Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 631784 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline PETER

• Forum fan
Не Петер.
Такъв термин нема.

ЗА СУВЕРЕНА, НЕГОВАТА ВЛАСТ И ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА
Автор: МИРОСЛАВ ЗЛАТЕВ
http://kaily.dir.bg/_wm/basic/?df=321859&GDirId=712f734f94d97a97e8514e7490547bd4

Метка, бетер от шоп си. ;)
Истината е въпрос на гледна точка, или на точна гледка.

Offline suleman

• Member
  • **
:) Как беше:" От политика,футбол и "....не знам от какво още беше,като че ли от всичко разбираме в България! Особено от работата на другия! Много добре знаем как и какво трябва да се свърши,но ако може другите да го свършат. Няма гражданско общество в тази държава! Има всъщност,но на ниво махленски клюкарки и кръчмарски изцепки от рода на аз ще им е.....а м.......а! А като видят някой с вратовръзка тия дето най-много псуват първи тичат да им лижат задниците! Така,че си мълчете и не говорете за политика! Защото на последния протестен митинг в София не си спомням кога беше но си спомням,че бяхме около 3000 човека,а станишев ни се подиграваше от парламентарната зала! работа се върши с присъствието на 300 -400 000 човека пред парламента при всяка злоупотреба от страна на управляващите,независимо кои са те! А не като се крием под полите на жените или джаснали по 2-3 ракии ставаме смелчаци! хайде,че ставам нервен като се говори за политика!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline shaban

• Forum fan
Мисля  радващо е ,че вече правителстовото е така да се каже представително за мнозинството от нацията . Оттук натък ще е интересно да видим кого ще набеждават за изкупителна жертва за несгодите.
Някой има ли предположения кой ще е необходимия виновен който ще пере пешкира .  

Isyankar

• Guest
Мисля  радващо е ,че вече правителстовото е така да се каже представително за мнозинството от нацията . Оттук натък ще е интересно да видим кого ще набеждават за изкупителна жертва за несгодите.
Някой има ли предположения кой ще е необходимия виновен който ще пере пешкира .  

Виновните не се преценят по това дали са от мнозинството или малцинството от нацията (може би имаш предвид религиозни или етнически малцинства). Много лошо, че си останал с обратното впечатление или просто така е по-лесно. Ако кажем Доган е виновен - ставаме расисти...20 години трябваше да го търпим, за да не сме расисти в твоите очи. Е, да, ама всяко търпение си има граници.

Offline shaban

• Forum fan
Виновните не се преценят по това дали са от мнозинството или малцинството от нацията (може би имаш предвид религиозни или етнически малцинства). Много лошо, че си останал с обратното впечатление или просто така е по-лесно. Ако кажем Доган е виновен - ставаме расисти...20 години трябваше да го търпим, за да не сме расисти в твоите очи. Е, да, ама всяко търпение си има граници.

Така де ;D ,така де ;D.Винаги друг някой ни бе виновен , за това ,че общата баница беше много малко  и не искахме да я делим поравно и не искахме да я продаваме.Ахмед и той си взе парче, то си беше негово и заделено ,за да няма недоволни и карез. А сега какво стана  ,20 години си стискахме очите и  чак сега се опулихме ,даже вече ще си му искаме пайчето,дето ме го дадохме за да трайка.Е, да, ама всяко търпение си има граници.  :o :o :o

Кажи ,сега Исианкар ,кой ще  е следващият нарочен . ;D ;D ;D Нели имаш пророчески дарби.

Offline Metka

• Forum fan
Ако кажем Доган е виновен - ставаме расисти...20 години трябваше да го търпим, за да не сме расисти в твоите очи.

Isyankar,  чешиш се там където не те сърби.@subigi kurt е прав за това когато ти казва че си слагаш пръстите  там , където вратата скърца.
Никой от нас никъде не е казал че ти си расист заради това че си правил дори и мимолетен опит да изкараш Доган виновен.

