Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 631835 times)

0 Members and 21 Guests are viewing this topic.

Isyankar

• Guest
За следващите избори я е останал някой в България , я не,та да ми говориш за уседналост.

Аз съм тука, гарантирам.

Offline shaban

• Forum fan
Аз съм тука, гарантирам.
Ти си некачествен матриял. :D :D.Щом оставаш тук. ;D

Isyankar

• Guest
Ти си некачествен матриял. :D :D.Щом оставаш тук. ;D

Ама съм си електорат и гласувам .... :) Материал може и да има качествен и некачествен, ама електорат ли е - все е качествен...:)

Offline PETER

• Forum fan
С това правителство на малцинството колко давате на ББ?
Истината е въпрос на гледна точка, или на точна гледка.

Isyankar

• Guest
С това правителство на малцинството колко давате на ББ?

Минимум 6 месеца - след това пак питай. :) За момента от предсрочни избори след 1-2 месеца има интерес една единствена партия и тя се казва ГЕРБ. Ако не беше криза, моя съвет към тях би бил- скоростна промяна на изборното законодателство и нови избори на които да вземат полагащите им се между 120 и 150 депутата, а ДПС и БСП сборно да не надхвърлят 600-700 хил души гласували. Това е реалността. Няма да е зле да закърпят бюджета тази година, да приемат новия за догодина и за 2-3 месеца да спретнат едни нови избори, защото отвътре ме гложди, че в Парламента има към 30-40 депутати, които са влезнали по непочтен начин, а ГЕРБ само заради игричките на БСП и ДПС (а и НДСВ) не успя да направи пълно мнозинство и сега някакви олигофрени като Сидеров и Яне Янев да му се правят на интересни.

Offline fotakiev

• Forum fan
                                                                                  Вежди Рашидов разкри механизма на ДПС
                                                                                                  20 юли 2009 / News.dir.bg

Много трудно се взима мандат в Кърджали, ако не си член на ДПС. И ескадрили да бяха пратили в Кърджали нямаше да стане нищо, ако не бях аз.
Това заяви Вежди Рашидов, избран за депутат от ГЕРБ от района на Кърджали, пред Нова телевизия, цитиран от БГНЕС.
Явно още преди 20 години заедно с Луканов е направено споразумение. Те са използвали чувството за вина на българина след Възродителния процес и са казали: нека да влезе Доган там ние ще се разберем. И са позволили Ахмед Доган да създаде едни роби и една машина за гласуване. Държавата е абдикирала от този район и е оставила един човек там да се разпорежда.
Като казвам, че държавата е абдикирала, тя е извършила едно предателство, като е оставила отговорността за това население в ръцете на една партия, заяви той. Основата за създаване на ДПС лежи в Държавна сигурност. Някъде в държавата има чувството за вина за Възродителния процес, който беше направен от 7 човека от Политбюро и ДС, а и няколко човека от ДПС, които са били доносници, коментира той.
Досега съм премълчавал това, защото не искам да слагам всички под един знаменател, заяви Рашидов. Според него така са изпуснати нещата и структурите на ДПС са заработили.
От 20 години там друга партия не е работила. От Кърджали до Родопите няма друг плакат, освен този на ГЕРБ, който се появи тази година за първи път, коментира успеха на кампанията си Рашидов.
Според него схемата на гласуване на ДПС е проста и с нея местният лидер си гарантира гласовете. Вкарват хората с автобуси и никой не контролира това там, заяви той. Битката се случва в секциите, сподели Рашидов.
"Това е машина, технология на злото, когато хората са притискани на много ниско битово ниво: за колко ще им изкупят млякото, яйцата, дали ще има дърва за зимата", подчерта той. Според него много помагат и партиите с антитурско говорене.
Говорил съм с много хора и не съм чул лоша дума за българите. Тази машина работи от 20 години заради насаждания етнически страх. Възродителният процес не може да се случи, вече сме в Европейския съюз, заяви Рашидов.
За първи път сега като правих кампанията си видях за какво зло става дума. Нито един турчин, нито един българо-мохамеданин не каза лоша дума за България.
Аз говоря прекрасно турски, това е моят майчин език. Имаше страх у хората да не ги види някой от ДПС, че говорят с мен, подчерта скулптурът.
Хората нямат хляб, младите напускат. Мините са затворени, сделката "Горна Арда" е провалена, посочи Рашидов.
За първи път ГЕРБ влезе там, като казвам ГЕРБ, говоря за себе си – аз "отхапах" 20 хиляди гласа от ДПС, иронизира Рашидов.
Когато хората не отиват да гласуват, от ДПС ги заплашват че няма да им изкупят млякото, няма да им дадат да си режат дърва за зимата. Както са големи обръчите като пирамиди, те са се свили надолу до хората и са ги обръгнали. Малките обръчи са от кметовете, едни хитреци. Ходят едни момчета и заплашват хората, че ще им счупят краката.
Читалището и театърът носят името на майка ми. Аз исках да субсидирам концерт в нейна чест от детския хор и не ми разрешиха, казаха, че може само ДПС, разказа Рашидов. Там всички са назначени от ДПС и да речем една чистачка в училище с 200 лева заплата е зависима от тях. Кметицата на Крумовград ме обяви за враг номер 1 и не искаха да ми сервират кафе.
Най-страшна е финансовата зависимост и тези хора ги държат като във феодалното общество. Те живеят в страх, посочи още Рашидов.

