Виждам нова интересна тема, но нямям време да я изчета цялата, защото от десетина дена пътуваме малко в Европа. Но това ми даде шанс за един нов поглед на нещата. Къде е бъдещето на България, а къде е бъдещето и на Европа?
В Европа за разлика от нас са направили МНОГО. Като се започне от законноста, ПОРЯДЪКА, много работа и то с разум и практичност, и се стигне до благоденствието и соцалната сигурност. Те толкова са напреднали по пътя да се направи живота добър, че според мен са стигнали до опасния момент направеното да бъде унищожено. Спомних си за примера с Римската империя. Толкова се е прочул Рим, че чак народите от Азия решили да доидат и те да живеят по римски. И Рим бил унищожен. Видях в много европейски страни райони вече НЕевропейски. По неевропейски от България! За мен тази перспектива пред света - да се глобализира и смеси, не е добра. Не см бил в Щатите, те там са напреднали с модела на смесване, но за Европа не ми върви.
Затова ми се струва че доброто за Бьлгария, а от там и за Европа е, да се направи така, че Бьлгария да достигне европейските стандарти и бьлгарите да си дойдат обратно у нас, да си подредим страната и да си живеем по европейски тук, кьдето са нашите корени и корените на нашите деди. А не да се свираме по чуждите места. Между другото бьлгарите поне се вписват отлично в европейския пейзаж и по нищо не можеш да ги отличиш от местните!
А Евопейските политици трябва да направят така, че и в Китай, арабските и африкански страни да се достигне европейско качество на живот и всеки да си живее в родното място. Не сьм расист, но ми се видя крайно неуместно и дори смешно в дьн Швейцарските Алпи да живеят африканци.
Така че - на работа. Да си оправим дьржавата. Проблемьт е в лакомиятата, несправедливостта, кражбите, егоизма. Не толкова в отделните политици. Доган направи това, което направи и Луканов и Костов и Симеон - един тесен крьг от хора разделиха баницата и лапат. А гладни и без баница има и при християните и при мюсюлманите.
Иска ми се да вярвам че европейските политици ще натиснат Бойко Борисов да вкара в ред Бьлгария за да се развият покрайнините и слабите райони, а не всички да тичат в "Рим".
Но това може да стане с общите ни усилия. Тук вьпросьт опира както писа някой по-горе - дали искаме след 4 години Волен и Атака.
Открих за себе си, че след като сьм вьзпитан да сьм почтен, се вписвам много добре в европейските порядки.
Затова вьзнамерявам да се включа с всички сили да направим от родината си една истинска европейска страна. Пьрво трябва всеки да почне от себе си. След това да не допуска другите да се правят на тарикати.
Да не допускаме шмекерите да ни правят на балами, да ни мачкат по пьтищата, да ни скубят в магазините, да ни искат рушвети, да ни крадат от даньците, да присвояват общите ни земи, гори, море, да крадат от европейските фондове.
Шмекерите и тарикатите - от най-дребния, до онези които са в политиката и най-вече които са зад завесата и дьрпат конците. Те са опасността за нас, за Бойко Борисов \ако иска да остави името си в историята с добро\ и най-вече за Родината ни.