Понякога аз лично съм ти казвал че си туркомразец и нищо повече.Казвал сам ти и това че е наглост да хулиш държавата в която живеят хората с които обменяш информация тука.Даже това е лицемерие.

Аз самият на други места дори и тука не сам пестил острите си критики към Доган.
Ти обаче не само че не си казал едно евалла, ами и си ме обвинявал именно в расизъм срещу българите.
Това е клеветнически анахронизъм , с които на практика ти злоупотребяваш с толерантноста ни , като
прехвърляш болката от болната на здравата глава.
Горният ти коментар е класически пример за това.

Isyankar

• Guest
Metka,

вкарваш ме в някакви филми, които дори не съм гледал. А ти като ми казваш лично, че съм бил туркомразец - само можеш да ме обидиш по този начин и аз да сигнализирам на модераторите. В моите вени тече тюркска кръв, а за помашките си връзки няма да отварям тема. Тъй, че не си ти тоя дето да ми казва кого мразя и кого обичам. Теб обаче не обичам, защото няма да забравя времето когато бяхте дружки с Оня и какви ги дробихте за нас тук. Твоето е висша форма на лицемерие, която аз не разбирам и ми е чужда и се гнуся, когато я срещна в живота, макар и във виртуалния свят. Но на тези години, на които си станал - както е казала Данчето Христова: "Да бъдем други вече късно е" ... Аллах да ти прощава и да ти дава сметката след време. Твой проблем.

Клеветнически анахронизъм и скърцащи врати - успокой се, не става само с метафори. Когато съм си у дома - не ме е страх от скърцащи врати - мога да ги смажа, мога да ги разбия, ако си искам, защото съм си у дома. Тъй, че стига ме плаши с мебелите в моята къща.

Силно се надявам новата власт да няма страх от скърцащи врати и да прилага закона със цялата си строгост срещу тези, които трябва, а онзи, който дръзне да каже "Ох, това е разисъм не е правосъдие" - Двойно по-силна секира. Не може да се спекулура толкова лесно с етническата карта. Такива спекуланти като теб дори в доста случаи - трябва да бъдат санкционирани и да си вземат поука. В затвора няма да те вкараме, за детска педагогическа стая ти е късно, ама трябва някой да те превъзпита на най-елементарни обноски и да знаеш, че престъпника няма раса, етнос и цвят на кожата.

Също не е културно в съдебната зала да се започват разговори от типа "ти си туркомразец, ти си онакъв" ... Законът е еднакъв за всички. Съдията може да е, ако си иска туркомразец, ако си иска американомразец, ако си иска хомофоб, ако си иска травестит. Законът е един и силно се надявам да започне да се налага в тази държава, защото при провал на ГЕРБ нали разбирате всички, че не идва ДПС на Белия кон, а АТАКА на черния ???

Isyankar

• Guest

Така де ;D ,така де ;D.Винаги друг някой ни бе виновен , за това ,че общата баница беше много малко  и не искахме да я делим поравно и не искахме да я продаваме.Ахмед и той си взе парче, то си беше негово и заделено ,за да няма недоволни и карез. А сега какво стана  ,20 години си стискахме очите и  чак сега се опулихме ,даже вече ще си му искаме пайчето,дето ме го дадохме за да трайка.Е, да, ама всяко търпение си има граници.  :o :o :o

Пайче ли ? Пайче има Царя, Доган има цялата държава. На всичкото отгоре има наглостта да го натяква напоследък. Е, някой друг му го натякна ... Всеки си намира майстора. А толерантността на българския народ - когато намериш друга европейска държава в която мюсюлманин да управлява 20 години и това да не прави впечатление на никой до последните 1-2 години от мандата, когато се олива с власт - ела ми се обади. Групата мюсюлмани (представителна или не) излъчена от тази религиозна група (като етнос - основно цигани) за съжаление не си бе избрала правилните хора, тъй като те се наядоха, оригнаха се звучно в последната година от мандата си, а за електората им остана само крехкия аромат на оригването....

