Но аз повече се ядосах на постинга на ПЕТЕР, който за пореден път реши да демонстрира неприкритата си ислямофобия в настоящата тема с новината за забраната на бурката в Дания, непропускайки да изрази пълната си подкрепа към това начинание.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Не е пресолил нищо. Както от гостите в арабските страни се иска да се съобразяват с техните норми на поведение, така и емигрантите в Европа е реднода го правят.

Почти никой в Дания не носи бурка. Според изследване на Университета в Копенхаген има едва 3 случая на жени, носещи бурка. Но има много, които носят никаб. И забележи, по-голямата част от тях не са емигранти, а местни датчанки приели Исляма. Те с кого трябва да се съобразяват?!