Nezir, ти развали имиджа на КЕЧа като най-голямата форма на дискриминация. Мой приятел пък беше със специалност ПУАЗО и той видеше ли самолет настръхваше - къде ми е ПУАЗОто. Имаш ли представа каква е разликата между двете? Подозирам, че твоето е по-нов вариант. А за Математическата гимназия съм чувал само хубави неща. Например, най-успелия български финансист в Америка е завършил Добричката. А ето нещо за един от Казанлъшката:
"Аз съм първият качествен продукт, произведен във Фабриката за мозъци на Тео", твърди с усмивка Петко Динев. Разбира се, става въпрос за фамозната Национална школа по физика на забележителния преподавател Теодосий Теодосиев от Казанлък.
"В осми клас Тео ни посрещна като класен, тъкмо беше завършил Университета", спомня си Петко. Теодосиев също харесал класа си, после се оформил един отбор от 5-6 души за олимпиадите и се започнало... Така идва водоразделната 1977 година, когато десетокласникът П. Динев спечелва първия златен медал за България от Международната олимпиада по физика в Прага. Този пръв успех дал криле на Тео и сега от общо 12-те златни български медала по физика, 8 са спечелени от възпитаници на школата на Теодосиев в Казанлъшката математическа гимназия. Дори погледнато само от статистическа гледна точка - от един неголям град да излязат толкова лауреати по физика, това е нещо фантастично", убеден е Петко.