http://dnes.dir.bg/2009/07/20/news4790682.html

Isyankar

• Guest
О, да. Гледах ВЕЖДИ при Цветанка Ризова. Това нещо се знае от години, ама всички мълчат - не знам какво се изненадва сега обществото...Срамно е, ако не се е знаело. Всички знаехме за феодалния строй в последните 20 год в смесените райони ... Вежди повлече крак, но истинската битка против феодализма и тоталитаризма ще бъде на местните избори...Очаквам между 1/3 и 1/2 от общините в област Кърджали да паднат от ръцете на ДПС ...

Offline Metka

• Forum fan
О, да. Гледах ВЕЖДИ при Цветанка Ризова. Това нещо се знае от години, ама всички мълчат - не знам какво се изненадва сега обществото...Срамно е, ако не се е знаело. Всички знаехме за феодалния строй в последните 20 год в смесените райони ... Вежди повлече крак, но истинската битка против феодализма и тоталитаризма ще бъде на местните избори...Очаквам между 1/3 и 1/2 от общините в област Кърджали да паднат от ръцете на ДПС ...

Глупости на търкалета Исианкар!

Ние никога не сме били във феодален строй.
Обществениа строи в които съществуваме помаците е Робовладелския строий.
От 120 години насам освен робство друго не сме видяли.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Феодализъм- това понятие е въведено за да се хвърля прах в очите на хората. Истинският термин е олигархия. Олигархията дърпа политиката навсякъде. Ако Доган притежава някакъв си регион, какво да кажем за Силвио Берлускони в Италия.

Аз пък гледах Бойко Борисов в "Здравей България". Типично надменно мутренско поведение. На въпроса на водещата защо трябва да рискува с "правителство на малцинството", Бойко отговори. "Е, какво искат сините? Целта бе да свалим ДПС и БСП от власт. Който не иска да ме подкрепи, да подкрепя тях. Ако не - нови избори. Аз ще спечеля още 300 000 гласа. А тях няма да ги има..."

По-спокойно, бате Бойко. Тази държава не е за да си правиш ескперименти и уреждаш реваншистки сметки. Не забравяй, че каквото и да си говорим най-добрите по икономически показатели години бяха през управлението на тези, които ти свали от власт. Лесно се бута власт, трудно се задържа. Добре е да престанеш с анти-политиката. Покажи нещо градивно (различно от детските градини) ...
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline abc

• Forum fan
Ние никога не сме били във феодален строй.
Обществениа строи в които съществуваме помаците е Робовладелския строий.
От 120 години насам освен робство друго не сме видяли.