Offline shaban

• Forum fan
" а за електората им остана само крехкия аромат на оригването...."

А за другите електорати при другите правителства  какво остана знаеш ли, а за електората от настоящето правителство какво ще остане,  имаш ли някаква идея ,някав проблясък ,някакво видение

Isyankar

• Guest
" а за електората им остана само крехкия аромат на оригването...."

А за другите електорати при другите правителства  какво остана знаеш ли, а за електората от настоящето правителство какво ще остане,  имаш ли някаква идея ,някав проблясък ,някакво видение

Виж, аз не държа сметка на електоралните единици в цялата Р България с изключение на мен. На хората може да им харесва - тяхно право. Въпроса е, че този път аромата достигна и до мен и не ми хареса (а и на много хора както се видя) и мое свещенно право беше да спра канчето от където яде и се оригва на първо време и на второ време със силната надежда някой да провери дали не е ял противозаконно от чужди канчета.

Идеи, проблясък, видения нямам, защото единствената в Европа жена през последните 50 години, която имаше подобни неща - баба Ванга си отиде. Но това, че нямам не значи, че не трябва да гласувам, да избирам, да се надявам. Впрочем една от надеждите ми червено-либералния съюз да падне от власт се сбъдна. Дали ще му се потърси отговорност - смея да мечтая и да се надявам. Надеждата крепи човека.

Isyankar

• Guest
Цитат от интервю на новият министър на българите в чужбина:

" Малко се знае за нашите сънародници в Турция.
- Там живеят над 250 хиляди българи мюсюлмани.
Голяма част от тях в момента започват да изявяват българската си национална идентичност, нищо че носят арабски имена и че са мюсюлмани. Забелязвам ги при посещенията си там, например при строежа на църквата в Одрин. До голяма степен успехите ни в този град се дължат на общинските съветници от българо-мюсюлмански произход, които са половината от съветниците. Те гласуваха дори да се смени името на улицата, на която се намираше първата ни църква, и да се нарече "Свети Георги". Ние не бива да отхвърляме едни българи само поради факта, че са мюсюлмани, такива живеят също в Албания и в Косово. Една голяма част от тях, забелязвам, че са атеисти, модерни хора. Нямаме нищо против вярата им. Нещо повече, ще помагаме да се развие.
- С какво може да помогне българската държава на тези хора?
- Вече една голяма част от тези хора желаят да се преселят в България или да имат защитата на българското гражданство и ние трябва да разблокираме този процес. Молбите за български паспорти са десетки хиляди. В нарушение на нашия закон, който повелява, че в рамките на 6 месеца те трябва да научат ще получат ли гражданство или не, те чакат по 4 години и повече, а даваме гражданство само на 6 хиляди души годишно. С тези темпове хората занапред ще чакат и по 10 години. Молбите са около 60 хиляди.
Не бива само на 6 хиляди души годишно да даваме гражданство, трябва да бъдат много повече. Въпросът е свързан с решаването и на редица стратегически въпроси, един от които е демографската криза. В момента българите намаляват с 32 хиляди души годишно, колкото един среден български град. Ако даваме гражданство на поне 35 хиляди души годишно, ще започнем леко да преодоляваме демографската криза. Ако проблемът за това е малкият брой чиновници, той лесно може да бъде решен. Боя се проблемът да не се окаже по-голям - липсата на политическа воля."

