Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 640477 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Надали точно на това се е базирала. Но няма да го разбереш.
Европейските норми са налице и Европейските държави се стараят да ги спазват. Но това е за Европейските държави ;)

Offline isa71

• Forum fan

българия беше на първо място по място по износ на мотокари.но германците ги купуваха заради чугуна.беше им по евтино да ги купуват,отколкото да произвеждат чугун.бяха на сметка......

Offline PETER

• Forum fan
Из делниците на един луд

Тони Филипов, д-р

http://frognews.bg/news_16655/CHetvarti_kilometar/

Чети народе. И разпространявай. ;D

Offline abc

• Forum fan
isa71 почнаха да ги пълнят с бетон по някое време. Не може с лека обаче да се отрече всичко току-така. Имаше някакъв оборот, макар и в значителната си част в рамките на СИВ. На всеки търговец е манна небесна да хване като пазар Русия, Китай, а тогавашната икономика го беше направила.

Shumarov

• Guest
Не може с лека обаче да се отрече всичко току-така. Имаше някакъв оборот, макар и в значителната си част в рамките на СИВ.
Ако си направите труда да поровите в материалите на Дело # 4 ще видите, че Тато  еднолично е взел решение да продаде около 30 тона от държавния златни резерв за да си плати заема на любимия на много хора СССР.Каква лека ръка,какви постижения!?Вземал е заеми и ни е лъгал, че живеем добре.абц, ти поне си съвременник на онова време! :)

Offline abc

• Forum fan
Ами какво да ти кажа, тогава беше малко без кръчмар историята. Дойде Брежнев, нацелуват се с Живков и ни докарат 1 000 Лади над поръчката или ни отпуснат някой танкер нефт. Но да кажа, че икономиката не е работила никак е все едно да плюя на труда на родителите си, а те се скапваха от работа.

Shumarov

• Guest
Икономиката работеше, като по чудо-беше преливане от пусто в празно.Страстните целувки обикновено водят след себе си до актове, които пък водят до размножаване на индивида.В България те водеха до 1000 Лади в по-вече от ограничения им брой.Този ефект трябва да е от факта, че са мъжки целувки  ;D А това преливане от пусто в празно се правеше от всички нас, но не знаехме, че е така.

Offline abc

• Forum fan
Да, не знаехме. Но пък що отчетни доклади на пионерскака организация и обещания пред първичната партиина организация съм изписал... Тиква. Де да знам, че совите не са това което са.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Надали точно на това се е базирала. Но няма да го разбереш.
Европейските норми са налице и Европейските държави се стараят да ги спазват. Но това е за Европейските държави ;)

Estesvenno e çe şte ti e trudno da go razbereş, zaştoto kogato nie baçkahme po nivite vie se pırjehte pod slınceto po razni komsomolski i pionerski lageri na Slınçev Bryag.
Tuk tryabva da se spomeni i kontrabandnata tırgoviya s orıjie posredstvom BG dırjavni firmi. Po tuy vreme imaşe okolo 80 bılgarska TIR'a vlezli v TR no ne izlezli. Tazi kontrabanda se praveşe obiknoveno po more s korabi. Vsiçki ikonomisti znayat çe nay golyam rastej v ikonomikata stava pri diktatorskite rejimi. V kazarmata se otlivali beton po 14 çasa na den.

Offline abc

• Forum fan
Субиги, признавам те за автоир на свободни съчинения по неясна тема. Кои сме ние и кои сте вие? Защо си решил, че само ти си бачкал, а аз не съм? Твоят поглед винаги е едностранен. Турция не ме интересува, стига си я пробутвал. Та когато вие, които и да .сте, сте работили ние също сме работили. Тоест лесно е да се види, че заводи, фабрики и ниви има навсякъде в България, а както и да го погледнеш за там трябват хора.

Offline isa71

• Forum fan
никои не работеше а петилетките бяха преизпалнявани,хората ходеха на работа да си почиват.максимата беше-ние се правим че работим,те се правят че ни плащат

десс

• Guest
Субигито все вижда под вола теле,все са му виновни я българето,я комунистите я алаха,за несретната съдба помашка.То навсякъде по планинските села беше така-не само в помашките.
Българската икономика имаше растеж-и не се преливаше пусто празно като държавна печалба,от която редовия гражданин получаваше някакви си двестатина лева.От България-на което съм свидетел излизаха постоянно ТИР-ове със всякаква продукция-износа превишаваше в пъти вноса-изнасяхме за навсякъде-за Русия,Китай и Западна Европа.Аз съм свидетел как в моето село Беленци постоянно идваха Тирове(няколко пъти седмично) от Германиите,Полша,Чехословакия,Унгария,Австрия-да се товарят Сливи.Ако това не е износ за едно предбалканско селце вие ми кажете.Е от това селските баби печелеха в края на сезона една екскурзийка я до Смолян,я до Велико Търново или някъде в България-а печалбата отиваше незнайно къде.Това беше почти във всички области на държавата като натрупания капитал след 89 година изчезна.Вижте или прочетете повече за далаверата с външнотърговските дружества с които много господа станаха милионери или за сценария на КГБ за т.н. преход-Направете и сравнение на българския и руския преход-май много си приличат,разликата е единствено в мащаба.В България се създадоха милионери в Русия-милярдери.

Offline isa71

• Forum fan
ами....крадливо племе и едните и другите..... :D

десс

• Guest
никои не работеше а петилетките бяха преизпалнявани,хората ходеха на работа да си почиват.максимата беше-ние се правим че работим,те се правят че ни плащат
Сега все едно е различно.В България се работеше-е не както трябва,но се работеше.Качественото отиваше за Европа на доста по ниска цена,а не качественото за братска Русия и се трупаха долари,като гледаха да не се харчат- вноса на "екзотични" неща като цитруси,банани или нещо друго бяха доста ограничени и така дами и господа благодарение на нас обикновенните хора 'някой' в момента се возят на бентлита,а другите се чудят какво да ядът,защото "държавата" беше добър експлоататор-работехме за жълти стотинки(евтина работна ръка),а натрупаната печалба се очастни в последствие.Направо си нямате и напрестава за каква измама на хората и далавера става на въпрос и как някой от върхушката си оправиха живота за поколения напред.

Спомнете си за времето,когато по магазините нямаше нищо и рафтовете бяха празни.Е тогава господа складовете преливаха от продукция,просто беше дадена заповед свише да не се зареждат магазините,за да се осъществи т.нар.план за "митингова демокрация"-да се изкарат хората навън подтиквани от глада за да може да се създадът условията за т.н. преход-и кражбата да започне(най-добре се краде в условията на анархия).Този сценарий е подготвян още от 1985 година,когато започнаха да се създават външнотърговските дружества въз основа на частни лица и активите на външните отдели на държаните предприятия да се прехвърлят върху тях.Така печалбата от целия износ на държавата вместо да влезне обратно в предприятията оставаше по сметка на дружествата и се стигна до парадокса,че самите предприятия задлъжняваха макар че бълваха огромна продукция,по тази схема се източваха ,както самите предприятия,така и държавата като техен собственик.Така в България 90% от нещата случили се ни през последната двадесетилетка са изкуствено създадени в ползу можете да се сетите на кои.

Offline abc

• Forum fan
isa71 може би донякъде си прав, но но не изцяло. Аз познавам много хора, които се изкривиха от работа. Но че се крадеше, крадеше се сериозно и това е парадокса. При толкова крадене и кръшкане как социализъма преживя десетилетия ;)