Горките... Да ви ожали човек...
Глупости на търкалета Метка.

А бат Бойко ще се сблъска с реалността. Не ща да се проваля разбира се, защото неговия провал е и наш, но да видим кои ще са му новите виновни. Бих искал бат Бойко да бъде гост на някой по-хард журналист, който не е обхванат от общата еуфория по Бойкоманията. Да кажем Коритаров, Лили Маринкова, ... може и да има други, но не се сещам  ;D а и при Сашо Диков.

Offline shaban

• Forum fan
Голяма говорилня се заформи за угизденото каменарче с нова риза и нов каскет което разбива етническия модел на феодализма.А едно време каменарчето беше пръв приятел на Догана и на Илия Павлов.
Какво ли наруши приятелството  и го превърна във вражда. Исианкар ,ти знаеш ли. ;D

Isyankar

• Guest
"Стандарт" :

В Турция хвалят Бойко Борисов    

вторник, 21 юли 2009

Истанбул

Авторска публикация в авторитетния турски вестник "Радикал" посочва като положителен пример номинирането от Бойко
Борисов на българския скулптор от турски произход Вежди Рашидов
за министър на културата на България, съобщи за БТА кореспондентката от Турция Нахиде Дениз.

"Българският премиер Бойко Борисов назначава единствения
турчин в своя екип Вежди Рашидов за министър на културата.
Известният с това, че не гледа много топло на турците, Бойко
Борисов казва: Искаме да бъдем добри съседи с турската държава.
Няма да правим етническо деление. В новото правителство ще има
още най-малко четирима турци", пише коментаторът Тюркер Алкан в статия, озаглавена "Ако се готви при комшиите..." /Заглавието е
част от турска поговорка, чийто смисъл е "ако комшията сготви,
ще има и за нас"/.

Припомняйки насилията срещу българските турци в миналото в
България, авторът пише "Това ли е България, която навремето
смени имената на българските турци, принуди ги насила да заминат
за Турция, а сега поверява културата си на един турчин! И
турците в България не ругаят родината си, напротив, защитават
я".

Авторът посочва Бойко Борисов като политик, от който може да се вземе пример за това, че "поверява българската култура на турчин, което предполага, че политиката на етническо деление вече е минало".

"Сега трябва да се запитаме кой политик прави деление - този, който натирва съгражданите си, или този, който казва "тази страна е на всички ни, с икономиката, с културата си, всички трябва да допринасят за нейния напредък", пише авторът, като прави отправка към кюрдския проблем в Турция.

"Има разлика между Турция и България, между кюрдите и българските турци, тъй като турците в България никога не излязоха с оръжие в планините да се бият срещу българите", пише още авторът. В заключение той изразява мнението, че в някои отношения Турция може да се поучи от България, когато трябва хладнокръвно да оценява уроците на историята.

http://www.standartnews.com/news/details/id/38524/%D0%92-%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2

Offline PETER

• Forum fan
Истинският термин е олигархия.

А още по-истинския е ориенталска олигархия.
Истината е въпрос на гледна точка, или на точна гледка.

Offline Metka

• Forum fan
А още по-истинския е ориенталска олигархия.
Не Петер.
Такъв термин нема.
По медиийте съм срещал термините - "олигархия от Османо-Византийско - Руски тип", именно като еманация на българската администрация от колониален тип.
Ориенталска олигархия нема.Защото самият термин "Ориенталщина" го има само в главата на бай Ганю,които в момента се озърта за възкръстналия евентуално свой автор, за да му тегли ножа.
Ориенталистиката е уважавана наука по всичките световни университети.
За да въведеш обаче такъв термин в науката като ориенталска олигархия е нужно да имаш съответен докторат с теренно проучване.
А ти имаш ли такова?
Дай да го видиме..

Offline abc

• Forum fan
Прекалено амбициозно е да очакваш всички термини първом да ти се предстаlят, а след това да поемат житейския си път.

Не се възгордявай пише в Библията ;)