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-07-25&article=287024

Offline gugu

• Senior member
Виждам нова интересна тема, но нямям време да я изчета цялата, защото от десетина дена пътуваме малко в Европа. Но това ми даде шанс за един нов поглед на нещата. Къде е бъдещето на България, а къде е бъдещето и на Европа?
В Европа за разлика от нас са направили МНОГО. Като се започне от законноста, ПОРЯДЪКА, много работа и то с разум и практичност, и се стигне до благоденствието и соцалната сигурност. Те толкова са напреднали по пътя да се направи живота добър, че според мен са стигнали до опасния момент направеното да бъде унищожено. Спомних си за примера с Римската империя. Толкова се е прочул Рим, че чак народите от Азия решили да доидат и те да живеят по римски. И Рим бил унищожен. Видях в много европейски страни райони вече НЕевропейски. По неевропейски от България! За мен тази перспектива пред света - да се глобализира и смеси, не е добра. Не см бил в Щатите, те там са напреднали с модела на смесване, но за Европа не ми върви.
Затова ми се струва че доброто за Бьлгария, а от там и за Европа е, да се направи така, че Бьлгария да достигне европейските стандарти и бьлгарите да си дойдат обратно у нас, да си подредим страната и да си живеем по европейски тук, кьдето са нашите корени и корените на нашите деди. А не да се свираме по чуждите места. Между другото бьлгарите поне се вписват отлично в европейския пейзаж и по нищо не можеш да ги отличиш от местните!
А Евопейските политици трябва да направят така, че и в Китай, арабските и африкански страни да се достигне европейско качество на живот и всеки да си живее в родното място. Не сьм расист, но ми се видя крайно неуместно и дори смешно в дьн Швейцарските Алпи да живеят африканци.
Така че - на работа. Да си оправим дьржавата. Проблемьт е в лакомиятата, несправедливостта, кражбите, егоизма. Не толкова в отделните политици. Доган направи това, което направи и Луканов и Костов и Симеон - един тесен крьг от хора разделиха баницата и лапат. А гладни и без баница има и при християните и при мюсюлманите.
Иска ми се да вярвам че европейските политици ще натиснат Бойко Борисов да вкара в ред Бьлгария за да се развият покрайнините и слабите райони, а не всички да тичат в "Рим".
Но това може да стане с общите ни усилия. Тук вьпросьт опира както писа някой по-горе - дали искаме след 4 години Волен и Атака.
Открих за себе си, че след като сьм вьзпитан да сьм почтен, се вписвам много добре в европейските порядки.
Затова вьзнамерявам да се включа с всички сили да направим от родината си една истинска европейска страна. Пьрво трябва всеки да почне от себе си. След това да не допуска другите да се правят на тарикати.
Да не допускаме шмекерите да ни правят на балами, да ни мачкат по пьтищата, да ни скубят в магазините, да ни искат рушвети, да ни крадат от даньците, да присвояват общите ни земи, гори, море,  да крадат от европейските фондове.
Шмекерите и тарикатите - от най-дребния, до онези които са в политиката и най-вече които са зад завесата и дьрпат конците.  Те са опасността за нас, за Бойко Борисов \ако иска да остави името си в историята с добро\ и най-вече за Родината ни.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
  Министър за българите в чужбина!    Нямаше  по-неподходяща връзка с българите в чужбина от новоназначения министър без портфейл Божидар Димитров. Националист, често ксенофоб, Димитров е представител на комунистическия репресивен апарат. Не е живял в чужбина и не е наясно с проблемите на българите в различни точки на света. Това прави връзките му с емигрантите невъзможни.  Остава неприятното чувство, че премиерът Борисов е бил сериозно задължен и му е измислил пост- какво стана с кристалната чистота на новата власт? И какъв беше смисълът от лустрацията в парламента, щом ченгета стават министри?

Б. Димитров е бивш сътрудник на Държавна сигурност, заради която емигрираха стотици хиляди. Той ще бъде отхвърлен от хората от старата емиграция, чиито роднини са били жертва на постоянен тормоз. Ще бъде отхвърлен и от избягалите през 90-те години: те помнят Лукановата и Виденовата зима и помнят, че Димитров беше в БСП до тая пролет. Историкът няма какво да каже и младите, които заминаха да учат и работят понякога с бегла идея един ден да се върнат.  За глобалното поколение, партиотарската риторика за Велика България на Три Морета е крайно отблъскваща. Най-накрая, назначението на Божидар Димитров със сигурност не е от полза на  българската общост в Турция. Ако не иска ДПС да се върне на бял кон, това правителство трябва да третира българските граждани в Турция като българи в чужбина, не като турци с български паспорт.

Вместо историк-чалгар, който с лекота сменя партиите, Борисов трябваше да назначи космополит. Явно новото българско правителство смята, че емигрантите имат нужда от инжекция евтина носталгия, а не от реална комуникация с българската власт. А е крайно време да се забрави за “облаче ле бяло” и да се погледне практично. С две думи: отказвам Б. Димитров да ме представлява.

—>Добавка: Явно Б. Димитров ще се грижи само за добрите Българи в чужбина: тези, които ” по волята на историческите обстоятелства са се оказали извън границите на България – македонските българи, българите в Албания, в Косово, в Северна Гърция, в Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна.”. Можем само да се надаваме, че Димитров няма да си помисли, че е министър на побългаряването на Македония примерно. А “лошите” българи в чужбина, по собствено желание са напуснали страната явно остават извън обсега на вниманието му.                                                                                                                                                   http://www.nicodile.eu/?p=1764      23.юли.2009

" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline Metka

• Forum fan
Министър за българите в чужбина!    Нямаше  по-неподходяща връзка с българите в чужбина от новоназначения министър без портфейл Божидар Димитров. Националист, често ксенофоб, Димитров е представител на комунистическия репресивен апарат. Не е живял в чужбина и не е наясно с проблемите на българите в различни точки на света. Това прави връзките му с емигрантите невъзможни.  Остава неприятното чувство, че премиерът Борисов е бил сериозно задължен и му е измислил пост- какво стана с кристалната чистота на новата власт? И какъв беше смисълът от лустрацията в парламента, щом ченгета стават министри?

Б. Димитров е бивш сътрудник на Държавна сигурност, заради която емигрираха стотици хиляди. Той ще бъде отхвърлен от хората от старата емиграция, чиито роднини са били жертва на постоянен тормоз. Ще бъде отхвърлен и от избягалите през 90-те години: те помнят Лукановата и Виденовата зима и помнят, че Димитров беше в БСП до тая пролет. Историкът няма какво да каже и младите, които заминаха да учат и работят понякога с бегла идея един ден да се върнат.  За глобалното поколение, партиотарската риторика за Велика България на Три Морета е крайно отблъскваща. Най-накрая, назначението на Божидар Димитров със сигурност не е от полза на  българската общост в Турция. Ако не иска ДПС да се върне на бял кон, това правителство трябва да третира българските граждани в Турция като българи в чужбина, не като турци с български паспорт.

Вместо историк-чалгар, който с лекота сменя партиите, Борисов трябваше да назначи космополит. Явно новото българско правителство смята, че емигрантите имат нужда от инжекция евтина носталгия, а не от реална комуникация с българската власт. А е крайно време да се забрави за “облаче ле бяло” и да се погледне практично. С две думи: отказвам Б. Димитров да ме представлява.

—>Добавка: Явно Б. Димитров ще се грижи само за добрите Българи в чужбина: тези, които ” по волята на историческите обстоятелства са се оказали извън границите на България – македонските българи, българите в Албания, в Косово, в Северна Гърция, в Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна.”. Можем само да се надаваме, че Димитров няма да си помисли, че е министър на побългаряването на Македония примерно. А “лошите” българи в чужбина, по собствено желание са напуснали страната явно остават извън обсега на вниманието му.                                                                                                                                                   http://www.nicodile.eu/?p=1764      23.юли.2009

Nazmi, тази статия е много добра и максимално близка до реалноста в която живеем.
Божидар Димитров е авангарда на великобългарския шовинизъм.
Но дори и да стане министър без портфейл , едва ли ще може да иницира възродителен процес на нашите събратя в Турция, Македония, Гърция,Албания, Черна Гора и Босна.Всички си знаем какъв ни е пройзхода, а гражданството е съвсем друго.
Представи си примерно Божидар Димитров да отиде на традиционният помашки събор в Караач, Турция които се провежда ежегодно там.. ;D
Иначе всеки е свободен да иска българско или каквото и да е било друго гражданство.
Това го е имало и ще го има.